Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Poszukuję pilotów na wyjazdy krajowe/zagraniczne
- Specjalista ds Turystyki Jaworzno
- Specjalista ds. turystyki, GH Sarni Stok
- Specjalista ds turystyki
- poszukiwany przewodnik po Pradze 28.05
- pilot Rumunia oraz Włochy-Francja-Monako
- Specjalista ds. Turystyki Itaka Galeria Łódzka
- Animator dla dzieci - TUNEZJA
- Pilot wycieczek
- Koordynator rejsów czarterowych
Wielkopolska w Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego
Wielkopolska będzie starać się o dołączenie do Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego. Regionalni producenci żywności uważają bowiem, że Wielkopolska ma znakomite tradycje kulinarne.
Produkty i podmioty, które przejdą odpowiednią weryfikację, będą mogły używać znaku "Dziedzictwo Kulinarne Wielkopolska". Mogą też m.in. liczyć na udział w promocjach organizowanych przez samorząd województwa.
Do wielkopolskich produktów regionalnych należą m.in. wielkopolska biała kiełbasa parzona, andruty kaliskie, rogale św. Marcina, gzik (serek), ser smażony, regionalne oleje tłoczone na zimno, i domowe soki tłoczone ze świeżych owoców.
W programie mogą wziąć udział także restauracje i bary serwujące potrawy, które od dawien dawna spożywało się w Poznaniu i okolicy.
Regionalne Dziedzictwo Kulinarne jest ideą promującą produkcję i sprzedaż lokalnej oraz regionalnej żywności. Ma na celu zwiększaniu współpracy pomiędzy lokalnymi producentami żywności, restauracjami i regionami, a także wymianie doświadczeń pomiędzy regionami członkowskimi.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
NIK: Działalność człowieka zagraża Półwyspowi
Zachodniopomorscy przedsiębiorcy zadowoleni z ferii
Starsze aktualności:
Itaka wdraża nową stronę i
Linie KLM będą walczyć z
Czesi chętniej przyjeżdżają do
Przewoźnicy: przepisy dotyczące slotów na lotniskach muszą być
Turystyka rośnie, ale nie
Nabór do konkursu na Najlepszy Produkt
Podsumowanie MEETINGS WEEK Poland
Ukraińskie stowarzyszenie touroperatorów przyjęte do
Wakacje latających
Kolorowe Jeziorka dla turystów
Bydgoszcz - powstanie szkoła kształcąca obsługę lotniska
Przeładowane busy - trudny problem dla ITD
IV edycja warsztatów turystycznych No Frills już 29 i 30 września!
Program kulinarny Magdy Gessler uratuje podupadające restauracje?
Europejczycy i Polacy rzadziej jadają poza domem?
Do 30 listopada trwa nabór wniosków o dofinansowanie!
Linie Norwegian ruszyły z połączeniem Kraków - Bergen
Coraz więcej Polaków wyjeżdża w pojedynkę