TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Park Inn i Radisson pod wspólnym szyldem

Sieć kolorowych hoteli Park Inn, w tym jedyny w Polsce hotel Park Inn Kraków, zmienia swoją nazwę na "Park Inn by Radisson". Wzmocni to dwie główne marki hotelowej grupy Rezidor - Park Inn i Radisson Blu.


- Chcemy przyspieszyć rozwój i poprawić wyniki Park Inn w klasie hoteli ekonomicznych - mówi Kurt Ritter, dyrektor zarządzający grupy Rezidor. - W tym celu postanowiliśmy zrobić odważny krok mający wpływ na rozwój tej marki w przyszłości. Wsparcie Park Inn przez Radissona ma służyć silniejszemu powiązaniu między dwoma kluczowymi markami grupy Rezidor.

Plusem zmian jest wzrost znajomości obu marek na całym świecie, ponieważ często prowadziły one działania marketingowe skierowane do różnych grup odbiorców. Wspólna ekspozycja Park Inn i Radisson Blu przyspieszy więc rozwój obu, podkreślając ich kluczowe znaczenie w pakiecie grupy Rezidor.

Proces zmiany nazwy rozpocznie się w Wielkiej Brytanii, stopniowo rozszerzy się on na obszar całej Europy, Bliskiego Wschodu i Afryki (EMEA). Pierwszym krokiem będzie rozpoczęcie specjalnej kampanii marketingowej, sprzedażowej i reklamowej, której celem jest powiązanie Park Inn z Radisson oraz przedstawienie nowego logo, nazwy i celów. Kolejnym - zmiana elementów oznakowania na hotelach. Wszystkie nowe hotele Park Inn będą firmowane marką Park Inn by Radisson. Zmiany powinny zakończyć się w 2011 roku.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
Park Inn Radisson współpraca nazwa by szyld wspólny Rezidor pod wspólnym szyldem Kurt Ritter




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję