TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Kursy kulinarne nową formą spędzania wolnego czasu

Amatorzy gotowania mogą w tym roku skorzystać z różnorodnych kursów kulinarnych. Coraz częściej do kuchni przenoszą się spotkania rodzinne, jak również imprezy korporacyjne. Gotowanie staje się także popularną formą spędzania wolnego czasu.


Rzeczpospolita zaprezentowała kilka ofert jakie czekają w Warszawie na amatorów spragnionych wiedzy i umiejętności kulinarnych.

AKADEMIA GOTOWANIA KURTA SCHELLERA W WARSZAWIE

Jest to pierwsza instytucja w Polsce, gdzie w komfortowych warunkach można poznawać tajniki umiejętności kulinarne. Akademia oferuje kursy takie jak np.: kuchnia SPA ( 180 zł), finger food (150 zł), kolacja włoska (160 zł).

Akademia Gotowania Kurta Schellera, ul. Piękna 68, tel. 0 22 626 80 92 begin_of_the_skype_highlighting              0 22 626 80 92      end_of_the_skype_highlighting, e-mail: akademia@schelleracademy.com.pl

BLUE CACTUS

W restauracji, szef kuchni, Ryszard Majewski zapoznaje gości z tajnikami kuchni Southwestern. Podczas zajęć "Teach & Taste", uczestnicy mają okazje przygotować np. fajitę z kurczakiem i meksykańskie sosy: guacamole i salsę oraz uczą się kroić warzywa, czy marynować mięso. Cena zajęć 149 zł od osoby.

Blue Cactus, ul. Zajączkowska 11, tel. 0 22 851 23 23, e-mail: gosia@bluecactus.pl

BOATHOUSE

Cykl spotkań odbywających się w restauracji, zapoznaje amatorów gotowania z najróżniejszymi włoskimi specjalnościami m.in. ravioli, minestrone, bruschetty i tiramisu. Na degustację można zaprosić znajomych lub zabrać przygotowane dania do domu. Koszt pojedynczych zajęć to 160 zł za osobę. Szefem kuchni jest Luc Dernaucourt.

Boathouse, Wał Miedzeszyński 389A, tel. 0 22 616 32 23, e-mail: boathouse@boathouse.pl

HOTEL POLONIA PALACE

W restauracji pod okiem szefów kuchni Jerzego Pasikowskiego i Andrzeja Polana można nauczyć się jak przyrządzać dania polskiej kuchni, m.in. tatara ze śledzia i faszerowane polędwiczki cielęce. Cena kursu dla grupy do pięciu osób to 150 zł za godzinę od osoby, dla grupy od sześciu do 25 osób - 100 zł za godzinę.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
kursy kulinarne kuchnia gastronomia Akademia Gotowania Kurta Schellera w Warszawie Warszawa Kurt Scheller Blue Cactus Boathouse southwestern Ryszard Majewski warszawa kurs kulinarny Kraków wolnego czasu poznań katowice łódź szkoła warsztaty




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję