Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista ds. turystyki - biuro w Poznaniu
- Specjalista ds. turystyki Wakacje.pl Zabrze
- specjalista ds. obsługi klienta
- Specjalista d/s turystyki biuro franchisingowe...
- Szkolenie "Dostępność usług...
- Biuro podróży zatrudni Specjalistkę do spraw...
- Pilot wycieczek na Zakynthos
- pilot/tłumacz j. francuskiego
- Poszukuję pilotów na wyjazdy krajowe/zagraniczne
- Specjalista ds Turystyki Jaworzno
Polacy chcą jeść nie tylko smacznie, ale i zdrowo
Aby lokal gastronomiczny cieszył się popularnością klientów nie wystarczy już ładny wystrój i smaczne dania. Jak wynika z World Menu Report, chcemy jeść zdrowo, a wyczerpująca informacja o serwowanych nam posiłkach jest obecnie niezbędna.
W trakcie ostatnich 50 lat, zmieniliśmy nasze nawyki żywieniowe. Również Polacy wpisują się ten światowy trend. Badania przeprowadzone przez World Menu Report na zlecenie Unilever Food Solutions w 8 krajach świata, w tym także w Polsce, pokazały, że prawie 88% osób, które stołują się poza domem, chce być informowanych o składzie serwowanych dań. Według konsumentów dostępność zdrowszych posiłków rośnie, jednak szczegółowe dane np. o wartości odżywczej pozycji znajdujących się w menu, to rzadkość. Polacy chcą znać liczbę kalorii, tłuszczu, konserwantów, cukru i barwników.
Restauratorzy chcą wyjść naprzeciw swoim klientom i wprowadzają do menu informację na temat wartości odżywczej serwowanych przez nich dań. Aby zwiększyć liczbę lokali zainteresowanych tą inicjatywą, Unilever Food Solutions zainaugurował specjalny Program pod nazwą Menu Bez Tajemnic. Celem przedsięwzięcia jest nie tylko odpowiedź na potrzeby klientów, ale również zachęcenie samych konsumentów do częstszego jadania poza domem. Program wspierają eksperci m.in.: Iwonna Niegowska - żywieniowiec Unilever Food Solutions oraz Andrzej Bryk, znany i nagradzany Szef Kuchni.
Wszystkie chętne do wzięcia udziału w projekcie lokale gastronomiczne mogą rejestrować swoje zgłoszenia za pośrednictwem strony internetowej www.menubeztajemnic.pl
Komentarze
Tagi:
Komentarze:
Menu bez tajemnic
[2011-09-30 11:10 80.52.226.*]
przez ostatnich 7 lat prowadze jadłodajnie z ta samą kucharką i domowym jedzeniem- klienci zauroczeni "bryzą z zachodu" na pocztku opisywali w internecie te jej posiłki "obrzydliwe" ,a teraz te same posiłki są "niebiańskie", czyżby wreszcie wszyscy zmadrzeli i Polacy nie gęsi - pyszne jadło mają!!!!
a moze wreszcie przypomną sobie naukę liczenia i pisania i myslenia i zobacą wselki oszust SLD I PO!!!!? odpowiedz »Menu bez tajemnic
[2011-10-03 15:48 83.31.118.*]
Właściwie to o co chodzi!? O dobre jedzenie czy o sprzyjanie PIS owi!? odpowiedz »
Dział gastronomia:
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
NIK: Działalność człowieka zagraża Półwyspowi
Zachodniopomorscy przedsiębiorcy zadowoleni z ferii
Dział dostawcy/usługodawcy branży:
SITE Poland podsumowuje 3 edycję programu Young
Państwo może nakładać obowiązki na dostawców usług internetowych z siedzibą w innym kraju
Ceny wrześniowych wyjazdów rosną trochę
Niemiecki Dzień Turystyki bez
Najlepsze praktyki dotyczące spotkań medycznych. Raport ICCA i AC
Starsze aktualności:
Plażowanie nad Bałtykiem, a polskie
Dwie gwiazdki Michelin w
Nowe osoby w Polskich Hotelach
Itaka wdraża nową stronę i
Linie KLM będą walczyć z
Czesi chętniej przyjeżdżają do
Przewoźnicy: przepisy dotyczące slotów na lotniskach muszą być
Turystyka rośnie, ale nie
Nabór do konkursu na Najlepszy Produkt
Podsumowanie MEETINGS WEEK Poland
Amatorzy piwa spotkali się - jak było?
Kto ma rację? Oświadczenie Zarządu Kraków Airport
Z Łodzi do Bristolu - nowe loty Ryanaira
W Katowicach działa Certyfikowana Poradnia Medycyny Podróży
Kto stołuje się w fast foodach?
KE chce ujednolicenia kontroli ruchu lotniczego
13 spółek PKP zostanie sprzedanych
Euro 2012 - biurom podróży to nie na rękę
Biura zbankrutowały - turyści nadal bez odszkodowań
Wizz Air poszerza siatkę połączeń
Nowa aplikacja mobilna dla pasażerów
Neckermann i Hirek Wrona zapraszają