Ogłoszenia
Ogłoszenia
- KIEROWNIK DZIAŁU REZERWACJI
- SPECJALISTA DS ORGANIZACJI imprez turystycznych
- JUNIOR PRODUCT MANAGER Kraków, hybrydowo, zdalnie
- ORIENT TRAVEL - PRACOWNIK DZIAŁU AGENCYJNEGO
- Kierownik biura agencyjnego, Warszawa Bemowo
- PRODUCT MANAGER
- Specjalista / tka ds. organizacji imprez...
- Specjalista ds. Turystyki - Pruszcz Gdański/Gdańsk
- BP ITAKA - ŁÓDŹ - Specjalista ds....
- Biuro Misja Travel szuka pilotów
![](/plk/dodaj_ogloszenie_yellow.gif)
![Grand Champion 2012, Bracki Rauchbock, w butelkach, kupno, można kupić, Konkurs Piw Domowych Festiwalu Birofilia, Andrzej Miler, browar w Cieszynie, Cieszyn, warzenie, produkcja, aromaty wędzonej śliwki, śliwka, smak, Janusz Konieczny, festiwal, Brackiego Rauchbocka](https://turinfo.pl/zdjecia/32000_aktzdj_akt_37859_20004.jpg)
Jak smakuje nowe cieszyńskie piwo?
Wszyscy miłośnicy złocistego trunku w Polsce czekają na ogólnopolską prezentację Grand Championa 2012 - Brackiego Rauchbocka. 16 listopada br. to piwo zostanie rozlane do butelek. 6 grudnia pierwszą z nich oficjalnie otworzy autor i zwycięzca tegorocznego Konkursu Piw Domowych Festiwalu Birofilia - Andrzej Miler. To będzie sygnał do rozpoczęcia sprzedaży w całej Polsce.
Ujawniamy jak wygląda to unikalne piwo
Warzenie Grand Championa 2012 w Brackim Browarze Zamkowym w Cieszynie to niezwykłe spotkanie piwowara domowego Andrzeja Milera, zwycięzcy Festiwalu Birofilia 2012 i piwowarów z cieszyńskiego browaru. Po tygodniach przygotowań i skomplikowanych etapach produkcji, niebawem piwo trafi do specjalnie przygotowanych butelek. Oficjalna premiera odbędzie się 6 grudnia tuż przed godziną 18:00. Andrzej Miler otworzy pierwszą butelkę i spróbuje piwa, które warzył w Brackim Browarze zamkowym w Cieszynie wspólnie z tamtejszymi piwowarami. Jak podkreśla sam autor, piwo powinno być treściwe - idealne na zimę a jego wyjątkowe aromaty wędzonej śliwki z pewnością znajdą uznanie amatorów piwa.
W Brackim Browarze Zamkowym w Cieszynie Grand Champion przygotowywany jest już po raz czwarty. Zawsze nad dostosowaniem receptury piwa domowego na potrzeby browaru oraz przebiegiem poszczególnych etapów produkcji czuwają Dominik Szczodry, główny piwowar oraz Janusz Konieczny, dyrektor Brackiego Browaru Zamkowego w Cieszynie. Uwarzenie piwa autorstwa pana Andrzeja Milera było dla nas niemałym wyzwaniem. Ale i w tym roku udało nam się stworzyć doskonałe piwo, które mam nadzieję znajdzie wielu fanów. Jego nietypowy smak sprosta najbardziej wygórowanym oczekiwaniom. Niezwykle mocno zaangażowaliśmy się w to przedsięwzięcie i poświęciliśmy kilkaset godzin na przygotowanie tego piwa. Właśnie takie wydarzenia jak to pokazują czym jest prawdziwa pasja do tego złocistego trunku - podkreśla Janusz Konieczny.
Grand Champion 2012 leżakował przez długie tygodnie w zbiornikach leżakowych w zboczu wzgórza zamkowego. Andrzej Miler, autor Brackiego Rauchbocka, podkreśla: Nie myślałem, że ten dzień nastąpi tak szybko. Już niebawem będziemy rozlewać tegorocznego Grand Championa do butelek i tym samym zakończymy miesiące naprawdę ciężkiej pracy. W tym momencie nie mógłbym być bardziej dumny z tego co zrobiłem wraz ze świetnymi ekspertami z Brackiego Browaru Zamkowego w Cieszynie. To dla mnie niezwykłe przeżycie i ten moment będę wspominał jeszcze bardzo długo. Teraz pozostaje mi tylko czekać do 6 grudnia i sprawdzić czy pozostali miłośnicy piwa podzielą moje odczucia względem Brackiego Rauchbocka.
Zwycięskie piwo Festiwalu Birofilia 2012 będzie od 6 grudnia dostępne w wybranych sklepach i lokalach na terenie całej Polski, w sieci delikatesów Alma oraz w Piwiarniach Warki.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Renesans gastronomii na Pomorzu
Kraków powołał nocnego
Rosną przychody greckich firm
Starsze aktualności:
POT ponownie chce nagrodzić najlepsze
Grupa eSky liderem w Grecji i na
Coraz więcej rezerwacji dokonywanych za pośrednictwem
Wracają kontrole na granicy ze
Enter Air - wzrost przychodów i
Trybunał Sprawiedliwości rozpatrzył skargę
JW Construction patrzy z optymizmem na rynek
Do RPA na wakacje połączone z kursem językowym
W święta nie siedź w pociągu. LOT kpi z kolei
Zobacz jak gdańskie restauracje podniosły ceny na Euro
Przewoźnicy powalczą z trudnymi pasażerami?
Kraków w rytmie gorącej fiesty
Kto otrzymał certyfikat OROT 2013?
CBA aresztuje króla gastronomii
Nowe marki na polskim rynku hotelowym
Działania promujące Polskę zostały docenione
Nowa atrakcja na mapie turystycznej Polski
Linie lotnicze zaczynają wspólpracę
Szlakowy przewodnik internetowy
180 turystów czeka na wylot do Egiptu
Tarnów wśród piętnastu finalistów konkursu Google
Gdzie restauratorzy zapłacą wyższe podatki?
A może kilka słów na temat komunikacji nocnej w Krakowie?