Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista ds. rezerwacji w jęz. polskim
- Specjalista ds.turystyki - biuro podróży w...
- Sprzedam pensjonat Rabka Zdrój
- B.P. ITAKA w C.H.M1 w Czeladzi zatrudni
- NEKERA - Specjalista Wsparcia Sprzedaży
- Młodszy Specjalista ds. obsługi klienta
- Doradca klienta Biuro Podróży Itaka Kraków M1
- RAINBOW Doradca Klienta
- NEKERA - Flight Specialist
- NEKERA - Product Manager (Warszawa)
Złoty medal na Międzynarodowym Festiwalu Sztuki Kulinarnej dla Polaka
Młody rzeszowski cukiernik Radek Rak wywalczył złoty medal na Międzynarodowym Festiwalu Sztuki Kulinarnej w Hawanie na Kubie. Zabłysnął ciastami znanymi nam od wieków - makowcem i sernikiem oraz tortem czekoladowo-orzechowym
W kulinarnych zmaganiach na Kubie brały udział 24 drużyny z całego świata: Ekwadoru, Hiszpanii, Anglii i USA, itd. Polska drużyna oprócz ciast, przygotowała kaczkę w jabłkach, pasztet z królika i golonkę, a spośród napitków największym uznaniem cieszył się drink na żubrówce.
Polacy zwyciężyli nie tylko, dlatego, iż ich potrawy były najsmaczniejsze - jurorzy oceniali również wygląd potraw, oraz sposób ich przygotowania. Punktowana była estetyka, sam sposób wykonania, a także czystość stanowiska podczas przygotowań.
Radek Rak aktualnie studiuje na trzecim roku Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu. Pochodzi ze znanej cukierniczej rzeszowskiej rodziny. Jego ojciec od 28 lat prowadzi cukiernię przy ul. Miodowej. Radek od dzieciństwa pasjonuje się cukiernictwem, a jego największym marzeniem jest nauka w francuskiej szkole Gordon Blue, która kształci najlepszych cukierników i kucharzy świata. Jednak nauka tam, to inwestycja w wysokości 28 000 dolarów rocznie.
Komentarze
Tagi:
Komentarze:
gratulacje
[2006-11-23 13:12 213.133.197.*]
sam jestem cukiernikiem i pracuje w Wielkiej Brytanii.
Nauka w Londynkiej szkole Cordon Bleu kosztowac Cie bedzie 9tys funtow!!! W ciagu 9 miesiecy zrobisz Pastry od A do Z.
To naprawde jest szkola godna uwagi. Pomysl nad tym odpowiedz »ROBERT SIENKO
[2008-03-05 16:13 80.68.42.*]
wspanialy fachowiec,i cukiernik,pracowalem znim 13 lat , a jego tata ?moj nauczyciel lepszego niewidzialem.pozdrawiam odpowiedz »
pozdrowienia
[2008-04-11 10:56 83.11.206.*]
Chodziłem z panem Rakiem do szkoły warszawska 20 ''mleczak'' i wiem ze to pic na wode. odpowiedz »
Dział gastronomia:
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział hotele, pensjonaty:
50 lecie marki ważnej dla światowego
Enoturystyka rozwija się w
Starsze aktualności:
TSUE: Przewoźnik odpowiada za nienależyte udzielenie pierwszej
Ankieta KE dla
Sezon nad morzem nie jest
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
W Tatrach powstanie stacja narciarska z prawdziwego zdarzenia?
Wysokie opłaty klimatyczne w wielkopolskim?
Brak regulacji prawnej dla condo hoteli w Polsce
GOPR-owcy odnaleźli dwójkę turystów
Chiny: będą bezpośrednie loty na trasie Pekin - Tybet
UEFA: stadiony i lotniska przede wszystkim
Powstaje zabawny przewodnik o zasadach savoir-vivre
Niebezpieczne kieleckie kąpieliska: zalew Cedzyny i akwen w Brodach i Szczecno-Wojciechowie
Hiszpania: wzrasta rola tanich linii lotniczych
Krakowskie lotnisko najszybciej rozwijającym się portem świata!
EasyJet wchodzi na rynek hotelarski
Paryż - rekordowa liczba turystów w 2005 roku!