Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Rezydent Hotelowy
- SPECJALISTA DS. KOMUNIKACJI I CONTENT MARKETINGU
- Specjalista ds.obsługi posprzedażowej Wrocław
- pilot Bawaria
- PILOT NA JAPONIĘ na przełomie kwietnia/maja 2026
- B. P. Okno na Świat (Warszawa) - Specjalista ds....
- Specjalista ds. Turystyki w salonie Wakacje.pl
- Specjalista ds turystyki - Stargard
- Specjalista / Specjalistka ds. turystyki
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej -...
Zobacz także
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też gastronomia
Wrocław trafi do przewodnika Michelin
Gault & Millau wraca do Polski
Jeszcze można zgłaszać się do konkursu na Najlepsze Wsie Turystyczne
Wybrano najlepsze prace magisterskie
Polacy wśród laureatów konkursu na najlepszy film turystyczny
Kraków gospodarzem polskiej selekcji konkursu Bocuse d`Or
21 listopada 2019 roku odbędzie się kolejna polska selekcja konkursu Bocuse d`Or. Tym razem to Kraków będzie gościł polską i światową gastronomię w ramach projektu Europejska Stolica Kultury Gastronomicznej.
Sześciu młodych, utalentowanych szefów kuchni stanie do rywalizacji by zdobyć upragnioną statuetkę i tytuł Najlepszego Szefa w Polsce. To kulinarne widowisko rozegra się podczas 27. Międzynarodowych Targów Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA. Na oczach szerokiej publiczności oraz polskich i zagranicznych jurorów - szefów kuchni z gwiazdkowych, znakomitych restauracji, autorytetów w dziedzinie światowych kulinariów zaprezentują swoje umiejętności następujący szefowie:
- Łukasz Budzik - restauracja Mennicza Fusion, Wrocław,
- Ernest Jagodziński - restauracja Autentyk - kuchnia i ludzie, Poznań,
- Jakub Kasprzak - Sezony. Restauracja i Hotel, Trzek,
- Krzysztof Nawrocki - restauracja Karczoch, Konstancin Jeziorna,
- Michał Stężalski - restauracja Szara Gęś, Kraków,
- Mateusz Suliga, Hotel Uniqus Palace, Kraków.
W ciągu 5 godzin i 35 minut kandydaci przy wsparciu swoich pomocników (commis) będą musieli przygotować danie mięsne dla 15 osób, zaprezentowane na platerze (tacy) oraz danie z ryby w 15 porcjach, które zaserwują wyłącznie na talerzach.
W tym roku Komitet Wykonawczy na temat przewodni konkursu wybrał następujące produkty:
- Danie mięsne skomponowane na bazie królika hodowlanego z ziarnem słonecznika oraz przy użyciu polskiej fasoli,
- Danie rybne przygotowane z Pstrąga Ojcowskiego z kaszą jaglaną, polskimi warzywami kapustnymi w akompaniamencie ślimaków lądowych z polskich hodowli.
Oba dania muszą zawierać 50% warzyw, roślin lub ziół, w tym wykorzystane trzy dowolne dodatki według uznania kandydata.
Konkurs zostanie przeprowadzony na takich samych zasadach i wytycznych regulacyjnych ustanowionych przez Międzynarodowy Komitet Organizacyjny Bocuse d`Or. Należy podkreślić, że zasady konkursu są bardzo surowe, a każde spóźnienie wiąże się z otrzymaniem od jurorów punktów ujemnych.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
S3 gotowa w całości. Pomorze Zachodnie czeka na czeskich
Dział nagrody i wyróżnienia:
Oficjalny start sezonu
Polacy wśród laureatów konkursu na najlepszy film
Wybrano najlepsze prace
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Starsze aktualności:
POLREGIO przewiozło ponad 100 mln
Gdzie Polacy latali samodzielnie w
ETC publikuje wskazówki dla zrównoważonej
Accor ułatwia rezerwacje
Turystyka wspiera 33 finał
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
POT przyznała rekomendacje na lata
Ryanair planuje przewiezienie 20 mln
eSky zachęca do wczesnego planowania
MSiT chce 10 strategii dla
Brak geolokalizacji kosztował turystę życie
Skandaliczna wypowiedź rzecznika ministerstwa zdrowia
Kolejny przewoźnik kończy działalność
Słowackie festiwale winiarskie okażą się magnesem na turystów?
Ryanair przeniesie 3 trasy z Polski loty na drugie sztokholmskie lotnisko
Pod Barceloną wykoleił się pociąg
NET: Zastąpienie kwarantanny testami kluczowe dla turystyki
Site Poland powołuje Radę Dyrektorów na nową kadencję
Touroperatorzy optymalnie dostosowali podaż wyjazdów do popytu
Jak nastroje konsumenckie odbiją się na turystyce?
Polska firma wśród finalistów konkursu UNWTO
Rządy muszą uwzględniać również pozazdrowotne aspekty walki z COVID-19
Rosja nie wpuści obywateli Chin
Zakupy Lata 2026 jesienią mogą dać najwyższy zwrot z zainwestowanych pieniędzy
Coffeedesk nawiązuje współpracę ze Zjedz.my
LOT chce zatrzymać swoją kadrę
Na wiodących kierunkach drożej niż przed rokiem
