Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Pilot wycieczek Zakynthos
- Poszukujemy pilotów
- Rezydent Turystyczny - praca w Grecji.
- Pracownik biura podróży w Krakowie
- Zainwestuje w biznes braza turystyczna
- EXTRA URLOP - specjalista d/s turystyki
- Specjalista ds. turystyki Rainbow Tours WARSZAWA...
- REZYDENT HOTELOWY - KRETA GRECJA
- SPECJALISTA DS.TURYSTYKI ITAKA BEŁCHATÓW
- TUI Łomianki, specjalista d/s turystyki


Gault&Millau wybrał najlepszych szefów kuchni z południa Polski
Podczas trzeciego Gault&Millau Tour 2017, który odbył się 4 września br. w restauracji l'Atmosphere w hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport w Balicach, przyznano pięć regionalnych nagród dla najlepszych szefów kuchni z Małopolski, Podkarpacia, Bieszczad i Górnego Śląska.
Na wydarzenie przybyło ponad 150 gości - szefów kuchni z województw małopolskiego, podkarpackiego i śląskiego, by wymieniać się doświadczeniem, podpatrzeć najnowsze trendy kulinarne i spróbować regionalnych produktów, wykorzystywanych do przygotowania popisowych dań przez zwycięskich szefów kuchni.
Regionalne nagrody Gault&Millau w pięciu kategoriach otrzymali:
- Szef Roku - Dominik Duraj, restauracja Villa Gardena (Chorzów)
- Szef Jutra - Daniel Myśliwiec, restauracje Karakter / Zazie Bistro (Kraków)
- Młody Talent - Michał Cienki, restauracja Amarylis (Kraków)
- Kobieta Szef - Patrycja Stefanów-Kot, Restauracja Koncertowa (Krynica-Zdrój)
- Szef Kuchni Tradycyjnej - Miłosz Kowalski, restauracja l atmosphere (Kraków-Balice)
Wszyscy zwycięzcy po wręczeniu nagród pokazali swój kunszt kulinarny. W ciągu dwudziestu minut, przy specjalnej mobilnej wyspie, przygotowali swoje popisowe dania. Były to m.in. łosoś marynowany gorczycą i miodem z sałatką z glonów wakame z imbirem, mango i koprem włoskim; pierś kaczora z foie gras, śliwką i chrzanem, a na deser kula z mlecznej czekolady z kremem angielskim o smaku tytoniu i galaretką z wina jarzębinowego. Potem był czas na degustację dań dla wszystkich gości wydarzenia.
Kolejny Gault&Millau Tour 18 września br. w Sopocie.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Popularna sieciówka ze
Ferie nad Bałtykiem lepsze niż rok
Dział nagrody i wyróżnienia:
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
Skytrax wybrał najlepsze linie lotnicze na
Starsze aktualności:
Travelplanet - sprzedaż lepsza niż rok
OSAT: nie rekomendujemy współpracy z dwoma
Wyższy podatek turystyczny w
Branża wydarzeń i spotkań wnosi dużo do
Wakacje.pl prognozują udaną
II Olimpiada Umiejętności
Mało Polaków wyjechało turystycznie na
System pobierania opłat drogowych zawiódł, ITD ukarała
Przyznano Nagrody World`s Best 50 Restaurants 2017
Dolnośląska Organizacja Turystyczna uruchamia portal z wycieczkami po regionie
Skrócona ważność certyfikatów szczepień
Barmani zmierzą się w konkursie World Class
Nowy konkurs dla szkół gastronomicznych
Jakie nowości przygotowała PLOT na Dni Twierdzy Poznań?
Ceny wyjazdów ciągle idą w górę
Podwarszawski hotel rusza z nowym projektem kulturalnym
W piątek rozpoczynają się targi Lato i Regionalia
Inauguracyjny rejs PLL LOT do Los Angeles
Ile zarobił Rainbow w ubiegłym roku?