Ogłoszenia
Ogłoszenia
- TOURIST - Specjalista w dziale produktu
- Biuro w Białymstoku na stanowisko specjalista ds....
- Specjalista d/s/turystyki ŁÓDŹ
- http://www.noclegi-relax.com
- Białystok - Biuro Podróży
- Doradca klienta | Coral Travel
- Rezydent Chorwacja i Czarnogóra
- PRACA NA MAJORCE - LOTNISKO - J.NIEMIECKI
- Specjalista ds. Turystyki
- Specjalista ds turystyki Warszawa


Pierwsze food trucki przyjechały pod Tatry
Oscypki z żurawiną czy kiełbasa z podhalańskiej jagnięciny zaraz przy wejściu do Tatrzańskiego Parku Narodowego? Władze TPN postanowiły zadbać o żołądki turystów.
Znane wszystkim food trucki czyli mobilne punkty gastronomiczne staną przy wejściach do tatrzańskich dolin. Pierwszy trzy z nich zostały już otwarte na Palenicy Białczańskiej, gdzie zaczyna się szlak nad Morskie Oko. Niebawem mają pojawić się kolejne food trucki.
Turyści będą mogli zjeść m.in. kiełbasę z podhalańskiej jagnięciny, oscypek z konfiturą z rabarbaru, góralski moskol z wędzonym pstrągiem, czy pieczone ziemniaki z bryndzą. Jak podkreślają władze parku, w budkach mają być sprzedawane świeże, regionalne produkty. W sezonie na przez Palenicę przewija się wielu turystów, więc chętnych do skorzystania z nowej usługi zapewne nie zabraknie. Pomysł na promocję w ten sposób regionalnych smakołyków ma szansę wypalić.
Warto zwrócić uwagę na ekologiczne opakowania, w których będą podawane dania. Plusem już jest to, że są ekologiczne jednak należałoby kłaść nacisk na porządek w obrębie food trucka. Jedną zarówno z zalet, jak i wad jedzenia sprzedawanego z ciężarówek jest to, że można je zjeść na miejscu, albo zabrać ze sobą. O ile posilający się na miejscu turyści będą mieli gdzie wyrzucić śmieci, tak w przypadku tych, którzy zabierają jedzenie ze sobą, nie można już mieć takiej pewności. Władze Parku powinny dopilnować aby odpadki nie były wyrzucane na szlakach.
Komentarze
Tagi:
Komentarze:
Food trucki w Tatrach
[2017-07-13 23:29 80.52.226.*]
a jak z VAT'em, tak jak w POznaniu - 5% na kawę i herbatę, czekoladę i inne? odpowiedz »
Dział gastronomia:
Orient Express La Dolce Vita rozpocznie rezerwacje 6
Starsze aktualności:
Wyniki finansowe Enter Air za 2021
Rośnie popularność wyjazdów pod
Accor publikuje wyniki finansowe za I
Polska Izba Turystyki z Grupą MTP zorganizują targi turystyczne w
Jest porozumienie PAŻP i
Małopolska zainauguruje sezon turystyczny Festiwalem
Udany początek roku dla greckiej
PAŻP się ugina, ale czy to
Rosja zawieszona w prawach członka
Itaka rozpoczyna sprzedaż oferty zimowej
Warszawska Organizacja Turystyczna: ograniczenia lotów to duży cios dla
Północna Izba Gospodarcza: musimy krzyczeć, że wypoczynek w Polsce jest
Airbnb będzie musiał przekazywać dane dotyczące noclegów belgijskim organom
POT rusza z nową kampanią kulinarną
Ferie na stoku, czy pod palmami?
Rekordowy 2018 rok na Heathrow
POT nagradza dobre praktyki w turystyce wiejskiej
PAŻP i CPK będą współpracować przy planowaniu i budowie nowego lotniska
Zima 2020: gdzie ceny rosną, a gdzie spadają?
Trzy nowości w zimowym rozkładzie Ryanair z Polski
Rosyjscy turyści wrócą do Egiptu?
Kayak analizuje dodatkowe usługi w LCC
Niewielki efekt strajku pilotów Ryanaira w Niemczech
Z jakich rezerwacji klienci nie mogą się wycofać?
IGHP rozpoczyna kampanię promującą pobyt w hotelach
Średnie ceny letnich wyjazdów niższe niż przed tygodniem
Accor tworzy fundusz pomocowy dla hotelarzy
przemyslenia zwiazane z branza i studiami z nia zwiazanymi
