Og³oszenia
Og³oszenia
- Kraków- specjalista d/s turystyki 1/2 etatu
- Specjalista ds. Turystyki - Warszawa
- Specjalista ds. Turystyki - Krasnystaw
- wychowawca-lektor jêzyka angielskiego
- SPECJALISTA DS.TURYSTYKI
- PRODUCT MANAGER
- Specjalista ds. turystyki wyjazdowej z...
- Specjalista ds. Turystyki Jaworzno
- Specjalista ds. turystki Siemianowice ¦l±skie
- Wychowawcy na obóz we W³oszech
Zobacz tak¿e
Gotowe dania w sklepach zagro¿eniem dla restauracji?
Programy wsparcia dla turystyki
Program inwestycji dla bran¿y turystyka, horeca i kultura
Dziwny konkurs na dyrektorów ZOPOT
PIG: Mia³o byæ wsparcie dla turystyki i gastronomii, a jest miesi±c milczenia
Przed³u¿enie kontroli na granicy z Niemcami problemem dla wielu przedsiêbiorców
Konkurs dla m³odych kucharzy
Promowanie m³odych, zdolnych kucharzy oraz poszerzanie znajomo¶ci zastosowania technologii konwekcyjno-parowej w pracy kuchni profesjonalnej to g³ówne cele pierwszej edycji konkursu kulinarnego Spotkanie z Self Cooking Center w Zamku Topacz.
Wydarzenie odbêdzie siê 19 pa¼dziernika, a jego organizatorami s± Zamek Topacz oraz firma Rational. Dwuosobowe dru¿yny powalcz± o nagrody pieniê¿ne oraz sta¿ u boku do¶wiadczonego Szefa Kuchni Rafa³a Borysa.
Tematem przewodnim pierwszej edycji konkursu bêdzie "Gêsina", ale w¶ród produktów obowi±zkowych, które m³odzi kucharze bêd± musieli wykorzystaæ w swoich przepisach, jury umie¶ci³o tak¿e wyroby regionalne. Zadaniem sze¶ciu dwuosobowych zespo³ów bêdzie stworzenie przepisu na danie g³ówne w oparciu o technologiê konwekcyjno-parow±.
Przyjêta formu³a konkursu ma zachêciæ jego uczestników do ³±czenia tradycji kulinarnych ze wspó³czesnymi metodami obróbki termicznej. Chcemy tak¿e rozbudziæ w¶ród m³odych ludzi zami³owanie do produktów regionalnych i zachêciæ ich do poszukiwania w nich pomys³ów i inspiracji kulinarnych - powiedzia³ Rafa³ Borys, Szef Kuchni Restauracji w Zamku Topacz.
Konkurs kierowany jest do m³odych kucharzy, którzy nie ukoñczyli 27 lat w momencie sk³adania zg³oszenia, pracuj±cych w restauracjach na stanowisku kucharza lub Szefa Kuchni. Wydarzenie ma pomóc im w doskonaleniu umiejêtno¶ci oraz zdobywaniu wiedzy kulinarnej.
Konkurs Spotkanie z Self Cooking Center w Zamku Topacz sk³ada siê z dwóch etapów. Pierwszym z nich jest rejestracja zainteresowanych kucharzy na stronie www.club-rational.com oraz przes³anie autorskiego przepisu, który chcieliby zg³osiæ do rywalizacji. Zg³oszenia mo¿na przesy³aæ do 29 wrze¶nia. Jury spo¶ród nades³anych przepisów wybierze sze¶æ, które zakwalifikuj± siê do drugiego etapu konkursu.
Drugi etap odbêdzie siê 19 pa¼dziernika w Zamku Topacz, gdzie sze¶æ dwuosobowych ekip stanie przed zadaniem przygotowania dania konkursowego. Ka¿da potrawa zostanie oceniona przez Jury Techniczne, w którym zasi±dzie miêdzy innymi Szef Kuchni w Zamku Topacz i Szef Kuchni Rational oraz Jury Degustacyjne. Oceniane bêd± takie elementy jak: smak, u¿yte sk³adniki, umiejêtno¶ci, pomys³, perfekcyjny wygl±d czy technika.
W sztuce kulinarnej bardzo istotne s± zasady estetyki, harmonii i aran¿acji. Ogromnie liczy siê pomys³owo¶æ, ci±g³e poszukiwanie inspiracji i rozwijanie zmys³u artystycznego. Wa¿ne jest tak¿e nieustanne poszerzanie swojej wiedzy technicznej i wdra¿anie nowych technologii, miêdzy innymi takich jak technologia konwekcyjno-parowa. Dlatego oceniaj±c potrawy, uwzglêdnimy kryteria, które pozwol± nam spojrzeæ na prace m³odych kucharzy z wielu stron - powiedzia³ Daniel Sielicki, Szef Kuchni Rational.
Konkurs zakoñczy oficjalna Gala w Zamku Topacz, podczas której og³oszeni zostan± zwyciêzcy. Nagrodami w pierwszej edycji wydarzenia s±:
- I miejsce: 3 000 z³ oraz sta¿ w Restauracji w Zamku Topacz,
- II miejsce: 2 000 z³,
- III miejsce 1 000 z³.
Komentarze
Tagi:
Dzia³ gastronomia:
Lepsza kondycja bran¿y
Program inwestycji dla bran¿y turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego maj± byæ lepiej
Dzia³ nagrody i wyró¿nienia:
Rozpoczyna siê kolejna edycja Turystycznych Mistrzostw
Mo¿na sk³adaæ oferty w Programie wsparcia
Kto do³±czy³ do Polskich Marek
Chorwacja doceniona za osi±gniêcia w rozwoju zrównowa¿onej
Starsze aktualno¶ci:
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzeda¿ samych
Wzrost p³acy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasa¿erowie opó¼nionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewo¼nik powinien to
Ecco Travel wraca z chiñsk±
Prawie 75 mln wyjazdów turystycznych
Czy konsolidator us³ug hotelowych mo¿e rozliczaæ siê wg procedury VAT
Wyspy Wolin i Uznam lepiej po³±czone z reszt±
IGHP w³±cza siê w walkê z wykorzystywaniem seksualnym dzieci
Rekordowa liczba turystów w Portugalii
99 pilotów wycieczek z certyfikatami POT-FROT
Grecja zrzuci³a maski, choæ nie wszêdzie
Wrzesieñ dobrym miesi±cem dla Ryanair?
Ryanair uruchamia platformê dla studentów
Lotnisko Chopina obs³u¿y³o 1.9 mln pasa¿erów w pierwszym pó³roczu
Pó³nocna Izba Gospodarcza: Lockdown to czyste szaleñstwo
Rosja wprowadzi bezp³atne wizy do Sankt Petersburga
Wizz Air podpisa³ umowê na nowe siedzenia do samolotów
PILNE!!!Iberotel Aquamarine w Hurghadzie z wylotem z Gdañska