Ogłoszenia
Ogłoszenia
- REZYDENT NA MAJORCE
- REZYDENT NA COSTA DEL SOL
- Specjalista ds. organizacji i rozliczeń imprez...
- Biuro Podróży Elit Tours
- Rezydent Hotelowy
- SPECJALISTA DS. KOMUNIKACJI I CONTENT MARKETINGU
- Specjalista ds.obsługi posprzedażowej Wrocław
- pilot Bawaria
- PILOT NA JAPONIĘ na przełomie kwietnia/maja 2026
- B. P. Okno na Świat (Warszawa) - Specjalista ds....
Zobacz także
Wrocław trafi do przewodnika Michelin
Gault & Millau wraca do Polski
Gastronomia: wzrost cen ograniczony przez dużą konkurencję
Gastronomia się będzie zmieniać - pomogą drony i AI
Dokąd będzie można polecieć w 2026?
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też gastronomia
Za posiłek z dostawą można zapłacić bitcoinami
Serwis Pyszne.pl od środy, 7 czerwca akceptuje płatność bitcoinami. Za zamówienia złożone w ponad 5 tysiącach restauracji w całym kraju zapłacić można innowacyjną walutą internetu.
Kupowanie pizzy za bitcoiny nie jest wcale tak nowym pomysłem, jak mogłoby się wydawać. Właśnie na tym polegała pierwsza na świecie transakcja z wykorzystaniem bitcoinów. Internauta Laszlo Hanyecz zapłacił za swoje danie 10.000 bitcoinów, warte wówczas około 80 zł, a obecnie wyceniane na prawie 1 miliard złotych. Kurs 1 bitcoina oscyluje pomiędzy 9.000 a 10.000 złotych, tak więc za średnią pizzę o wartości 25 zł zamawiający zapłaci mniej niż trzy tysięczne bitcoina.
Po entuzjastycznym przyjęciu nowej funkcjonalności w Holandii, Belgii, Austrii, Szwajcarii i Francji, zdecydowaliśmy się na udostępnienie płatności walutą internetową również polskim użytkownikom. Potrzebę taką zgłaszały nam regularnie przede wszystkim osoby młode, największą grupą byli gamerzy. - mówi Marta Czarnecka, Head of Marketing Poland międzynarodowej grupy Takeaway.com, właściciela Pyszne.pl. Użytkownicy coraz chętniej rozliczają się online. W 2016 roku aż 51% zamówień zostało opłaconych w ten sposób. - dodaje.
Kurs bitcoina raz po raz bije kolejne rekordy. Jak podaje Business Insider, na przestrzeni ostatnich trzech miesięcy zanotował wzrost o 88,4 procent. Jego hossa trwa nieprzerwanie od początku 2015 roku.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Nad Bałtykiem Święta szansą na dobry koniec
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
Dział dla turystów:
FlixBus: Polacy chcą podróżować na
Turystyka potrzebuje od państwa wsparcia, a nie przejmowania roli
Itaka: nocne spotkanie z
Starsze aktualności:
WTTC: Turyści mówią o zrównoważonej turystyce, ale co
Coolcation nie tylko w
Intercity zadowolone z 2024
Picie na stokach potępiane
ACI EUROPE: Potrzebujemy zabezpieczenia przyszłości
POLREGIO przewiozło ponad 100 mln
Gdzie Polacy latali samodzielnie w
ETC publikuje wskazówki dla zrównoważonej
Accor ułatwia rezerwacje
Nowa linia autobusowa na Węgry i Słowację
Popularna sieciówka ze spadkami
Wegański styczeń w liniach Emirates
Zrównoważona turystyka motywem przewodnim nowej kampanii DZT
Pogoda nad Bałtykiem pomoże w sprzedaży wycieczek?
Apel o utworzenie unijnej grupy zadaniowej ds. hotelarstwa i gastronomii
IGHP: Hotele na dnie - tak źle jeszcze nie było
Co się działo na targach Meet The Bidder?
