Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista ds turystyki - Stargard
- Specjalista / Specjalistka ds. turystyki
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej -...
- Specjalista ds. Turystyki w salonie ITAKA
- OFERTA PRACY - Doradca / Konsultant ds. Turystyki
- Kraków - Specjalista ds. Turystyki
- Meble do biura podróży, wyposażenie salonu TUI na...
- SPECJALISTA DS. TURYSTYKI
- GRECJA: REZYDENT
- Specjalista ds. szkoleń i współpracy franczyzowej
Zbliżają się targi Wypoczynek i Toruński Festiwal Smaku
W dniach 24 - 25 marca 2018 roku w Centrum Targowym "PARK" w Toruniu przy ul. Szosa Bydgoska 3 po raz VIII odbędą się Targi Turystyczne Wypoczynek 2018, których organizatorem jest Urbitor Sp. z o.o.
Na targach zaprezentują się miasta i regiony turystyczne, touroperatorzy, biura turystyczne, uzdrowiska, hotele, pensjonaty, gospodarstwa agroturystyczne, czy organizatorzy aktywnego wypoczynku.
Goście, którzy odwiedzą Centrum Targowe PARK będą mieli okazję zapoznać się z ofertą turystyki krajoznawczej - odkryć nieznane dotąd regiony w Polsce i nie tylko. Podczas VIII edycji Targów Turystycznych Wypoczynek nie zabraknie także prezentacji aktywnych form spędzania czasu wolnego - zarówno na łonie natury, jak i podczas urlopu w ekskluzywnym hotelu.
Równolegle, podczas targów odbędzie się Toruński Festiwal Smaków, stanowiący okazję do prezentacji oferty przez producentów tradycyjnej i ekologicznej żywności. Udział w imprezie wezmą producenci ekologicznego pieczywa, wędlin, serów, nalewek, miodów pitnych, win, przetworów i potraw regionalnych.
Kolejna edycja Toruńskiego Festiwalu Smaków organizowana podczas Targów Turystycznych Wypoczynek 2018 będzie pod patronatem merytorycznym profesora Jarosława Dumanowskiego. Tegorocznym tematem wydarzenia kulinarnego będzie "Stare i nowe. Tradycja i nowoczesność w kuchni polskiej". Będzie można dowiedzieć się co tak naprawdę jest w naszym jedzeniu nowoczesne, a co tradycyjne? Kucharze i historycy przypomną zapomniane produkty, dawne smaki i receptury oraz poznamy jak obecnie są wykorzystywane w kuchni najnowsze techniki i zdobycze nauki. Zaproszeni Goście - mistrzowie kuchni oraz badacze z Centrum Dziedzictwa Kulinarnego Uniwersytety Mikołaja Kopernika opowiedzą o kulinarnych modach i tradycjach. Jak co roku, dla odwiedzających odbędą się pokazy, konkursy, seria degustacji i spotkań a także nie zabraknie atrakcji i zajęć dla najmłodszych.
Komentarze
Tagi:
Dział biura turystyczne:
Enter Air podpisuje rekordową umowę z
Darmowe szkolenia dla branży
Drogie Święta i Sylwester w
Polacy wśród laureatów konkursu na najlepszy film
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dział targi, konferencje, workshop:
Starsze aktualności:
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
POT przyznała rekomendacje na lata
Ryanair planuje przewiezienie 20 mln
eSky zachęca do wczesnego planowania
MSiT chce 10 strategii dla
UN Tourism: Turystyka odbudowała się po
Wizz Air rezygnuje z płatnej
Województwo pomorskie ogłosiło konkurs ofert na rozwój turystyki i
Emirates wprowadzają nowe uniformy dla obsługi pasażerów premium i
W poniedziałek rozpoczynają się ferie
FlixBus przetestuje wodorowe autobusy dalekobieżne
Przywrócenie turystyki daje nadzieję milionom ludzi
Pandemia zmieniła trendy w turystyce w Gdańsku
Targi TT Warsaw potwierdziły swoją pozycję?
Nowy Sekretarz Generalny UNWTO
Pasażerka domagała się zadośćuczynienia za odwołany lot
Nekera zaczyna sprzedaż lata 2025
Start promocji kolejnego weekendu za pół ceny
Dlaczego warto wykonywać badania profilaktyczne?
Turystyka wspiera 33 finał WOŚP
POT: większość Polaków będzie wypoczywać w kraju
Roczna dynamika sprzedaży wycieczek chwilowo pod kreską
Nowy szlak kulinarny w Poznaniu
Najpopularniejsze wśród Polaków kierunki nieco tańsze niż przed tygodniem
Będą edukować z zakresu prawa turystycznego
Czy turystom należy się odszkodowanie za zmianę terminu wycieczek lokalnych?
Znamy zwycięzców Profit Hotel Awards 2017
Polacy wjadą na Cypr bez testów
ITD rozpoczyna wzmożone kontrole autokarów
Orbis otwiera pierwszą patronacką salę AccorHotels
Exim dzwoni do klientów z ofertami
