Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Biuro Podróży Elit Tours
- Rezydent Hotelowy
- SPECJALISTA DS. KOMUNIKACJI I CONTENT MARKETINGU
- Specjalista ds.obsługi posprzedażowej Wrocław
- pilot Bawaria
- PILOT NA JAPONIĘ na przełomie kwietnia/maja 2026
- B. P. Okno na Świat (Warszawa) - Specjalista ds....
- Specjalista ds. Turystyki w salonie Wakacje.pl
- Specjalista ds turystyki - Stargard
- Specjalista / Specjalistka ds. turystyki
Promocja i zarządzanie restauracją
Za nami trzecie w tym roku seminarium szkoleniowe z cyklu Akademii Hotelarza. Tym razem tematem spotkania w którym udział wzięło ponad 20 hotelarzy i restauratorów była "Promocja i zarządzanie restauracją".
W części przedpołudniowej Pan Andrzej Przeniosło, dyrektor generalny hoteli Grand i Bristol z Rzeszowa omówił z uczestnikami optymalizację kosztów w działalności gastronomicznej, oraz klasyfikację przychodów. Pan Andrzej szczegółowo przedstawił zagadnienia związane z czynnikami wpływającymi na optymalizację kosztów surowca, optymalizację kosztów pracy i pozostałych kosztów gastronomicznych, a także punkty sprzedaży, źródła przychodów i segmentację rynku.
Blok Pana Andrzeja był oparty na wielu przykładach, wskazówkach a uczestnicy po jego zakończeniu mieli do trenera bardzo wiele pytań.
Po lunchu spotkanie poprowadził Pan Marek Szofer, dyrektor gastronomii w "Warmiński Hotel & Conference". Pan Marek przedstawił uczestnikom zasady skutecznego zarządzania personelem w restauracji, oraz metody promocji restauracji na rynku lokalnym.
Uczestnicy wysoko ocenili zarówno zakres tematyczny (średnia ocena w ankietach poszkoleniowych 4,8 w sześciostopniowej skali), jak i użyteczność przekazanej wiedzy (średnia 5,1).
Na kolejne spotkanie z cyklu Akademii Hotelarza zapraszamy 25.04. Tematem spotkania będzie Jeden dzień z pracy dyrektora hotelu.
Więcej szczegółów na www.akademiahotelarza.com
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Nad Bałtykiem Święta szansą na dobry koniec
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
Dział targi, konferencje, workshop:
Oficjalny start sezonu
Dział centra informacji i promocji:
W Polsce podróże są
a&o Hostels promuje turystykę młodzieżową w
Polska turystyka rośnie i będzie
Polacy wśród laureatów konkursu na najlepszy film
Starsze aktualności:
Intercity zadowolone z 2024
Picie na stokach potępiane
ACI EUROPE: Potrzebujemy zabezpieczenia przyszłości
POLREGIO przewiozło ponad 100 mln
Gdzie Polacy latali samodzielnie w
ETC publikuje wskazówki dla zrównoważonej
Accor ułatwia rezerwacje
Turystyka wspiera 33 finał
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
Majówka? Tak, ale bez alkoholu!
Bilety autokarowe warto kupować już teraz
Będą środki dla zabytkowych kopalni
Będą różne stawki opłat lotniskowych
Czy warto inwestować w certyfikaty?
Biura: Mniej czarterów z Lublina
Heathrow: niepewna przyszłość przewoźników
EasyJet: Z Krakowa do Londynu Southend
