Ogłoszenia
Ogłoszenia
- ZŁOTA BRAMA ORIENTU-STAMBUŁ
- Pilot wycieczek/rezydent lotniskowy
- SPECJALISTA DS.TURYSTYKI - PRACA ZDALNA
- Praca 100 % zdalna, sprzedaż z ledów internetowych
- Sun & Fun Holidays zaprasza do teamu...
- Manager Działu Relacji z Klientem i Obsługi...
- Kierownik biura podróży
- Specjalista ds Turystyki
- Praca w Biurze Podróży w Rudzie Śląskiej
- praca 100% zdalna dla biura podróży, elastyczne...
Hotel SPA szkolił z kuchni wegańskiej
Mazowiecki kompleks pałacowo-parkowy przeszkolił personel hotelu z zakresu teoretycznej wiedzy o kuchni roślinnej, a także praktycznych tajników powstawania dań wegańskich.
Ekipa kompleksu Manor House SPA - SPA Pałac Odrowążów przeszła szkolenie z kuchni wegańskiej, która jest istotnym elementem oferty hotelowej kuchni. We wspólnym gotowaniu wraz z degustacją wzięli udział przedstawiciele wszystkich działów - szefowa i pracownicy kuchni, kelnerzy i bariści, osoby opracowujące menu i związane z obsługą klienta, a nawet osoby z działu rezerwacji i marketingu.
Pracownicy podczas szkolenia dowiedzieli się co jedzą weganie - jakie są popularne potrawy kuchni roślinnej oraz skąd brać roślinne białko. Poznali m.in. motywy przechodzenia na dietę roślinną, zamienniki mięsa i nabiału oraz przyprawy wegańskie. Zostały im także przedstawione zasady prawidłowego komponowania diety wegańskiej, kuchenna logistyka i trendy w kuchni - nie tylko roślinnej.
"Można powiedzieć, że Manor House SPA był prekursorem na polskim rynku jeśli chodzi o ofertę dla wegan. Od kilkunastu lat oferowaliśmy dania wegańskie, a już w 2014 roku wprowadziliśmy specjalną kartę wegańską". Stworzyliśmy też autorską Dietę Życia, która łączy kilka stylów zdrowego odżywiania, w tym diety niełączenia oraz zgodnej z grupą krwi" - mówi Grażyna Wrona, Prezes Manor House SPA.
Szkolenie zostało przeprowadzone przez ekspertkę żywieniową Katarzynę Gubałę.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
S3 gotowa w całości. Pomorze Zachodnie czeka na czeskich
Cel: Innowacje, Technologie i Zrównoważony Rozwój w
Starsze aktualności:
Jakie wyzwania dla hoteli w
Greckie lotniska obsłużyły więcej pasażerów, niż przez cały ubiegły
eSky rozbudowuje aplikację
Zakopane znów przeżyje
Długie weekendy w 2025 zachęcają do
Powstaje wielka grupa serwisów
POT i PPL będą współpracować na rzecz promocji
Rada Przedsiębiorczości apeluje o niewprowadzanie drugiego lockdownu
Malta sporo tańsza niż przed tygodniem
Które linie lotnicze zostały uznane za najbezpieczniejsze?
Ruszyła sprzedaż ofert w ramach Weekend za pół ceny
Co się wydarzy podczas Dnia Turystyki bez Barier?
Grecja chce przyciągnąć chińskich turystów
Rafał Szlachta dołączył do zarządu European Travel Commision
Prawie połowa wyjazdów zorganizowanych to chartery
Rząd zapowiada dodatkową pomoc dla przedsiębiorców
80 kierunków w letniej siatce połączeń z Wrocławia
Rząd nie pobierze podatku od umorzonego zwrotu pomocy z Tarczy Finansowej
Jak wakacje.pl podsumowały sezon 2022
Rośnie ruch, rośnie ilość skarg
Uszkodzona atrakcja we włoskim miasteczku
Tarcza PFR wzbudza wątpliwości Rzecznika MŚP
Ministerialna opłata pogrąży polski cydr?
Lufthansa: ponad 300 mln euro straty w pierwszym kwartale roku
Travenalia 2011 - 26-27 listopada, Kraków
