Ogłoszenia
Ogłoszenia
- ZAKOPANE Specjalista ds. Obsługi Klienta
- Kwidzyn - poszukujemy Partnera Franczyzowego
- pilotaż Portugalia 16-23.10.2023
- Fostertravel.pl Nadarzyn - Kierownik Salonu
- Pilot/przewodnik beskidzki 07.10.2023
- Pilot/koordynator 28 i 29.09 / Chojnice
- CH KLIF - Specjalista ds. turystyki
- Przewodnik Praga 30.09.23 oraz Ołomuniec 7.10.2023
- Szukam pilotów na Budapeszt, Pragę i Warszawę
- Zainwestuje w biznes braza turystyczna

Klub Szefów Kuchni zaprasza na konkurs
Tegoroczna edycja Targów EuroGastro i WorldHotel będzie poświęcona zdrowemu stylowi życia, a zwłaszcza właściwemu odżywianiu. Fundacja Klubu Szefów Kuchni zorganizuje specjalny konkurs poświęcony tej właśnie tematyce.
Zdrowe jedzenie to coś więcej niż tylko podążanie za trendem. Ze strony restauratorów stanowi odpowiedź na realne, coraz wyraźniej akcentowane potrzeby gości. Polacy są świadomymi konsumentami. Minął czas, kiedy chcieli tylko zjeść dużo. Mija czas, że chcą jadać wykwintnie. Nadszedł moment, kiedy zwracają uwagę na jakość produktów, ich kaloryczność i wpływ na organizm. To zatem nie moda. Zdrowa kuchnia jest wyborem ludzi świadomych, aktywnych, stawiających na dobrą jakość życia.
Konkurs "Smart Cuisine - dania dietetyczne", skierowany jest przede wszystkim do kucharzy, dla których zdrowe i smaczne gotowanie jest istotnym elementem życia zawodowego. Zadaniem konkursowym będzie przygotowanie dania pod hasłem: "Karotenoidy - naturalne barwniki w warzywach i owocach strażnikami parametrów zdrowia". Uczestnicy mogą zgłaszać się do 25 lutego 2019 roku, a w konkursowe szranki staną 27 marca 2019 roku podczas Targów EuroGastro i WorldHotel. Założeniem Fundacji Klubu Szefów Kuchni jest zmiana postrzegania restauracji jako miejsca, gdzie się po prostu smacznie jada - na miejsce, gdzie jada się przy okazji zdrowo.
Głównym sędzią konkursu będzie Magdalena Wieczorek, dietetyk funkcjonalny i sportowy, która współpracuje m.in. z kadrą Polski w skokach narciarskich.
Warto zwrócić też uwagę na inne atrakcyjne propozycje, które znalazły się w programie tegorocznej edycji Targów. Są wśród nich "Debic Pastry Cup" i pokazy Szefów Kuchni i Cukierni, które organizuje Paweł Mieszała oraz Międzynarodowy Konkurs Barmański "Barmatic Cup" Stowarzyszenia Polskich Barmanów. Już tradycyjnie podczas EuroGastro i WorldHotel odbędą się "International CHEF Culinary Cup", edycja 2019 pod patronatem Jerzego Pasikowskiego i 11. odsłona Konkursu Roberta Sowy "Kulinarny Talent 2019 . Jak zwykle dużym zainteresowaniem cieszyć się będzie kolejna, już czternasta, edycja Festiwalu Kuchni Greckiej Teo Vafidisa, a także 11. Olimpiada Kawy organizowana przez Apro Trade/Akademia Kawy we współpracy z MT Targi Polska pod patronatem SCAE (Specialty Coffee Association of Europe). W programie merytorycznym nie zabraknie też szkoleń i konferencji z zakresu marketingu, finansów i zarządzania lokalami. Nowością będzie dwudniowy Program Edukacyjny "Profesjonalny Menedżer Restauracji", opracowany wspólnie z Kongresem Szefów Kuchni. Nie ma wątpliwości, że każdy z odwiedzających znajdzie coś interesującego dla siebie.
23. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro i 12. edycja Międzynarodowych Targów Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel odbędą się w dniach 27-29 marca 2019 r. w Ptak Warsaw Expo.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Ruszyła kolejna edycja konkursu Małopolska
Jakie nastroje panują wśród pomorskich przedsiębiorców
Dział targi, konferencje, workshop:
Silesia Convention Bureau dołącza do
Jubileuszowe Germany Travel Mart za
Turcja będzie gospodarzem Konferencji Turystyki
Targi wracają do warszawskiego Pałacu Kultury i
Zaproszenie największe targi turystyki przyjazdowej w
Starsze aktualności:
POT zachęca osoby niepełnosprawne do
Zbliża się weekend za pół
Gdzie jechać na narty za
Komisja Europejska bierze się za najem
Pomimo inflacji Polacy nie rezygnują z
Co Polacy robią w czasie wolnym i ile mają na to
Maleje liczba ofert pracy na
Co wspólnego mają turystyka i marketing internetowy? Wspólnie wyznaczają
Tatry Super Ski ze zniżkami na
Airbnb: więcej rezerwacji, ale akcje w
TSUE zakwestionował nawiązujący do mafii znak towarowy restauracji
Utrudnienia na dworcu Montparnasse
Polska wódka będzie chroniona w Chinach?
Wypadek autobusu w Konstantynowie
Coral Travel chce latać z Radomia
W Krakowie odbyło się spotkanie dla kulinarnych młodych talentów
Nowa Zelandia wprowadzi podatek turystyczny
Nowy samolot we flocie Enter Air
Eco Active Resort Pieniny dołącza do Polskich Hoteli Niezależnych
Koleje Dolnośląskie zakupiły wagony do przewozu rowerów
Enter Air na minusie za pierwsze półrocze
HOTREC włącza się do dyskusji o nierównościach płacowych
Blogerzy zainspirują do wykorzystania bonu turystycznego?
Skutki pomocy dla TUI już są widoczne
XIX Ogólnopolskie Regaty Hotelarzy odbędą się w Mikołajkach
Drezno i Kraina Łaby przygotowują się do powrotu ruchu turystycznego
Prezes POT: Turystyka wciąż niedoceniana
Nowa atrakcja na zamku w Chęcinach
Polska głównym zagranicznym rynkiem źródłowym dla Drezna i Krainy Łaby