Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Rezydent Hotelowy
- SPECJALISTA DS. KOMUNIKACJI I CONTENT MARKETINGU
- Specjalista ds.obsługi posprzedażowej Wrocław
- pilot Bawaria
- PILOT NA JAPONIĘ na przełomie kwietnia/maja 2026
- B. P. Okno na Świat (Warszawa) - Specjalista ds....
- Specjalista ds. Turystyki w salonie Wakacje.pl
- Specjalista ds turystyki - Stargard
- Specjalista / Specjalistka ds. turystyki
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej -...
10 edycja Europejskiego Szczytu Gastronomicznego
W tym roku odbędzie się jubileuszowy Europejski Szczyt Gastronomiczny. Dziesiąta edycja będzie miała miejsce w Zurychu w dniach 24-25 września br.
Tegoroczny European Foodservice Summit będzie się odbywał pod hasłem "Kurs na nowe horyzonty". Weźmie w nim udział ponad 200 restauratorów z ponad dwudziestu krajów.
W programie konferencji znalazły się następujące tematy:
- Nowe podejście: nadszedł XXI wiek - David Bosshart (CDI Instytut Gottlieba Duttweilera, Szwajcaria);
- Top 100 firm restauracyjnych w Europie: ranking i analiza - Gretel Weiss (FoodService Europę & Middle East, Niemcy);
- Kierować orkiestrą - chaos dyrygowania, zarządzania i kontrolowanie - Christian Gansch (Niemcy);
- Prognozy ekonomistów na najbliższe 2 lata: przewidywanie nieprzewidywalnego - Norbert Walter (Deutsche Bank Group, Niemcy);
- Rynki gastronomiczne w Europie: fakty o konsumentach i trendy - Jochen Pinsker (Grupa NPD, USA/Niemcy);
- 3 najnowsze koncepcje na scenie - Steven K. Winegar (La Tagliatella, Hiszpania), Michaił Gonczarow (Teremok, Rosja), Marcus Cload (Cóte/Bills, UK);
- Design jedzenia: 8 punktów inspiracji - Marije Yogelzang (Proef, Holandia);
- Powstaje nowy kapitalizm: nowe wzorce przetrwania - Kjell A. Nordstrom (Sztokholmska Szkoła Ekonomii, Szwecja);
- McDonald's: wiodąca marka w tej dekadzie - James Woodbridge (McDonald's, Europa Zachodnia);
- Panel prezesów: międzypokoleniowe przywództwo w dobrych i złych czasach - Edward Mohr (Ikea, Szwecja), Morten Solberg Nilsen (SPP, Norwegia), Kevin Todd (Mitchells & Butlers, Wielka Brytania), Steven K. Winegar (La Tagliatella, Hiszpania);
- Droga przed nami: wnioski końcowe - Christopher C. Muller (UCF, USA).
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Nad Bałtykiem Święta szansą na dobry koniec
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
Dział targi, konferencje, workshop:
Oficjalny start sezonu
Starsze aktualności:
Picie na stokach potępiane
ACI EUROPE: Potrzebujemy zabezpieczenia przyszłości
POLREGIO przewiozło ponad 100 mln
Gdzie Polacy latali samodzielnie w
ETC publikuje wskazówki dla zrównoważonej
Accor ułatwia rezerwacje
Turystyka wspiera 33 finał
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
POT przyznała rekomendacje na lata
Zakopane: nie będzie drugiego basenu termalnego?
Pyrzowice: czartery do Oujdy w Maroku
Austriacka pracownia Riegler Riewe Architecten twórcą najlepszego projektu Muzeum Śląskiego
Ibiza Ice Cafe: nowy lokal w Starym Browarze w Poznaniu
4mln zł kary zapłacili Polacy w 2007 roku za wwóz zakazanych pamiątek z podróży
Biura turystyczne wprowadzają specjalne oferty dla nudystów
