Ogłoszenia
Ogłoszenia
- PILOT NA JAPONIĘ na przełomie kwietnia/maja 2026
- B. P. Okno na Świat (Warszawa) - Specjalista ds....
- Specjalista ds. Turystyki w salonie Wakacje.pl
- Specjalista ds turystyki - Stargard
- Specjalista / Specjalistka ds. turystyki
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej -...
- Specjalista ds. Turystyki w salonie ITAKA
- OFERTA PRACY - Doradca / Konsultant ds. Turystyki
- Kraków - Specjalista ds. Turystyki
- Meble do biura podróży, wyposażenie salonu TUI na...
Trwa festiwal steków w hotelach Sheraton
Do końca listopada br. w hotelach Sheraton w Warszawie, Krakowie, Poznaniu i Sopocie trwać będzie Festiwal Międzynarodowych Steków.
W ciągu dwóch miesięcy szefowie kuchni serwować będą steki z mięsa najlepszych ras amerykańskich, argentyńskich, irlandzkich, polskich oraz urugwajskich. Steków można spróbować w barach SomePlace Else w Warszawie, Krakowie i Poznaniu oraz w 512 Lounge and Bar w hotelu Sheraton w Sopocie.
W menu znajdzie się 5 propozycji soczystych steków, które szefowie kuchni grillują lub opiekają w piecu podkreślając charakter najlepszej jakości mięsa ziołami, solą morską oraz delikatnym masłem. Goście do wyboru mają rostbefy amerykańskie, polskie, argentyńskie, irlandzkie i urugwajskie.
Pomysł Festiwalu Międzynarodowych Steków narodził się w hotelu Sheraton Poznań, gdzie na początku tego roku Krystian Szopka, szef kuchni hotelu serwował swoim gościom steki z różnych zakątków świata, a dania zostały przyjęte przez gości z ogromnym entuzjazmem.
"Steki z najwyższej jakości wołowiny zawsze stanowiły ważną część menu poznańskiego SomePlace Else. Widząc, jak dużym powodzeniem cieszą się one wśród gości, postanowiliśmy rozszerzyć naszą ofertę i zaproponować coś nowego - wybór steków przygotowywanych z mięsa pochodzącego z różnych krajów. Zamawiając poszczególne pozycje z menu, goście mogą porównać je ze sobą i przekonać się, jak bardzo różnorodny smak może mieć to samo mięso w zależności od rasy i sposobu hodowli bydła." - powiedział Krystian Szopka.
Do każdego ze steków przygotowano bogatą ofertę dodatków, sosów oraz win. Nowe dania dostępne są do końca listopada br. w godzinach otwarcia restauracji.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
S3 gotowa w całości. Pomorze Zachodnie czeka na czeskich
Starsze aktualności:
Turystyka wspiera 33 finał
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
POT przyznała rekomendacje na lata
Ryanair planuje przewiezienie 20 mln
eSky zachęca do wczesnego planowania
MSiT chce 10 strategii dla
UN Tourism: Turystyka odbudowała się po
Wizz Air rezygnuje z płatnej
Województwo pomorskie ogłosiło konkurs ofert na rozwój turystyki i
Emirates wprowadzają nowe uniformy dla obsługi pasażerów premium i
Przewodnik Michelin po Francji: więcej Bib Gourmand niż gwiazdek?
Europejscy przewoźnicy strzeżcie się
Oasis Tours ma nowego przewoźnika
Co Focus Hotels oferuje właścicielom obiektów?
Rainbow Tours automatyzuje marketing z SALESmanago
Nietrzeźwy instruktor narciarstwa uczył turystów
Pilotaż - GRECJA - KRETA - WLOCHY - AUSTRIA - NIEMCY - TURCJ
Już wiadomo gdzie Dreamliner przejdzie testy
Zdobądź darmowe bilety na przelot do Japonii
Jak dobrze przygotować się do wyjazdu egzotycznego?
TUI Poland wyróżnione przez konsumentów
Pekin: trwa budowa najwyższego budynku
