Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Webinary dla branży turystycznej
- Specjalista ds. Turystyki - Suchy Las
- Zainwestuje w biznes braza turystyczna
- Specjalista ds. turystyki w Salonie Wakacje.pl...
- Szukamy ośrodka kolonijnego na lato 2021
- Bydgoszcz - Specjalista ds. Turystyki
- do wydzierżawienia
- PRACA NA OBOZCH LETNICH KOGIS
- KSIĘGOWA do biura podróży
- SZUKAM STAŻU

Zobacz także
IGGP: Przedsiębiorcy mają prawo i obowiązek bronić miejsc pracy
Branża gastronomiczna zaprotestuje w obronie miejsc pracy
Ruszył nabór do kwalifikacji znanego konkursu barmańskiego
Gowin: turystyka na końcu listy gałęzi gospodarki do otwarcia
Kraków gospodarzem polskiej selekcji konkursu Bocuse d`Or
21 listopada 2019 roku odbędzie się kolejna polska selekcja konkursu Bocuse d`Or. Tym razem to Kraków będzie gościł polską i światową gastronomię w ramach projektu Europejska Stolica Kultury Gastronomicznej.
Sześciu młodych, utalentowanych szefów kuchni stanie do rywalizacji by zdobyć upragnioną statuetkę i tytuł Najlepszego Szefa w Polsce. To kulinarne widowisko rozegra się podczas 27. Międzynarodowych Targów Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA. Na oczach szerokiej publiczności oraz polskich i zagranicznych jurorów - szefów kuchni z gwiazdkowych, znakomitych restauracji, autorytetów w dziedzinie światowych kulinariów zaprezentują swoje umiejętności następujący szefowie:
- Łukasz Budzik - restauracja Mennicza Fusion, Wrocław,
- Ernest Jagodziński - restauracja Autentyk - kuchnia i ludzie, Poznań,
- Jakub Kasprzak - Sezony. Restauracja i Hotel, Trzek,
- Krzysztof Nawrocki - restauracja Karczoch, Konstancin Jeziorna,
- Michał Stężalski - restauracja Szara Gęś, Kraków,
- Mateusz Suliga, Hotel Uniqus Palace, Kraków.
W ciągu 5 godzin i 35 minut kandydaci przy wsparciu swoich pomocników (commis) będą musieli przygotować danie mięsne dla 15 osób, zaprezentowane na platerze (tacy) oraz danie z ryby w 15 porcjach, które zaserwują wyłącznie na talerzach.
W tym roku Komitet Wykonawczy na temat przewodni konkursu wybrał następujące produkty:
- Danie mięsne skomponowane na bazie królika hodowlanego z ziarnem słonecznika oraz przy użyciu polskiej fasoli,
- Danie rybne przygotowane z Pstrąga Ojcowskiego z kaszą jaglaną, polskimi warzywami kapustnymi w akompaniamencie ślimaków lądowych z polskich hodowli.
Oba dania muszą zawierać 50% warzyw, roślin lub ziół, w tym wykorzystane trzy dowolne dodatki według uznania kandydata.
Konkurs zostanie przeprowadzony na takich samych zasadach i wytycznych regulacyjnych ustanowionych przez Międzynarodowy Komitet Organizacyjny Bocuse d`Or. Należy podkreślić, że zasady konkursu są bardzo surowe, a każde spóźnienie wiąże się z otrzymaniem od jurorów punktów ujemnych.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Rząd rozszerzy pomoc dla firm
Północna Izba Gospodarcza: Tarcza Finansowa to żadna
Rada Przedsiębiorczości: Rząd naruszył umowę
Premier zapowiada prace nad protokołami sanitarnymi dla zamkniętych
Nie widać korelacji między częstotliwością zakażeń a ilością
Dział nagrody i wyróżnienia:
Rozpoczął się konkurs Zabytek
150 przedsiębiorców otrzymało certyfikat Małopolska - Bezpieczna
Kto zwyciężył w Turystycznych Mistrzostwach
Starsze aktualności:
Lufthansa porozumiała się ze związkiem zawodowym
Koleje Dolnośląskie pozyskały finansowanie na zakup nowego
Ministerstwo Zdrowia aktualizuje listę żółtych i czerwonych
Hotele turystyczne zaczynają odrabiać straty, gorzej z
Spadki liczby turystów przyjeżdżających na
Bilety Szwagropolu dostępne w aplikacji
Egipt zacznie wymagać testów PCR także od
Grecja: to nie turystyka odpowiada za wzrost
Chorwacja wprowadza nowe
Prokuratura rozpoczęła śledztwa w sprawie niedawnych wypadków
Płatności bonami turystycznymi przekroczyły 100 mln
Enter Air porozumiał się z Boeingiem w sprawie rekompensaty za uziemienie B 737
IGHP: hotele tańsze, a i tak mają problem z wypełnieniem
UNWTO nawołuje do politycznych decyzji, które pomogą odmrozić
Brak geolokalizacji kosztował turystę życie
Jak nastroje konsumenckie odbiją się na turystyce?
Polska firma wśród finalistów konkursu UNWTO
Muzea Watykańskie dostępne do nocnego zwiedzania
Nowe technologie pomogą organizacjom turystycznym
NET: Zastąpienie kwarantanny testami kluczowe dla turystyki
Rosja nie wpuści obywateli Chin
Słowackie festiwale winiarskie okażą się magnesem na turystów?
Na wiodących kierunkach drożej niż przed rokiem
Zagraniczny touroperator podtrzymuje plan wejścia na warszawską giełdę
Restauratorzy wprowadzą historyczne dania z okazji rocznicy odzyskania niepodległości
Spore środki na promocję szlaku Green Velo