Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Przedstawiciel handlowy - ETI Polska
- pilotaż Wiedeń Dolina Wachau
- Kraków - Specjalista ds. turystki
- Kraków - Specjalista ds. Turystyki
- Asystent biurowy do luksusowego biura podróży
- Szkolenie Specjalista ds. turystyki, 3 dni,...
- PRACA NA OBOZIE ŁYŻWIARSKIM
- Przewodnik, Animator, Kierowca, Pracownik Biurowy...
- Animator- instruktor pływania
- BP ITAKA Kierownik Salonu Własnego w Olsztynie


Gault&Millau wybrał najlepszych szefów kuchni z południa Polski
Podczas trzeciego Gault&Millau Tour 2017, który odbył się 4 września br. w restauracji l'Atmosphere w hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport w Balicach, przyznano pięć regionalnych nagród dla najlepszych szefów kuchni z Małopolski, Podkarpacia, Bieszczad i Górnego Śląska.
Na wydarzenie przybyło ponad 150 gości - szefów kuchni z województw małopolskiego, podkarpackiego i śląskiego, by wymieniać się doświadczeniem, podpatrzeć najnowsze trendy kulinarne i spróbować regionalnych produktów, wykorzystywanych do przygotowania popisowych dań przez zwycięskich szefów kuchni.
Regionalne nagrody Gault&Millau w pięciu kategoriach otrzymali:
- Szef Roku - Dominik Duraj, restauracja Villa Gardena (Chorzów)
- Szef Jutra - Daniel Myśliwiec, restauracje Karakter / Zazie Bistro (Kraków)
- Młody Talent - Michał Cienki, restauracja Amarylis (Kraków)
- Kobieta Szef - Patrycja Stefanów-Kot, Restauracja Koncertowa (Krynica-Zdrój)
- Szef Kuchni Tradycyjnej - Miłosz Kowalski, restauracja l atmosphere (Kraków-Balice)
Wszyscy zwycięzcy po wręczeniu nagród pokazali swój kunszt kulinarny. W ciągu dwudziestu minut, przy specjalnej mobilnej wyspie, przygotowali swoje popisowe dania. Były to m.in. łosoś marynowany gorczycą i miodem z sałatką z glonów wakame z imbirem, mango i koprem włoskim; pierś kaczora z foie gras, śliwką i chrzanem, a na deser kula z mlecznej czekolady z kremem angielskim o smaku tytoniu i galaretką z wina jarzębinowego. Potem był czas na degustację dań dla wszystkich gości wydarzenia.
Kolejny Gault&Millau Tour 18 września br. w Sopocie.
Komentarze
Premier Mateusz Morawiecki ogłosił skład nowego rządu. Turystyka nie będzie już wchodzić w zakres kompetencji Ministerstwa Sportu. Odtąd turystyka znajdzie się w zakresie nowo utworzonego Ministerstwa Rozwoju. Zakres jego kompetencji będzie dość...
Jak wyglądało funkcjonowanie branży turystycznej według nowych przepisów? Rozmawiano o tym podczas zorganizowanej przez Ministerstwo Sportu i Turystyki konferencji "Ustawa o imprezach turystycznych i powiązanych usługach turystycznych -...
Tagi:
Dział gastronomia:
Makarun otwiera lokal poza
Sfinks: lepsze przychody, gorszy wynik
Dział nagrody i wyróżnienia:
Kto otrzymał Certyfikat POT w tym
Kto został Touroperatorem
Stocznia Gdańska może trafić na listę
Starsze aktualności:
Nowy minister turystyki w
Sabre uruchamia system rezerwacji miejsc
ESky wchodzi na afrykański
Wakacje.pl: Turyści w kolejkach po
Spada liczba turystów w
Nowa organizacja ruchu w Katowice
Aktywne wakacje wybiera coraz więcej
Komisja Europejska wypowiedziała się w sprawie przejęcia
Polski obiekt wśród nowych wpisów na listę
Po wyjściu z Unii brytyjskiej turystyce zabraknie
Amerykańscy agenci turystyczni spotkają się w
UTK zapowiada wzmożone kontrole
Pinta: Cel crowdfundingowej zbiórki został
Przyznano Nagrody World`s Best 50 Restaurants 2017
Rusza sprzedaż w inwestycji Radisson Blu Mountain Resort
Sąd orzekł w sprawie rosyjskich stewardess
Emirates potwierdza duże zamówienie
Podróże saudyjskich kobiet pod pełną kontrolą
Islandzki upadły przewoźnik wznawia działalność
Poszukuję pomocy przy napisaniu Pracy Licencjackiej
Podwarszawski hotel rusza z nowym projektem kulturalnym
Barmani zmierzą się w konkursie World Class
Nowy konkurs dla szkół gastronomicznych
Jakie nowości przygotowała PLOT na Dni Twierdzy Poznań?
Ile zarobił Rainbow w ubiegłym roku?
Tajfun Hato paraliżuje ruch na lotnisku w Hongkongu
Początek roku łaskawy dla biur podróży
przemyslenia zwiazane z branza i studiami z nia zwiazanymi