Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Pilot-przewodnik Berlin
- Specjalista ds Turystyki
- Specjalista/Specjalistka ds. turystyki
- Pilotaż 4 grup
- Poszukujemy pilota do Włoch 08-16.07.2025
- Poszukuję zdalnego stażu specjalisty...
- Wakacje.pl Kraków
- Pilot wycieczki 30.06 Czarnków i Goraj
- Pilot Wycieczek Degustacyjnych (piwo / wódka /...
- PILNIE - specjalista ds. turystyki

W Krakowie trwają Targi Horeca
W dniach 7-9 listopada w Międzynarodowym Centrum Targowo-Konferencyjnym EXPO Kraków odbywają się Targi Horeca, Gastrofood i Enoexpo.
Targi Horeca i Gastrofood przyciągnęły w tym roku ponad 200 wystawców. Na Targach Enoexpo wystawiło się ok. 130 firm.
Hasłem przewodnim tegorocznej edycji Targów Horeca jest Dream Team. Nowością tegorocznej edycji jest Salon Barmana i Baristy Bar B-Q. Odbędą się w nim m.in. warsztaty z koktajlami na bazie amerykańskiego Bourbonu w roli głównej.
W ramach Akademii Wiedzy Horeca eksperci doradzają i szkolą hotelarzy i restauratorów w zakresie designu i projektowania hoteli oraz wnętrz restauracji. W trakcie imprezy odbywają się także szkolenia z m.in. z zarządzania kosztami w restauracji, rozwiązywania problemów z pracownikami, ograniczania rotacji pracowników, czy zdobywania klientów dla restauracji bądź hotelu w internecie.
W Kuchni Mistrzów, w tym roku tematem przewodnim jest kuchnia amerykańska. W trakcie pokazów live cooking, szefowie kuchni prezentują autorskie przepisy inspirowane kuchnią zza oceanu.
Ważnym tematem poruszanym na targach jest pieczywo w gastronomii. BREADWAY to cykl prezentacji i warsztatów dla szefów kuchni, kucharzy i właścicieli lokali gastronomicznych przygotowany we współpracy z ekspertami z branży piekarniczej. Gościem specjalnym będzie Monika Walecka - właścicielka mikro piekarni Cała W Mące, w której wypieka rzemieślnicze chleby na zakwasie z naciskiem na użycie mąk pełnoprzemiałowych z pradawnych gatunków zbóż.
Akademia Wina Enoexpo odbywać się będzie pod hasłem win musujących. Degustacje hiszpańskiej cavy, niemieckich sektów, włoskiego prosecco to obowiązkowe punkty programu. Ponadto w programie degustacje win różowych, szkolenia i warsztaty dla restauratorów oraz sommelierów, a także jedyna okazja do spróbowania win, które otrzymają medale w konkursach winiarskich towarzyszących targom.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Przewodnik Michelin - 22 nowe lokale w
Tylko co piąty Polak nie planuje
Wrocław trafi do przewodnika
Dział targi, konferencje, workshop:
Nowy nabór do konkursu prac
Urlop.pl zaprasza nowych i obecnych partnerów na
Nowe wydarzenie dla branży
Starsze aktualności:
Renesans gastronomii na Pomorzu
Rzeczniczka MŚP apeluje o podniesienie kwoty limitu zwolnienia z
Kraków powołał nocnego
Rosną przychody greckich firm
Ogrody Łazienek Królewskich częściowo
Austriacka turystyka wychodzi z propozycją do
Nowa atrakcja turystyczna w
PPL: Polskie lotniska poradziły sobie pomimo awarii systemów
Miliony pasażerów przewiezionych przez PKP Intercity w II
Na co zwrócić uwagę wybierając polisę turystyczną w
Wielkopolska stawia na
Grecos ruszył z nową kampanią reklamową
Warszawa w czołówce najtańszych miast Europy
Air France skonsultuje się z pracownikami
Too Good To Go będzie walczyć z marnowaniem jedzenia w Polsce
Polacy będą kupować w biurach podróży...
Wybrano najpopularniejsze zamki w Polsce
Korzystny dla Ryanair wyrok sądowy
Arabskie linie lotnicze i formuła 1 przedłużają umowę
Na co skarżą się turyści w związku z epidemią?
ULC publikuje wytyczne dla podróży samolotem
FlixMobility wchodzi na kolejne rynki
Trwają przygotowania do Tour Salonu
Dobre perspektywy branży hotelarskiej nad Wisłą
SZukam 25 osób na Beatyfikację!!!
Z Krakowa do Oslo... autobusem
Jakie trendy mają obowiązywać w gastronomii w tym roku?
Nadchodzą zmiany w branży zorganizowanej turystyki wyjazdowej
Chorwację odwiedza coraz więcej turystów
PKP Intercity blokuje sprzedaż biletów w przypadku braku miejsc siedzących?
Jak tanio wypożyczyć samochód?
"Egipt w przekroju" z Alfa Star w sierpniu - czy warto?