Ogłoszenia
Ogłoszenia
- PRACA SEZONOWA W GRECJI
- Specjalista d/s Turystyki
- Specjalisty ds. rezerwacji grupowych
- Pilne! Pilotaż 10-11.06 /Lębork - Koszalin
- Pilot wycieczek Kreta
- Poszukujemy pilota, przewodnika 13-14.06 -...
- Przewodnik Kulinarny w Warszawie
- Pilot wycieczki do Włoch
- Specjalista ds. turystyki z językiem angielskim
- Specjalista ds. Turystyki w nowym salonie...


Zobacz także
Północna Izba Gospodarcza: jesienią wiele firm gastronomicznych może upaść
OLX: więcej pracowników odpowiada na oferty pracy w gastronomii
Inspekcja Handlowa prezentuje wstępne wyniki kontroli lokali gastronomicznych
PIG: Dramatyczna sytuacja w gastronomii
Za posiłek z dostawą można zapłacić bitcoinami
Serwis Pyszne.pl od środy, 7 czerwca akceptuje płatność bitcoinami. Za zamówienia złożone w ponad 5 tysiącach restauracji w całym kraju zapłacić można innowacyjną walutą internetu.
Kupowanie pizzy za bitcoiny nie jest wcale tak nowym pomysłem, jak mogłoby się wydawać. Właśnie na tym polegała pierwsza na świecie transakcja z wykorzystaniem bitcoinów. Internauta Laszlo Hanyecz zapłacił za swoje danie 10.000 bitcoinów, warte wówczas około 80 zł, a obecnie wyceniane na prawie 1 miliard złotych. Kurs 1 bitcoina oscyluje pomiędzy 9.000 a 10.000 złotych, tak więc za średnią pizzę o wartości 25 zł zamawiający zapłaci mniej niż trzy tysięczne bitcoina.
Po entuzjastycznym przyjęciu nowej funkcjonalności w Holandii, Belgii, Austrii, Szwajcarii i Francji, zdecydowaliśmy się na udostępnienie płatności walutą internetową również polskim użytkownikom. Potrzebę taką zgłaszały nam regularnie przede wszystkim osoby młode, największą grupą byli gamerzy. - mówi Marta Czarnecka, Head of Marketing Poland międzynarodowej grupy Takeaway.com, właściciela Pyszne.pl. Użytkownicy coraz chętniej rozliczają się online. W 2016 roku aż 51% zamówień zostało opłaconych w ten sposób. - dodaje.
Kurs bitcoina raz po raz bije kolejne rekordy. Jak podaje Business Insider, na przestrzeni ostatnich trzech miesięcy zanotował wzrost o 88,4 procent. Jego hossa trwa nieprzerwanie od początku 2015 roku.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Dział dla turystów:
Radom-Warszawa z 1/10 do
Lotnisko Chopina szykuje się na trudne
Starsze aktualności:
TOP 5 zabawek dla niemowląt i
Inspekcja Handlowa prezentuje wstępne wyniki kontroli lokali
Ceny wyjazdów turystycznych znowu w
Turystyka medyczna coraz ważniejsza dla
Minister odradza korzystanie z hoteli czy
Heathrow wprowadza limit
Zbliża się Kulinarny Festiwal Kwiatów
Gdańsk stworzy Park&Ride na czas Jarmarku św.
Itaka otwiera spółkę na
Od dziś PFR udostępnia decyzje o umorzeniu zwrotów z Tarczy
IATA: Powrót zasady 80-20
Nowa linia autobusowa na Węgry i Słowację
Pogoda nad Bałtykiem pomoże w sprzedaży wycieczek?
Apel o utworzenie unijnej grupy zadaniowej ds. hotelarstwa i gastronomii
IGHP: Hotele na dnie - tak źle jeszcze nie było
LOT stawia na ostrożną strategię