Ogłoszenia
Ogłoszenia
- praca 100% zdalna dla biura podróży, elastyczne...
- Szukam Rezydenta zimowego na sezon 2025
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej -...
- Specjalista ds. turystyki - ITAKA Warszawa
- PRACOWNIK BIUROWY - OBSŁUGA KLIENTA
- ITAKA POZNAŃ PLAZA - STARSZY SPECJALISTA DS....
- wynajem zestaw sluchawkowy do oprowadzania...
- Praca w biurze podróży wakacje.pl w Pruszkowie
- Regionalny Manager Sieci Agencyjnej - region...
- Tłumaczenia języków europejskich w podróży
Turystyka kulinarna - szansa i potencjał
Przez żołądek do serca Turystów - pomysł stary, ale wciąż działający i skuteczny na wielu płaszczyznach. Jak go wykorzystać? Na co postawić akcenty w komunikacji z turystami?
Więcej o turystyce kulinarnej można będzie się dowiedzieć z bezpłatnego webinaru 14 grudnia o godzinie 10:00.
Link do wydarzenia i webinaru Przez żołądek do serca Turystów. Trendy, strategie i potencjał turystyki kulinarnej:
www.facebook.com
Turystyka kulinarna to jeden z najdynamiczniej rozwijających się segmentów turystyki. Odbiorcy podążający szlakiem smaków i zapachów są
nie tylko skupieni na doświadczeniach gastronomicznych, chętnie odwiedzają obiekty kultury czy spędzają czas na łonie przyrody. Atrakcyjna oferta potrafi przyciągnąć podróżników, to natomiast przekłada się na rozwój ekonomiczny regionu. Współcześnie temat turystyki kulinarnej nie dotyczy wyłącznie krajów, takich jak Włochy, Francja czy Tajlandia, których kuchnia jest dobrze rozpoznawalna na świecie. Jest to ważny punkt w strategiach rozwoju wielu państw.
Norwegia w swej komunikacji zwraca uwagę, że warto odwiedzić ją nie tylko ze względu na fiordy czy zorze polarne, ale również bogatą kulturę
kulinarną. Wiele dzieje się w tej kwestii także w Afryce czy Ameryce Środkowej. Jak w tym zestawieniu wypada Polska? Jakie są korzyści z
dobrze rozwiniętego segmentu kultury kulinarnej? Czego możemy nauczyć się od Norwegów czy mieszkańców Hondurasu? Te i wiele innych kwestii
zostanie poruszone podczas spotkania "Przez żołądek do serca Turystów. Trendy, strategie i potencjał turystyki kulinarnej".
Webinar poprowadzi dr Magdalena Tomaszewska-Bolałek - orientalista, badaczka kultury kulinarnej, autorka książek, kierownik Food Studies na Uniwersytecie SWPS. Zdobywczyni nagród kulinarnych w tym: wielu Gourmand World Cookbook Awards, Prix de la Littérature Gastronomique, Diamond Cuisine Award i Nagrody Magellana. Zajmuje się badaniami nad historią i antropologią jedzenia, a także turystyką oraz dyplomacją kulinarną.
Komentarze
Tagi:
Dział biura turystyczne:
Przedłużony ruch bezwizowy do
Dział centra informacji i promocji:
Andaluzja chce więcej
Ruszyła kampania promująca turystykę w województwie
Konferencja TURYSTA 2025 za
Starsze aktualności:
Zrównoważony rozwój ważny dla
Nastroje wśród kwaterodawców nie
Miasta upominają się o opłatę
Rada UE przyjęła mandat negocjacyjny w sprawie nowelizacji dyrektywy
Etykieta emisja lotniczych przyjęta przez Komisję
Jakie trendy w europejskich
Skąd Polacy przylecą na
Wakacje.pl doceniają
Grecja spodziewa się rekordowych zysków z
Turcja chwali się wzrostem przyjazdów
NIK skontrolowała lotnisko w Modlinie
ZRPL: drugi kwartał fatalny dla regionalnych portów lotniczych
Niemcy złagodzą przepisy covidowe
UTK podsumowuje wakacyjne kontrole pociągów
Small Planet Airlines traci certyfikat
Hotel ibis budget Szczecin kończy działalność
Awaria promu na Morzu Bałtyckim
Słowacja otworzy się dla zaszczepionych turystów
Macedonia Północna i Albania robią kolejny krok w stronę Unii Europejskiej
Jak odnosić korzyści współpracując z blogerami?
PIT i PPL nawiązują bliższą współpracę
