Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Szukamy pilota na 05.12 Gniezno-Bydgoszcz
- Specjalista ds. turystyki
- PRODUCT MANAGER/ FRONT OFFICE REPRESENTATIVE
- Itaka Toruń- G. Copernicus - doradca ds....
- Zainwestuje w biznes braza turystyczna
- pilotaż Kraków 10.12-12.12.2025
- Touroperator PRIMA HOLIDAY poszukuje pracownika
- Praktykant - obozy sportowe Hiszpania
- Specjalista ds. turystyki WAKACJE.PL Zduńska Wola
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej -...
Niesłyszący otwierają restaurację
Niedosłyszący i niesłyszący członkowie spółdzielni socjalnej będą kierować lokalem gastronomicznym. Obiekt gastronomiczny znajduje się w Kielcach i będzie działać pod nazwą Beethoven.
Iwona Przywara, administrator projektu uważa, że taka restauracja pozwoli oswoić się innym osobom z niepełnosprawnością. "To nowatorski projekt w skali kraju. Po raz pierwszy członkowie spółdzielni socjalnej założonej przez osoby niesłyszące i niedosłyszące poprowadzą restaurację. Chcemy przełamać barierę językową, tym bardziej, że kursy języka migowego zyskują popularność i coraz więcej osób chce się go nauczyć." - wyjaśniła.
W Łodzi istnieje już restauracja, która prowadzą osoby niesłyszące. Cieszy się ona dużym zainteresowaniem, a klienci nie mają problemu z komunikacją, nawet gdy nie znają języka migowego. "Ta restauracja cieszy się ogromnym zainteresowaniem. Odwiedzają ją ludzie z całego kraju, nie tylko niesłyszący. I bardzo chwalą sobie to miejsce. My chcemy zachęcić do odwiedzin naszej restauracji mieszkańców regionu. Stawiamy na smaczną kuchnię śródziemnomorską i polską. Menu już dopracowujemy." - zaznaczyła Przywara.
Mateusz Mrowiec, Kamil Kutera, Magda Orzechowska i Paweł Kupis to osoby, które poprowadzą restaurację w świętokrzyskiej filharmonii. Nazwę lokalu wybrali nieprzypadkowo, Beethoven również stracił słuch i nadal tworzył swoje dzieła. Wystrój lokalu komponuje się ze wnętrzem filharmonii i nawiązuje do klimatu muzyki poważnej.
Kelner w przyszłej restauracji, Mateusz Mrowiec cieszy się z decyzji o prowadzeniu restauracji. "Jesteśmy zadowoleni z tego, że podjęliśmy decyzję o prowadzeniu restauracji. Przed otwarciem jest jeszcze trochę pracy, ale atmosfera jest bardzo dobra, dlatego czekamy na moment, w którym odwiedzą nas pierwsi goście." - powiedział.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
S3 gotowa w całości. Pomorze Zachodnie czeka na czeskich
Cel: Innowacje, Technologie i Zrównoważony Rozwój w
Starsze aktualności:
Śmierć trójki Polaków na
Accor pokazuje trendy w rezerwacjach na
Ecco Travel rozpoczyna WIELKĄ
Na ferie wyjedzie więcej
ECTAA ogłosiła Preferowany Kierunek Podroży na rok
POT: Ponad połowa Polaków wyjedzie gdzieś w
Kraków wśród wybranych przez
Które paszporty są
TSUE: Tożsamość płciowa klienta nie należy do danych niezbędnych do zakupu
Grupa Emirates podaje wyniki finansowe
IV Międzynarodowe Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel 2011
Modlin chce ograniczenia emisji CO2
Pyrzowice - koniec już w 2016 roku
Klienci Mati World Holidays wracają do kraju
Kolejny serwis noclegowo-przewodnikowy
Radisson Blu Hotel Kraków serwuje kuchnię śródziemnomorską
Czy ktoś był z Inter Holidays w Słonecznym Brzegu w hotelu Bellevue
Kuba przygotowana na amerykańskich turystów?
Balice szykują się do sezonu zimowego
Touroperatorzy podsumowują i zdradzają
Przewoźnicy zacieśniają współpracę
Kultowa restauracja do wynajęcia
100 mln dolarów dla nowojorskiego Central Parku
Polska - Gospodarz Euro 2012- promocja na targach ITB w Berlinie
Powstają nowe lokale gastronomiczne
Na wiosnę bez wizy na Pomorze i Mazury
Modlin zamknięty do końca roku?
Jak tanio zdobyć waluty na wakacje?
SUPER OFERTA - TUNEZYJSKIE IMPRESJE 14 DNI !!!
Hierarchowie kościoła powinni być traktowani jak VIP-owie? - a do jakiej rangi ?
