Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Junior Reservation Manager
- Pilot na wycieczkę do Wiednia 3 - 4 maja
- Pracownik biura podróży od kwiecien - maj 2024...
- Junior Reservation Manager
- Instruktor kitesurfingu/windsurfingu
- Specjalista ds Turystyki Itaka
- Praca na Zielonych Szkołach CHRIS
- Specjalista ds turystyki Katowice
- Sprzedawca produktu turystycznego
- Sprzedawca usług turystycznych
Promocja i zarządzanie restauracją
Za nami trzecie w tym roku seminarium szkoleniowe z cyklu Akademii Hotelarza. Tym razem tematem spotkania w którym udział wzięło ponad 20 hotelarzy i restauratorów była "Promocja i zarządzanie restauracją".
W części przedpołudniowej Pan Andrzej Przeniosło, dyrektor generalny hoteli Grand i Bristol z Rzeszowa omówił z uczestnikami optymalizację kosztów w działalności gastronomicznej, oraz klasyfikację przychodów. Pan Andrzej szczegółowo przedstawił zagadnienia związane z czynnikami wpływającymi na optymalizację kosztów surowca, optymalizację kosztów pracy i pozostałych kosztów gastronomicznych, a także punkty sprzedaży, źródła przychodów i segmentację rynku.
Blok Pana Andrzeja był oparty na wielu przykładach, wskazówkach a uczestnicy po jego zakończeniu mieli do trenera bardzo wiele pytań.
Po lunchu spotkanie poprowadził Pan Marek Szofer, dyrektor gastronomii w "Warmiński Hotel & Conference". Pan Marek przedstawił uczestnikom zasady skutecznego zarządzania personelem w restauracji, oraz metody promocji restauracji na rynku lokalnym.
Uczestnicy wysoko ocenili zarówno zakres tematyczny (średnia ocena w ankietach poszkoleniowych 4,8 w sześciostopniowej skali), jak i użyteczność przekazanej wiedzy (średnia 5,1).
Na kolejne spotkanie z cyklu Akademii Hotelarza zapraszamy 25.04. Tematem spotkania będzie Jeden dzień z pracy dyrektora hotelu.
Więcej szczegółów na www.akademiahotelarza.com
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
NIK: Działalność człowieka zagraża Półwyspowi
Zachodniopomorscy przedsiębiorcy zadowoleni z ferii
Dział centra informacji i promocji:
Stary Rynek i ratusz w Poznaniu znów
Niemcy stawiają na turystykę kulturalną i zrównoważone
Wyróżnienie dla Niemieckiej Centrali
Majówka? Tak, ale bez alkoholu!
Bilety autokarowe warto kupować już teraz
Będą środki dla zabytkowych kopalni
Będą różne stawki opłat lotniskowych
Czy warto inwestować w certyfikaty?
Biura: Mniej czarterów z Lublina
Heathrow: niepewna przyszłość przewoźników
EasyJet: Z Krakowa do Londynu Southend