Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Szukamy pilota na 05.12 Gniezno-Bydgoszcz
- Specjalista ds. turystyki
- PRODUCT MANAGER/ FRONT OFFICE REPRESENTATIVE
- Itaka Toruń- G. Copernicus - doradca ds....
- Zainwestuje w biznes braza turystyczna
- pilotaż Kraków 10.12-12.12.2025
- Touroperator PRIMA HOLIDAY poszukuje pracownika
- Praktykant - obozy sportowe Hiszpania
- Specjalista ds. turystyki WAKACJE.PL Zduńska Wola
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej -...
Polak wśród finalistów S.Pellegrino Young Chef 2018 Grand Finale
16 kwietnia br. ogłoszono nazwiska 21 młodych finalistów konkursu Grand Finale of S.Pellegrino Young Chef 2018. Wśród nich jest Polak.
Każdy z tych młodych kucharzy wykazał się w fazie Konkursów Lokalnych S.Pellegrino 2017, gdzie nominowani pokonali innych półfinalistów. Młodym finalistom konkursu przydzielono profesjonalnych mentorów, którzy w miesiącu poprzedzający Wielki Finał prowadzą i zapewniają wsparcie swoim podopiecznym. Podczas konkursu szefowie kuchni nie będą mogli zmieniać głównych składników swoich dań, natomiast technika wykonania dania i cała reszta już zależy od inwencji finalistów.
13 maja w Mediolanie, przed światowej klasy kucharzami oraz przed publicznością młodzi kucharze będą musieli zmierzyć się finałem. Jury wybierze tylko jednego młodego szefa kuchni, który zostanie uznany za najlepszego młodego szefa kuchni na świecie, uzyskując ostateczny tytuł S.Pellegrino Young Chef 2018. Głosowanie również kończy się podczas Wielkiego Finału i wybrańcowi zostanie wręczona specjalna nagroda publiczności People Choice Award. Głosować można na stronie www.finedininglovers.com
W śród najlepszych znalazł się Polak - Marcin Popielarz. Wraz z znanym Wojciechem Modestem Amaro, duet reprezentować będzie Europę Wschodnią z popisową potrawą, którą będzie "Wędzony halibut z ogórkiem i koperkiem". Nasz kandydat karierę zaczynał w Hotelu Sheraton w Sopocie. Dzięki temu miejscu miał okazję poznać haute cuisine. Następnie wyjechał za granice by pracować pod okiem Paula Hooda i Sous Chef - Danny Birk.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
S3 gotowa w całości. Pomorze Zachodnie czeka na czeskich
Cel: Innowacje, Technologie i Zrównoważony Rozwój w
Starsze aktualności:
Śmierć trójki Polaków na
Accor pokazuje trendy w rezerwacjach na
Ecco Travel rozpoczyna WIELKĄ
Na ferie wyjedzie więcej
ECTAA ogłosiła Preferowany Kierunek Podroży na rok
POT: Ponad połowa Polaków wyjedzie gdzieś w
Kraków wśród wybranych przez
Które paszporty są
TSUE: Tożsamość płciowa klienta nie należy do danych niezbędnych do zakupu
ZPP: Licznik Strat Lockdownowych pokazuje coraz większe sumy
Ministerstwo Rozwoju wydało wytyczne dla hotelarzy
Polacy chcą teraz więcej podróżować
Które popularne wśród Polaków kierunki wakacyjne najmocniej zmieniają ceny?
Nowa atrakcja turystyczna w Chorwacji
Rozporządzenie w sprawie unijnych certyfikatów szczepień podpisane
Obłożenie apartamentów w lecie nie zachwyca
Jak będzie wyglądał przemysł spotkań w 2018?
Cypr znosi ograniczenia wjazdowe
Port lotniczy Krasnojarsk drugą bazą rosyjskiego przewoźnika
NIK: zmarnowany czas w walce ze smogiem
GUS: Rośnie liczba noclegów rezerwowanych za pomocą OTA
POT zachęca do spędzania urlopu na wsi
IGHP: słabe nastroje w hotelach, Bon Turystyczny nie poprawił sytuacji
Koniunktura dla biur podróży poprawia się?
Organizacja kongresów wpisana do Zintegrowanego Systemu Kwalifikacji
IGHP: Hotele nie są ogniskami koronawirusa
Luty w Rainbow lepszy nawet niż w 2019 roku
