Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Rezydent Hotelowy
- SPECJALISTA DS. KOMUNIKACJI I CONTENT MARKETINGU
- Specjalista ds.obsługi posprzedażowej Wrocław
- pilot Bawaria
- PILOT NA JAPONIĘ na przełomie kwietnia/maja 2026
- B. P. Okno na Świat (Warszawa) - Specjalista ds....
- Specjalista ds. Turystyki w salonie Wakacje.pl
- Specjalista ds turystyki - Stargard
- Specjalista / Specjalistka ds. turystyki
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej -...
Gault&Millau wybrał najlepszych szefów kuchni z południa Polski
Podczas trzeciego Gault&Millau Tour 2017, który odbył się 4 września br. w restauracji l'Atmosphere w hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport w Balicach, przyznano pięć regionalnych nagród dla najlepszych szefów kuchni z Małopolski, Podkarpacia, Bieszczad i Górnego Śląska.
Na wydarzenie przybyło ponad 150 gości - szefów kuchni z województw małopolskiego, podkarpackiego i śląskiego, by wymieniać się doświadczeniem, podpatrzeć najnowsze trendy kulinarne i spróbować regionalnych produktów, wykorzystywanych do przygotowania popisowych dań przez zwycięskich szefów kuchni.
Regionalne nagrody Gault&Millau w pięciu kategoriach otrzymali:
- Szef Roku - Dominik Duraj, restauracja Villa Gardena (Chorzów)
- Szef Jutra - Daniel Myśliwiec, restauracje Karakter / Zazie Bistro (Kraków)
- Młody Talent - Michał Cienki, restauracja Amarylis (Kraków)
- Kobieta Szef - Patrycja Stefanów-Kot, Restauracja Koncertowa (Krynica-Zdrój)
- Szef Kuchni Tradycyjnej - Miłosz Kowalski, restauracja l atmosphere (Kraków-Balice)
Wszyscy zwycięzcy po wręczeniu nagród pokazali swój kunszt kulinarny. W ciągu dwudziestu minut, przy specjalnej mobilnej wyspie, przygotowali swoje popisowe dania. Były to m.in. łosoś marynowany gorczycą i miodem z sałatką z glonów wakame z imbirem, mango i koprem włoskim; pierś kaczora z foie gras, śliwką i chrzanem, a na deser kula z mlecznej czekolady z kremem angielskim o smaku tytoniu i galaretką z wina jarzębinowego. Potem był czas na degustację dań dla wszystkich gości wydarzenia.
Kolejny Gault&Millau Tour 18 września br. w Sopocie.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Nad Bałtykiem Święta szansą na dobry koniec
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
Dział nagrody i wyróżnienia:
Oficjalny start sezonu
Polacy wśród laureatów konkursu na najlepszy film
Wybrano najlepsze prace
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Starsze aktualności:
Picie na stokach potępiane
ACI EUROPE: Potrzebujemy zabezpieczenia przyszłości
POLREGIO przewiozło ponad 100 mln
Gdzie Polacy latali samodzielnie w
ETC publikuje wskazówki dla zrównoważonej
Accor ułatwia rezerwacje
Turystyka wspiera 33 finał
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
POT przyznała rekomendacje na lata
Przyznano Nagrody World`s Best 50 Restaurants 2017
Dolnośląska Organizacja Turystyczna uruchamia portal z wycieczkami po regionie
Skrócona ważność certyfikatów szczepień
Barmani zmierzą się w konkursie World Class
Nowy konkurs dla szkół gastronomicznych
Jakie nowości przygotowała PLOT na Dni Twierdzy Poznań?
Ceny wyjazdów ciągle idą w górę
Podwarszawski hotel rusza z nowym projektem kulturalnym
W piątek rozpoczynają się targi Lato i Regionalia
Inauguracyjny rejs PLL LOT do Los Angeles
Ile zarobił Rainbow w ubiegłym roku?
