Ogłoszenia
Ogłoszenia
- PILOTAŻ WŁOCHY
- Praca w biurze podróży
- TUI Sosnowiec zatrudni na stanowiskoSpecjalisty...
- Misja Travel rekrutuje - asystent działu sprzedaży
- specjalista d/s sprzedaży imprez turystycznych
- Rezydent Turystyczny w Bułgarii
- Animator dla dzieci - TUNEZJA
- PRACA W TURCJI
- Salon Firmowy Itaka Tychy
- Salon Firmowy Rainbow Oświęcim


Trwa festiwal steków w hotelach Sheraton
Do końca listopada br. w hotelach Sheraton w Warszawie, Krakowie, Poznaniu i Sopocie trwać będzie Festiwal Międzynarodowych Steków.
W ciągu dwóch miesięcy szefowie kuchni serwować będą steki z mięsa najlepszych ras amerykańskich, argentyńskich, irlandzkich, polskich oraz urugwajskich. Steków można spróbować w barach SomePlace Else w Warszawie, Krakowie i Poznaniu oraz w 512 Lounge and Bar w hotelu Sheraton w Sopocie.
W menu znajdzie się 5 propozycji soczystych steków, które szefowie kuchni grillują lub opiekają w piecu podkreślając charakter najlepszej jakości mięsa ziołami, solą morską oraz delikatnym masłem. Goście do wyboru mają rostbefy amerykańskie, polskie, argentyńskie, irlandzkie i urugwajskie.
Pomysł Festiwalu Międzynarodowych Steków narodził się w hotelu Sheraton Poznań, gdzie na początku tego roku Krystian Szopka, szef kuchni hotelu serwował swoim gościom steki z różnych zakątków świata, a dania zostały przyjęte przez gości z ogromnym entuzjazmem.
"Steki z najwyższej jakości wołowiny zawsze stanowiły ważną część menu poznańskiego SomePlace Else. Widząc, jak dużym powodzeniem cieszą się one wśród gości, postanowiliśmy rozszerzyć naszą ofertę i zaproponować coś nowego - wybór steków przygotowywanych z mięsa pochodzącego z różnych krajów. Zamawiając poszczególne pozycje z menu, goście mogą porównać je ze sobą i przekonać się, jak bardzo różnorodny smak może mieć to samo mięso w zależności od rasy i sposobu hodowli bydła." - powiedział Krystian Szopka.
Do każdego ze steków przygotowano bogatą ofertę dodatków, sosów oraz win. Nowe dania dostępne są do końca listopada br. w godzinach otwarcia restauracji.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Przewodnik Michelin obejmie kolejnej miasto w
Programy lojalnościowe pomagają zwiększyć
Starsze aktualności:
GlobalData o powrocie polskiej turystyki wyjazdowej do poziomu sprzed
Barmanka z Krakowa wygrała polską edycję World
Grecja zrzuciła maski, choć nie
TUgether chce zbadać kondycję przemysłu
Ecco Holiday zakończyło kolejną edycję spotkań z kluczowymi
30 krajów zgłosiło się do sieci stworzonej przez UNWTO i
Linie flydubai uruchomią specjalne połączenia dla kibiców
Sfinks Polska z wyższą sprzedażą niż przed
Nowy dyrektor generalny Maltańskiej Organizacji
Hotel Kristoff dołącza do grupy Polskie Hotele
Europa Ubezpieczenia z nowym
Przewodnik Michelin po Francji: więcej Bib Gourmand niż gwiazdek?
Europejscy przewoźnicy strzeżcie się
Oasis Tours ma nowego przewoźnika
Co Focus Hotels oferuje właścicielom obiektów?
Rainbow Tours automatyzuje marketing z SALESmanago
Już wiadomo gdzie Dreamliner przejdzie testy
Zdobądź darmowe bilety na przelot do Japonii
Jak dobrze przygotować się do wyjazdu egzotycznego?
TUI Poland wyróżnione przez konsumentów
Pekin: trwa budowa najwyższego budynku