Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Szukamy pilota na 05.12 Gniezno-Bydgoszcz
- Specjalista ds. turystyki
- PRODUCT MANAGER/ FRONT OFFICE REPRESENTATIVE
- Itaka Toruń- G. Copernicus - doradca ds....
- Zainwestuje w biznes braza turystyczna
- pilotaż Kraków 10.12-12.12.2025
- Touroperator PRIMA HOLIDAY poszukuje pracownika
- Praktykant - obozy sportowe Hiszpania
- Specjalista ds. turystyki WAKACJE.PL Zduńska Wola
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej -...
W Krakowie trwają Targi Horeca
W dniach 7-9 listopada w Międzynarodowym Centrum Targowo-Konferencyjnym EXPO Kraków odbywają się Targi Horeca, Gastrofood i Enoexpo.
Targi Horeca i Gastrofood przyciągnęły w tym roku ponad 200 wystawców. Na Targach Enoexpo wystawiło się ok. 130 firm.
Hasłem przewodnim tegorocznej edycji Targów Horeca jest Dream Team. Nowością tegorocznej edycji jest Salon Barmana i Baristy Bar B-Q. Odbędą się w nim m.in. warsztaty z koktajlami na bazie amerykańskiego Bourbonu w roli głównej.
W ramach Akademii Wiedzy Horeca eksperci doradzają i szkolą hotelarzy i restauratorów w zakresie designu i projektowania hoteli oraz wnętrz restauracji. W trakcie imprezy odbywają się także szkolenia z m.in. z zarządzania kosztami w restauracji, rozwiązywania problemów z pracownikami, ograniczania rotacji pracowników, czy zdobywania klientów dla restauracji bądź hotelu w internecie.
W Kuchni Mistrzów, w tym roku tematem przewodnim jest kuchnia amerykańska. W trakcie pokazów live cooking, szefowie kuchni prezentują autorskie przepisy inspirowane kuchnią zza oceanu.
Ważnym tematem poruszanym na targach jest pieczywo w gastronomii. BREADWAY to cykl prezentacji i warsztatów dla szefów kuchni, kucharzy i właścicieli lokali gastronomicznych przygotowany we współpracy z ekspertami z branży piekarniczej. Gościem specjalnym będzie Monika Walecka - właścicielka mikro piekarni Cała W Mące, w której wypieka rzemieślnicze chleby na zakwasie z naciskiem na użycie mąk pełnoprzemiałowych z pradawnych gatunków zbóż.
Akademia Wina Enoexpo odbywać się będzie pod hasłem win musujących. Degustacje hiszpańskiej cavy, niemieckich sektów, włoskiego prosecco to obowiązkowe punkty programu. Ponadto w programie degustacje win różowych, szkolenia i warsztaty dla restauratorów oraz sommelierów, a także jedyna okazja do spróbowania win, które otrzymają medale w konkursach winiarskich towarzyszących targom.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
S3 gotowa w całości. Pomorze Zachodnie czeka na czeskich
Cel: Innowacje, Technologie i Zrównoważony Rozwój w
Dział targi, konferencje, workshop:
Starsze aktualności:
Śmierć trójki Polaków na
Accor pokazuje trendy w rezerwacjach na
Ecco Travel rozpoczyna WIELKĄ
Na ferie wyjedzie więcej
ECTAA ogłosiła Preferowany Kierunek Podroży na rok
POT: Ponad połowa Polaków wyjedzie gdzieś w
Kraków wśród wybranych przez
Które paszporty są
TSUE: Tożsamość płciowa klienta nie należy do danych niezbędnych do zakupu
Grecos ruszył z nową kampanią reklamową
Warszawa w czołówce najtańszych miast Europy
Air France skonsultuje się z pracownikami
Too Good To Go będzie walczyć z marnowaniem jedzenia w Polsce
Polacy będą kupować w biurach podróży...
Wybrano najpopularniejsze zamki w Polsce
Korzystny dla Ryanair wyrok sądowy
Arabskie linie lotnicze i formuła 1 przedłużają umowę
Na co skarżą się turyści w związku z epidemią?
ULC publikuje wytyczne dla podróży samolotem
FlixMobility wchodzi na kolejne rynki
Trwają przygotowania do Tour Salonu
Dobre perspektywy branży hotelarskiej nad Wisłą
SZukam 25 osób na Beatyfikację!!!
Z Krakowa do Oslo... autobusem
Jakie trendy mają obowiązywać w gastronomii w tym roku?
Nadchodzą zmiany w branży zorganizowanej turystyki wyjazdowej
Chorwację odwiedza coraz więcej turystów
PKP Intercity blokuje sprzedaż biletów w przypadku braku miejsc siedzących?
Jak tanio wypożyczyć samochód?
"Egipt w przekroju" z Alfa Star w sierpniu - czy warto?
