Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Pilot wycieczek rowerowych
- REZYDENT TURYSTYCZNY REGO-BIS - SEZON 2024
- Animator Czasu Wolnego - Bułgaria
- KIEROWNIK DZIAŁU REZERWACJI
- PRACOWNIK DZIAŁU CALL CENTER
- Pilot na Węgry
- Project Manager (Katowice)
- Specjalista ds. rezerwacji w jęz. polskim
- Specjalista ds.turystyki - biuro podróży w...
- Sprzedam pensjonat Rabka Zdrój
Co hotele przygotowują na Wielkanoc?
Z roku na rok coraz większa grupa Polaków decyduje się na spędzenie świąt poza domem. Jedni wyruszają w podróż całą rodziną, inni wolą spędzić ten czas tylko we dwoje. Czy warto spędzić święta poza domem, a jeśli tak to gdzie?
W tym roku Polacy decydują się w większości na 3-4 dniowe wyjazdy wielkanocne. Ofert jest sporo, zarówno tych zagranicznych, jak i krajowych. Przy tak krótkim urlopie warto wziąć pod uwagę szczególnie wycieczki i propozycje pobytów krajowych.
Dorota Wodzik P.O. Kierownika Działu Sprzedaży i Marketingu w Qubus Hotel Kraków podkreśla cechy, na które zwracają uwagę klienci przy wyborze odpowiedniego hotelu. "W tym roku widzimy spore zainteresowanie terminami świątecznymi i długimi weekendami. Już teraz planowane obłożenie w hotelu na piątek i sobotę jest o 50% większe niż w zeszył roku. Goście pytają najczęściej o pobyty 3 i 4 dniowe dla całej rodziny. Ważna jest dla nich lokalizacja obiektu, dodatkowe atrakcje i możliwość skorzystania z ofert pakietowych np. zawierających już śniadania i obiadokolacje. W tym roku goście mogą zatem korzystać np. z sieciowych ofert np."Weekendów All Inclusive" lub "Wiosennej Odwilży Cenowej". W hotelu dodatkowo w Wielką Sobotę będzie też animatorka, która pokaże dzieciom, jak malować pisanki. - powiedziała.
Na tym etapie do akcji w Wielką Sobotę wkroczą najmłodsi goście hotelu. To oni postarają się przeistoczyć gigantyczne jajo w wielką pisankę. Na początku starsze grupy okleją szarym papierem uformowane w owal butelki, tak aby można je było pomalować. Następnie wraz z młodszymi dziećmi rozpoczną kolejny etap tworzenia pisanki. Ten ostatni, najbardziej fantazyjny i być może najważniejszy. Mali goście otrzymają do dyspozycji farby, bibułę, plastelinę, pędzelki i liczne ozdoby, które pomogą im w stworzeniu barwnej i niepowtarzalnej pisanki. Jednak najważniejszym narzędziem będzie ich nieograniczona fantazja.
Podobny sposób na zbudowanie wielkanocnej dekoracji wykorzystano w hotelu Ossa Congress & Spa pod Warszawą. W obiekcie stanęło jajo zrobione z plastikowych odpadów, które zostały zebrane w hotelu.
Kilkumetrowe jajo jest bardziej przyjazne środowisku niż niejedno kurze czy strusie z ekologicznego chowu. Z całą pewnością nie da się jednak z niego zrobić jajecznicy dla wielu głodnych gości lub gigantycznego omletu. Nie będzie jajkiem sadzonym, na twardo czy w koszulce. Nie ma też obaw, że się rozbije. Wielkie jajo w Ossie zostało bowiem stworzone z plastikowych butelek. To one zastępują żółtko i białko, a pochodzą z hotelu. W myśl zasad ekologii zostały zebrane podczas segregacji odpadów w hotelu. To wówczas narodził się pomysł, aby stworzyć coś wielkiego i kolorowego, a z racji zbliżających się świąt również z akcentem wielkanocnym.
Jednak świąteczne dekoracje to nie wszystko, czym hotele chcą umilić pobyt gościom. Wybierając się do hotelu na święta goście liczą przede wszystkim na komfortowy i często aktywny wypoczynek.
Obiekt powinien zatem, oprócz wysokiej jakości usług, zaproponować swoim gościom dodatkowe atrakcje. Najpopularniejszą jest oczywiście SPA i Wellness. Hotel Qubus w Gdańsku i w Krakowie proponuje swoim gościom rejsy Q-Łódkami oraz możliwość wypożyczenia rowerów.
Z okazji świąt wiele obiektów przygotowuje także specjalną propozycję śniadania wielkanocnego. W sieci Qubus Hotel na bufecie świątecznym pojawią się m.in. pasztety, rolady, ćwikła z chrzanem, żurek, biała kiełbasa, pieczone szynki i oczywiście jajka. Michał Ogórek Główny Specjalista ds. Gastronomii w sieci Qubus zapewnia, że hotelowi goście będą mogli skosztować własnoręcznie wypiekanych chlebów i tradycyjnych świątecznych wypieków np. mazurka. "Co roku nasze świąteczne śniadanie cieszy się dużą popularnością wśród gości hotelowych. Zwracają oni szczególną uwagę na regionalne dania i tradycyjne świąteczne propozycje. A jest ich sporo, bo serwujemy ponad 100 produktów na śniadanie. Odwiedzający nasze hotele w wielkanocny poranek z pewnością znajdą coś dla siebie na bufecie śniadaniowym." - powiedział.
Komentarze
Tagi:
Dział hotele, pensjonaty:
Elektroniczne faktury zaczną obowiązywać za 2
50 lecie marki ważnej dla światowego
Enoturystyka rozwija się w
Starsze aktualności:
Komisja Europejska przedłużyła możliwość pomocy dla małych portów
Oburzenie na ceny biletu na Wawel, ale czy
TSUE: Przewoźnik odpowiada za nienależyte udzielenie pierwszej
Ankieta KE dla
Sezon nad morzem nie jest
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ilu podróżnych obsłużył Modlin?
Kto zadba o Dreamlinery LOT-u?
Wielki Mur Chiński - odkryto kolejne fragmenty