TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Promocja i zarządzanie restauracją

Za nami trzecie w tym roku seminarium szkoleniowe z cyklu Akademii Hotelarza. Tym razem tematem spotkania w którym udział wzięło ponad 20 hotelarzy i restauratorów była "Promocja i zarządzanie restauracją".


W części przedpołudniowej Pan Andrzej Przeniosło, dyrektor generalny hoteli Grand i Bristol z Rzeszowa omówił z uczestnikami optymalizację kosztów w działalności gastronomicznej, oraz klasyfikację przychodów. Pan Andrzej szczegółowo przedstawił zagadnienia związane z czynnikami wpływającymi na optymalizację kosztów surowca, optymalizację kosztów pracy i pozostałych kosztów gastronomicznych, a także punkty sprzedaży, źródła przychodów i segmentację rynku.

Blok Pana Andrzeja był oparty na wielu przykładach, wskazówkach a uczestnicy po jego zakończeniu mieli do trenera bardzo wiele pytań.

Po lunchu spotkanie poprowadził Pan Marek Szofer, dyrektor gastronomii w "Warmiński Hotel & Conference". Pan Marek przedstawił uczestnikom zasady skutecznego zarządzania personelem w restauracji, oraz metody promocji restauracji na rynku lokalnym.

Uczestnicy wysoko ocenili zarówno zakres tematyczny (średnia ocena w ankietach poszkoleniowych 4,8 w sześciostopniowej skali), jak i użyteczność przekazanej wiedzy (średnia 5,1).

Na kolejne spotkanie z cyklu Akademii Hotelarza zapraszamy 25.04. Tematem spotkania będzie Jeden dzień z pracy dyrektora hotelu.

Więcej szczegółów na www.akademiahotelarza.com




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
Akademia Hotelarza restaurator restauracja zarządzanie restauracją Andrzej Przeniosło hotel Grand Bristol z Rzeszowa Rzeszów klasyfikacja optymalizacja koszt gastronomia Warmiński Hotel & Conference spotkanie zakres tematyczny tematyka seminarium szkoleniowe spotkanie promocja




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję