TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Unia walczy z nieuczciwymi restauratorami

Sól i pieprz, karafka z oliwą - na stołach wielu europejskich restauracji dominują właśnie takie przyprawy. Unii Europejskiej nie podoba się jednak sposób ich serwowania, a konkretnie oliwy. Urzędnicy domagają się, by podawać ją w jednorazowych zaplombowanych butelkach.


Zdaniem wielu to najlepsza metoda walki z oszustwami. Jednym słowem UE chce, by popularny proceder uzupełniania butelek tańszymi odpowiednikami wysokogatunkowej oliwy zniknął z europejskich stołów.

Nowa regulacja ma również poprawić poziom higieny w lokalach gastronomicznych. Bardzo szybko jednak znaleźli się przeciwnicy pomysłu. Naturalne jest, że wraz z wejściem w życie procederu wzrośnie liczba śmieci generowanych przez restauracje. Jak widać unijni ustawodawcy nie wzięli pod uwagę kwestii ochrony środowiska.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
Unia Europejska sól pieprz oliwa karafka przyprawy unijni urzędniczy ustawodawcy ochrona środowiska regulacje proceder




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję