Subskrypcja
Subskrypcja

Szukaj
Szukaj





Gault&Millau wybrał najlepszych szefów kuchni z południa Polski

Podczas trzeciego Gault&Millau Tour 2017, który odbył się 4 września br. w restauracji l'Atmosphere w hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport w Balicach, przyznano pięć regionalnych nagród dla najlepszych szefów kuchni z Małopolski, Podkarpacia, Bieszczad i Górnego Śląska.


Na wydarzenie przybyło ponad 150 gości - szefów kuchni z województw małopolskiego, podkarpackiego i śląskiego, by wymieniać się doświadczeniem, podpatrzeć najnowsze trendy kulinarne i spróbować regionalnych produktów, wykorzystywanych do przygotowania popisowych dań przez zwycięskich szefów kuchni.

Regionalne nagrody Gault&Millau w pięciu kategoriach otrzymali:

  • Szef Roku - Dominik Duraj, restauracja Villa Gardena (Chorzów)
  • Szef Jutra - Daniel Myśliwiec, restauracje Karakter / Zazie Bistro (Kraków)
  • Młody Talent - Michał Cienki, restauracja Amarylis (Kraków)
  • Kobieta Szef - Patrycja Stefanów-Kot, Restauracja Koncertowa (Krynica-Zdrój)
  • Szef Kuchni Tradycyjnej - Miłosz Kowalski, restauracja l atmosphere (Kraków-Balice)


Wszyscy zwycięzcy po wręczeniu nagród pokazali swój kunszt kulinarny. W ciągu dwudziestu minut, przy specjalnej mobilnej wyspie, przygotowali swoje popisowe dania. Były to m.in. łosoś marynowany gorczycą i miodem z sałatką z glonów wakame z imbirem, mango i koprem włoskim; pierś kaczora z foie gras, śliwką i chrzanem, a na deser kula z mlecznej czekolady z kremem angielskim o smaku tytoniu i galaretką z wina jarzębinowego. Potem był czas na degustację dań dla wszystkich gości wydarzenia.

Kolejny Gault&Millau Tour 18 września br. w Sopocie.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)



Tagi:




Ta strona używa COOKIES. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Szczegóły w regulaminie.
OK, zamknij