Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Pilot wycieczek rowerowych
- REZYDENT TURYSTYCZNY REGO-BIS - SEZON 2024
- Animator Czasu Wolnego - Bułgaria
- KIEROWNIK DZIAŁU REZERWACJI
- PRACOWNIK DZIAŁU CALL CENTER
- Pilot na Węgry
- Project Manager (Katowice)
- Specjalista ds. rezerwacji w jęz. polskim
- Specjalista ds.turystyki - biuro podróży w...
- Sprzedam pensjonat Rabka Zdrój
Turystyka kulinarna - szansa i potencjał
Przez żołądek do serca Turystów - pomysł stary, ale wciąż działający i skuteczny na wielu płaszczyznach. Jak go wykorzystać? Na co postawić akcenty w komunikacji z turystami?
Więcej o turystyce kulinarnej można będzie się dowiedzieć z bezpłatnego webinaru 14 grudnia o godzinie 10:00.
Link do wydarzenia i webinaru Przez żołądek do serca Turystów. Trendy, strategie i potencjał turystyki kulinarnej:
www.facebook.com
Turystyka kulinarna to jeden z najdynamiczniej rozwijających się segmentów turystyki. Odbiorcy podążający szlakiem smaków i zapachów są
nie tylko skupieni na doświadczeniach gastronomicznych, chętnie odwiedzają obiekty kultury czy spędzają czas na łonie przyrody. Atrakcyjna oferta potrafi przyciągnąć podróżników, to natomiast przekłada się na rozwój ekonomiczny regionu. Współcześnie temat turystyki kulinarnej nie dotyczy wyłącznie krajów, takich jak Włochy, Francja czy Tajlandia, których kuchnia jest dobrze rozpoznawalna na świecie. Jest to ważny punkt w strategiach rozwoju wielu państw.
Norwegia w swej komunikacji zwraca uwagę, że warto odwiedzić ją nie tylko ze względu na fiordy czy zorze polarne, ale również bogatą kulturę
kulinarną. Wiele dzieje się w tej kwestii także w Afryce czy Ameryce Środkowej. Jak w tym zestawieniu wypada Polska? Jakie są korzyści z
dobrze rozwiniętego segmentu kultury kulinarnej? Czego możemy nauczyć się od Norwegów czy mieszkańców Hondurasu? Te i wiele innych kwestii
zostanie poruszone podczas spotkania "Przez żołądek do serca Turystów. Trendy, strategie i potencjał turystyki kulinarnej".
Webinar poprowadzi dr Magdalena Tomaszewska-Bolałek - orientalista, badaczka kultury kulinarnej, autorka książek, kierownik Food Studies na Uniwersytecie SWPS. Zdobywczyni nagród kulinarnych w tym: wielu Gourmand World Cookbook Awards, Prix de la Littérature Gastronomique, Diamond Cuisine Award i Nagrody Magellana. Zajmuje się badaniami nad historią i antropologią jedzenia, a także turystyką oraz dyplomacją kulinarną.
Komentarze
Tagi:
Dział biura turystyczne:
ECTAA wybrała preferowany kierunek podróży na 2025
Elektroniczne faktury zaczną obowiązywać za 2
Promocja Polski podczas 75-lecia słynnych ogrodów
Dział centra informacji i promocji:
Rozpoczyna się kolejna edycja Turystycznych Mistrzostw
Dziwny konkurs na dyrektorów
Polacy na pierwszym miejscu wśród
Starsze aktualności:
Komisja Europejska przedłużyła możliwość pomocy dla małych portów
Oburzenie na ceny biletu na Wawel, ale czy
TSUE: Przewoźnik odpowiada za nienależyte udzielenie pierwszej
Ankieta KE dla
Sezon nad morzem nie jest
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Hotel ibis budget Szczecin kończy działalność
Pandemia przestawiła rynek hotelowy
46 tras w zimowym rozkładzie lotów z Pyrzowic
Jak odnosić korzyści współpracując z blogerami?
PIT i PPL nawiązują bliższą współpracę
Grecja zniosła restrykcje dla zaszczepionych
NIK skontrolowała lotnisko w Modlinie
ZRPL: drugi kwartał fatalny dla regionalnych portów lotniczych
Macedonia Północna i Albania robią kolejny krok w stronę Unii Europejskiej
Katalonia: hotelarze wyrzucają funkcjonariuszy z obiektów
ONZ: odbudowa turystyki to konieczność