Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Poszukuje przewodnika Gdańsk 27 maja
- Kierownik kolonii
- pilot Trójmiasto 31.05-1.06
- Manager Regionalny Wakacje.pl S.A.
- Specjalista ds turystyki Kielce
- Pilot wycieczki do Warszawy, termin...
- Turcja przewodnik- pilot wycieczek !
- Specjalista ds. Turystyki Janki Coral Travel...
- Wynajem autokaru na wycieczkę szkolną
- WYCHOWAWCA KOLONIJNY


Zobacz także
Majówka i Wielkanoc w hotelach słabsze niż w poprzednich latach
Polskie Hotele Niezależne rozpoczynają współpracę z Polsko-Ukraińską Izbą Gospodarczą
Senatorowie przygotowali projekt ustawy udostępniającej państwowe hotele na potrzeby uchodźców
Eco Active Resort Pieniny dołącza do Polskich Hoteli Niezależnych
Hotel Stay Inn pod skrzydłami fundacji Polskie Hotele Niezależne
Co hotele przygotowują na Wielkanoc?
Z roku na rok coraz większa grupa Polaków decyduje się na spędzenie świąt poza domem. Jedni wyruszają w podróż całą rodziną, inni wolą spędzić ten czas tylko we dwoje. Czy warto spędzić święta poza domem, a jeśli tak to gdzie?
W tym roku Polacy decydują się w większości na 3-4 dniowe wyjazdy wielkanocne. Ofert jest sporo, zarówno tych zagranicznych, jak i krajowych. Przy tak krótkim urlopie warto wziąć pod uwagę szczególnie wycieczki i propozycje pobytów krajowych.
Dorota Wodzik P.O. Kierownika Działu Sprzedaży i Marketingu w Qubus Hotel Kraków podkreśla cechy, na które zwracają uwagę klienci przy wyborze odpowiedniego hotelu. "W tym roku widzimy spore zainteresowanie terminami świątecznymi i długimi weekendami. Już teraz planowane obłożenie w hotelu na piątek i sobotę jest o 50% większe niż w zeszył roku. Goście pytają najczęściej o pobyty 3 i 4 dniowe dla całej rodziny. Ważna jest dla nich lokalizacja obiektu, dodatkowe atrakcje i możliwość skorzystania z ofert pakietowych np. zawierających już śniadania i obiadokolacje. W tym roku goście mogą zatem korzystać np. z sieciowych ofert np."Weekendów All Inclusive" lub "Wiosennej Odwilży Cenowej". W hotelu dodatkowo w Wielką Sobotę będzie też animatorka, która pokaże dzieciom, jak malować pisanki. - powiedziała.
Na tym etapie do akcji w Wielką Sobotę wkroczą najmłodsi goście hotelu. To oni postarają się przeistoczyć gigantyczne jajo w wielką pisankę. Na początku starsze grupy okleją szarym papierem uformowane w owal butelki, tak aby można je było pomalować. Następnie wraz z młodszymi dziećmi rozpoczną kolejny etap tworzenia pisanki. Ten ostatni, najbardziej fantazyjny i być może najważniejszy. Mali goście otrzymają do dyspozycji farby, bibułę, plastelinę, pędzelki i liczne ozdoby, które pomogą im w stworzeniu barwnej i niepowtarzalnej pisanki. Jednak najważniejszym narzędziem będzie ich nieograniczona fantazja.
Podobny sposób na zbudowanie wielkanocnej dekoracji wykorzystano w hotelu Ossa Congress & Spa pod Warszawą. W obiekcie stanęło jajo zrobione z plastikowych odpadów, które zostały zebrane w hotelu.
Kilkumetrowe jajo jest bardziej przyjazne środowisku niż niejedno kurze czy strusie z ekologicznego chowu. Z całą pewnością nie da się jednak z niego zrobić jajecznicy dla wielu głodnych gości lub gigantycznego omletu. Nie będzie jajkiem sadzonym, na twardo czy w koszulce. Nie ma też obaw, że się rozbije. Wielkie jajo w Ossie zostało bowiem stworzone z plastikowych butelek. To one zastępują żółtko i białko, a pochodzą z hotelu. W myśl zasad ekologii zostały zebrane podczas segregacji odpadów w hotelu. To wówczas narodził się pomysł, aby stworzyć coś wielkiego i kolorowego, a z racji zbliżających się świąt również z akcentem wielkanocnym.
Jednak świąteczne dekoracje to nie wszystko, czym hotele chcą umilić pobyt gościom. Wybierając się do hotelu na święta goście liczą przede wszystkim na komfortowy i często aktywny wypoczynek.
Obiekt powinien zatem, oprócz wysokiej jakości usług, zaproponować swoim gościom dodatkowe atrakcje. Najpopularniejszą jest oczywiście SPA i Wellness. Hotel Qubus w Gdańsku i w Krakowie proponuje swoim gościom rejsy Q-Łódkami oraz możliwość wypożyczenia rowerów.
Z okazji świąt wiele obiektów przygotowuje także specjalną propozycję śniadania wielkanocnego. W sieci Qubus Hotel na bufecie świątecznym pojawią się m.in. pasztety, rolady, ćwikła z chrzanem, żurek, biała kiełbasa, pieczone szynki i oczywiście jajka. Michał Ogórek Główny Specjalista ds. Gastronomii w sieci Qubus zapewnia, że hotelowi goście będą mogli skosztować własnoręcznie wypiekanych chlebów i tradycyjnych świątecznych wypieków np. mazurka. "Co roku nasze świąteczne śniadanie cieszy się dużą popularnością wśród gości hotelowych. Zwracają oni szczególną uwagę na regionalne dania i tradycyjne świąteczne propozycje. A jest ich sporo, bo serwujemy ponad 100 produktów na śniadanie. Odwiedzający nasze hotele w wielkanocny poranek z pewnością znajdą coś dla siebie na bufecie śniadaniowym." - powiedział.
Komentarze
Tagi:
Dział hotele, pensjonaty:
Branża turystyczna chce zmiany przepisów dot. certyfikatów
Decyzja UOKiK w sprawie condohotelu Czarna
Sun&Snow: Turyści wracają do
Przyszłość podróży służbowych tematem spotkania rady Masters of
Starsze aktualności:
Hotelarstwo czeka na pracowników. Konieczne zmiany w sposobie
Brak rąk do pracy daje się we
Sieć a&o testuje elektroniczne bilety na
Nowy dyrektor Nobu Hotel
Czego może się spodziewać krakowska
Wakacje.pl: Ile będą kosztować przyszłoroczne
Na Śląsku powstała nowa Lokalna Organizacja
Rusza konkurs Teraz Polska
Orient Express powróci na
Słowacja złagodziła restrykcje dla
Zbigniew Gryglas w zarządzie Polskiego Holdingu
Nadpłaty na TFP będzie można zaliczyć na poczet kolejnych zobowiązań z tego
Ilu turystów odwiedzi Kraków w tym
Będą podwyżki opłat lotniskowych - Komisja Finansów odrzuciła
Ilu podróżnych obsłużył Modlin?
Kto zadba o Dreamlinery LOT-u?
Wielki Mur Chiński - odkryto kolejne fragmenty
