Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista ds.turystyki - biuro podróży w...
- Sprzedam pensjonat Rabka Zdrój
- B.P. ITAKA w C.H.M1 w Czeladzi zatrudni
- NEKERA - Specjalista Wsparcia Sprzedaży
- Młodszy Specjalista ds. obsługi klienta
- Doradca klienta Biuro Podróży Itaka Kraków M1
- RAINBOW Doradca Klienta
- NEKERA - Flight Specialist
- NEKERA - Product Manager (Warszawa)
- pilot Wiedeń : 31.05-01.06.2024
Mięso z psów trafiło do warszawskich restauracji?
Podczaj jednej z kontroli w Wólce Kosowskiej straż graniczna zabezpieczyła ponad tonę mięsa niewiadomego pochodzenia.
Jak wiadomo w miejscowości znajduje się duża hurtownia odzieży i obuwia sprowadzanego z Chin i Wietnamu. Funkcjonariusze chcieli skontrolować teren pod względem legalności pobytu przebywających tam cudzoziemców. Jednak ich uwagę przykuło mięso zapakowane i przygotowane do sprzedaży. Mięso nie było przechowywane w odpowiednich warunkach sanitarnych.
"Na miejscu ujawniliśmy blisko 1000 kg mięsa oraz produktów spożywczych bez wymaganych zezwoleń i dokumentów handlowych. Potwierdzili to wezwani na miejsce lekarz weterynarii oraz inspektor sanitarny. Mięso zostało zabezpieczone w celu dokonania badań genetycznych, na podstawie których zostanie potwierdzony gatunek zwierząt, z których pochodziło. Istnieje duże prawdopodobieństwo, że część tego mięsa, to mięso psów" - powiedziała rzeczniczka nadwiślańskiego oddziału Straży Granicznej, Dagmara Bielec-Janas.
Do sądu trafiły już wnioski o ukaranie właścicieli za niedotrzymanie odpowiednich warunków sanitarnych oraz wprowadzennie do sprzedaży produktów bez wcześniejszych zezwoleń. Jeśli badania wykażą, iż zabezpieczone mięso to mięso psów wtedy właścicielom towaru grozi kara więzienia.
Ze wstępnych ustaleń wynika, że mięso trafiało regularnie do restauracji i orientalnych barów znajdujących się na terenie Warszawy.
Komentarze
Tagi:
Komentarze:
Zabezpieczono mięso niewiadomego pochodzenia
[2014-12-05 14:49 93.105.178.*]
Społeczność wietnamska już zapowiedziała pozew za te insynuacje, nie potwierdzone przez weterynarzy, badających mięso... odpowiedz »
Dział gastronomia:
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Starsze aktualności:
Sezon nad morzem nie jest
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Ceny hoteli spadają wraz z temperaturami
Ceny w biurach podróży wciąż wzrastają
Wyjątkowa restauracja przyciąga tłumy gości
Beatyfikacja - pielgrzymi rezygnują
Kolejny pomysł Ryanair na oszczędności
Modlin z nowym Certyfikatem Lotniska Użytku Publicznego
Plebiscyt Dobrej Strony Turystyki rozstrzygnięty
Coraz więcej Polaków wyjeżdża do Grecji
Turkish Airlines zainteresowane lataniem z Łodzi
Jakie rozwiązania dla niepełnosprawnych stosować w hotelach?
PKP Intercity: pociągi wracają na trasy, tymczasowo!
Pasażerowie odzyskują siły w samolotach
Jakie prawa mają pasażerowie w UE
Zmiany na stanowisku w andels Hotel Cracow
Nadal nieznana data oddania do eksploatacji terminalu na Okęciu