
Marzec - miesiącem homara w restauracji The Oriental
W marcu w restauracji The Oriental w hotelu Sheraton Warsaw król skorupiaków wystąpi w roli głównej. Sunchai - szef kuchni restauracji przygotował orientalne wariacje na temat homara.
Od 2 do 31 marca w restauracji The Oriental potrwa festiwal dań z homara, którego degustować będzie można w wersji przyrządzonej na parze, grillu, pieczonego lub z woka.
W marcowym menu restauracji The Oriental znają się:
* Homar gotowany na parze z orientalnymi ziołami i sosem do wyboru: sojowo-czosnkowym, czosnkowym z chilli lub cytrynowym z chilli
* Homar grilowany z sosem czosnkowo-pieprzowym i smażonymi bok choy
* Homar pieczony z jogurtowym sosem curry
* Mięso homara smażone w woku z sosem ostrygowym z bok choy i czosnkiem
Menu homarowe dostępne będzie w cenie 189 zł za porcję, a rezerwacji można dokonać telefonicznie.
Komentarze

Z jakimi wyzwaniami mierzą się zarówno krakowscy przewodnicy miejscy, jak i cała lokalna branża turystyczna? Czy deregulacja wpłynęła na zainteresowanie kursami dla przewodników? O co najczęściej pytają zagraniczni turyści w Krakowie? Między innymi...

Czy turystyka religijna może się opłacić? Jak promować Polskę? Jak oceniana jest Polska Organizacja Turystyczna z perspektywy przedsiębiorcy działającego w turystyce przyjazdowej? M.in na te tematy porozmawialiśmy z Ernestem Mirosławem, właścicielem...
Tagi:
Dział gastronomia:
Polak wśród finalistów S.Pellegrino Young Chef 2018 Grand
Nowa lokalizacja targów EuroGastro i
Spotkania biznesowe coraz ważniejsze dla
Zbliża się Poznań za pół ceny. Co przygotowali
Dział hotele, pensjonaty:
Nowa lokalizacja targów EuroGastro i
Otwarto kolejny hotel sieci B&B
Starsze aktualności:
MGallery by Sofitel wchodzi na
Turystyka motorem napędowym greckiej
Lufthansa otworzy nowe połączenie z
Raport TUI Group może zmartwić wielu z organizatorów
PolskiBus.com potwierdza wycofanie marki z polskiego
HOTREC wzywa do uregulowania ekonomii
System inteligentnych granic zwiększy bezpieczeństwo w
Touroperator laureatem Małopolskiej Nagrody
Polacy coraz chętniej latają do
Adepci sztuki kulinarnej poznali tajniki pracy sommeliera
Polski Bus zniknie z naszych
Sindbad zamawia nowe autokary i podpisuje umowy z nowymi
Ryanair uznaje związki zawodowe
Toruń: straż nocna będzie obwieszczać turystom koniec dnia
Kraków Airport - nowe logo i nowa strategia
Hotel Tumski zaprasza na majówkę
Pierwsze dni przypieszonej linii specjalnej do Balic
Narty z biurem Olimp z Krakowa
E-paszporty można sfałszować w dziecinnie prosty sposób?
Bez paszportów po również do nowych krajów Unii Europejskiej
Mistrz świata w gotowaniu kartaczy
Płock: jest problem z dojazdem taksówką do płockich hoteli
Promocja Clickair: 60% zniżki dla rezerwacji do końca stycznia
II Międzynarodowy Festiwal Filmów Turystycznych