Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Szukamy pilota na 05.12 Gniezno-Bydgoszcz
- Specjalista ds. turystyki
- PRODUCT MANAGER/ FRONT OFFICE REPRESENTATIVE
- Itaka Toruń- G. Copernicus - doradca ds....
- Zainwestuje w biznes braza turystyczna
- pilotaż Kraków 10.12-12.12.2025
- Touroperator PRIMA HOLIDAY poszukuje pracownika
- Praktykant - obozy sportowe Hiszpania
- Specjalista ds. turystyki WAKACJE.PL Zduńska Wola
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej -...
Gault&Millau Tour 2017 w Krakowie
Krakowska edycja Gault&Millau Tour 2017 odbędzie się już 4 września. Podczas tego eventu spotkają się szefowie kuchni z województwa małopolskiego, podkarpackiego i śląskiego.
Wydarzenie odbędzie się 4 września br. w restauracji l atmosphere w hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport w Balicach. Podczas wydarzenia będzie można podpatrzeć najnowsze trendy kulinarne i poszukać inspiracji obserwując kolegów i koleżanki po fachu. Jak co roku zostaną też wręczone regionalne nagrody dla najlepszych szefów w pięciu kategoriach, m.in. Szefa Roku i Młodego Talentu.
Spotkanie odbędzie się w l atmosphere - obszernej, eleganckiej i pięknie oświetlonej restauracji, która znajduje się w hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport naprzeciwko wejścia do budynku lotniska. Szefem kuchni jest Miłosz Kowalski - utalentowany i nagradzany propagator polskiej kuchni i regionalnych produktów. Menu restauracji jest przemyślane, niezbyt długie i nowatorskie, a fantazja szefa kuchni i jego umiejętności łączą w zgrabną całość rozmaite smaki i tekstury. Wydarzenie ma charakter networkingowy. Nagrodzeni w pięciu kategoriach szefowie: Szef Kuchni Tradycyjnej, Kobieta Szef, Młody Talent, Szef Jutra i Szef Roku zaprezentują swoje popisowe dania.
W spotkaniu wezmą także udział partnerzy Gault&Millau Polska - firmy oferujące m.in. produkty i usługi dla branży gastronomicznej. W tym roku podczas Tour w Krakowie będą obecni: Callebaut (największy na świecie producent czekolady), Cheman (producent profesjonalnej odzieży gastronomicznej), Debic (producent wysokiej jakości produktów nabiałowych), Gastro Magic (największa w Polsce wypożyczalnia sprzętu gastronomicznego), Jaguar (producent luksusowych samochodów), Makro (sieć sklepów z najwyższej jakości produktami spożywczymi) i Marine Harvest (światowy lider w przetwórstwie łososi) oraz gościnnie: Diluva Foie Gras (producent oferujący szeroki wybór produktów z kaczki, gęsi, jagnięciny i trufle), Pstrąg Ojcowski (ze stawów znajdujących się w sercu Ojcowskiego Parku Narodowego) oraz Cydry Smykan (cydry opracowane według autorskich receptur z sadów w Beskidzie Wyspowym).
Dla szefów kuchni odwiedzenie stoisk partnerów jest zawsze okazją do zapoznania się z najnowszymi produktami i do nawiązania współpracy biznesowej.
Ideą Gault&Millau Tour jest stałe i kompleksowe podnoszenie poziomu kulinarnego w Polsce, a celem spotkań w czterech regionach jest integrowanie środowiska gastronomicznego oraz tworzenie płaszczyzny do wymiany wiedzy i doświadczeń. Ważnym elementem Tour jest także podkreślanie unikalnego charakteru kultury i tradycji danego regionu, poprzez jego kuchnię i regionalne produkty, które w swoich daniach wykorzystują nagrodzeni szefowie.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
S3 gotowa w całości. Pomorze Zachodnie czeka na czeskich
Cel: Innowacje, Technologie i Zrównoważony Rozwój w
Starsze aktualności:
Śmierć trójki Polaków na
Accor pokazuje trendy w rezerwacjach na
Ecco Travel rozpoczyna WIELKĄ
Na ferie wyjedzie więcej
ECTAA ogłosiła Preferowany Kierunek Podroży na rok
POT: Ponad połowa Polaków wyjedzie gdzieś w
Kraków wśród wybranych przez
Które paszporty są
TSUE: Tożsamość płciowa klienta nie należy do danych niezbędnych do zakupu
Bezpłatne zwiedzanie kujawsko-pomorskich atrakcji
W Trójmieście odbędzie się festiwal whisky
Wakacje.pl prognozują udaną majówkę
Ceny imprez - drożeje Teneryfa, tanieje Hiszpania
Airbnb nie wycofa się z Zachodniego Brzegu
Polska awansowała w rankingu konkurencyjności turystycznej
Zmiana przepisów dotyczących dziedziczenia firm
GlobalData: Przewoźnicy powinni wyciągnąć wnioski z pandemii
Nowy termin otwarcia Wielkiego Muzeum Egipskiego
Co raz więcej osób wybiera podróż samolotem
Mazowsze przyciągnęło więcej turystów
Wizz Air wznowił loty do Wielkiej Brytanii
W biurach podróży umacnia się pozycja Tunezji
Europarlamentarzyści wzywają do minimalizacji skutków upadku Thomasa Cooka
First minute wciąż tanie, ale drożeje
SKKP rozpoczyna cykl bezpłatnych szkoleń dla branży turystycznej
Coraz więcej osób kupuje bilety kolejowe przez internet
Kto z nami do hotelu Hilton beach w Hurghadzie 5.06.2008
