TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Pasażerowie wolą zjeść dobrze na lotnisku

Amerykańskie linie lotnicze mają kłopot z przyciągnięciem klientów kupujących żywność w samolocie. O ile przewoźnicy tracą podróżnych, którzy korzystaliby z ich usług gastronomicznych, o tyle lotniskowe restauracje prosperują bardzo dobrze.


Jak wynika z sondażu przeprowadzonego przez GO Airport Express w Chicago, firmy dostarczającej autobusy lotniskowe - tylko 2% pasażerów deklaruje, że kupuje jedzenie w samolocie, 26% ankietowanych woli najeść się jeszcze na ziemi. 8% zaopatruje się we własne jedzenie, 4% stwierdziło, że je zanim przejdą odprawę bezpieczeństwa, a pozostałe 4, że zakupioną żywność jedzą, podczas gdy są już w samolocie. Pozostałe osoby przyznały, że wszystko zależy od okoliczności. Część osób korzysta z usług gastronomicznych oferowanych po odprawie bezpieczeństwa.

Największe lotniska, będące jednocześnie portami przesiadkowymi dbają, aby ich klienci mieli zapewniony szeroki wybór i to nie tylko usług z zakresu gastronomii.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
Amerykańskie linie lotnicze lotnisko żywność samolot autobusy lotniskowe GO Airport Express Chicago ankieta sondaż preferencje gastronomiczne podróżnych pasażer podróżni palarnie na lotniskach darmowe napoje




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję