Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista ds. turystyki wyjazdowej z...
- Specjalista ds. Turystyki Jaworzno
- Specjalista ds. turystki Siemianowice Śląskie
- Wychowawcy na obóz we Włoszech
- Kupię funkcjonujące biuro podróży
- GRECJA - REZYDENT
- Praca u multiagenta
- Poszukiwani piloci/przewodnicy od połowy maja
- Warszawa - Specjalista ds turystyki
- Sales Manager at RateHawk
Sieć gastronomiczna zapowiada dodatkowe procedury bezpieczeństwa po otwarciu restauracji
Gastronomiczna spółka Sfinks Polska opracowała 10 nowych procedur bezpieczeństwa sanitarnego, które będą obowiązywać w lokalach po otwarciu gastronomii. Mają one na celu minimalizować ryzyko nawrotu koronawirusa i zwiększać bezpieczeństwo gości, a także pracowników restauracji.
W ramach "Antywirusowej Dziesiątki Sfinksa" poza obowiązującymi dotychczas zasadami w zakresie czystości, higieny oraz bezpieczeństwa firma wdroży we wszystkich sieciach dodatkowe procedury:
- Stoliki będą dezynfekowane po każdym gościu oraz w dowolnym momencie na prośbę gości.
- Kelnerzy i kucharze będą mieli obowiązek noszenia maseczek i rękawiczek.
- Restauracje zapewnią gościom płyn dezynfekujący w toaletach oraz w widocznym miejscu na sali konsumpcyjnej.
- Karty menu będą dezynfekowane po każdym użyciu.
- Na prośbę gościa udostępniane będą jednorazowe sztućce.
- Przyprawy będą serwowane w jednorazowych opakowaniach.
- Naczynia i sztućce będą podwójnie wyparzane i dezynfekowane.
- Pracownicy restauracji przystąpią do pracy po codziennym pomiarze temperatury.
- Wszystkie klamki oraz włączniki w restauracji będą dezynfekowane kilka razy dziennie.
- Liczba audytów bezpieczeństwa zostanie podwojona w całej sieci.
"Antywirusowa Dziesiątka Sfinksa" to efekt pracy zespołów wewnętrznych, dostawców oraz konsultacji z ekspertami zewnętrznymi. Już teraz kończymy przygotowania w zakresie zapewnienia środków dezynfekcyjnych i środków ochrony dla pracowników oraz przeprowadzenia cyklu szkoleń dla restauratorów i personelu - mówi Dorota Cacek, wiceprezes zarządu Sfinks Polska.
"Antywirusowa Dziesiątka Sfinksa" będzie rozszerzana o kolejne punkty, w tym o nowe zasady, które będą wprowadzane przez rząd, a które nie są jeszcze uwzględnione w nowych procedurach spółki.
Komentarze
Tagi:
Komentarze:
Sieć gastronomiczna z nowymi procedurami
[2020-05-05 11:18 89.64.86.*]
czy te wszystkie zabezpieczenia nie spowodują wzrostu cen? odpowiedz »
Dział gastronomia:
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział aktualności dnia:
IGHP: Wielkanoc dobra, majówka będzie jeszcze
Starsze aktualności:
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Prawie 75 mln wyjazdów turystycznych
Czy konsolidator usług hotelowych może rozliczać się wg procedury VAT
Wyspy Wolin i Uznam lepiej połączone z resztą
Kraków wprowadza ograniczenia sprzedaży
1/5 Polaków nie ubezpiecza się przy
POT podpisała deklarację w sprawie promocji
Uber wchodzi do Europy z nową usługą
Zakopiańscy fiakrzy skazani za znęcanie się nad zwierzętami
Światowa Organizacja Zdrowia krytykuje zawieszanie lotów z południowej Afryki
Komisja Europejska uruchamia platformę mającą pomóc we wznowieniu turystyki
Rząd zapowiada rekompensaty dla przedsiębiorców dotkniętych stanem wyjątkowym
Turyści rozczarowują w Zakopanem
Tydzień promocji Black Friday w Ryanair
Unia zmieni przepisy dot. akcyzy na alkohol
Polska Rada Winiarstwa: rynek win musujących będzie wzrastał
Koniec działalności lotniska Atatürk
Wkrótce ruszą centra testów na koronawirusa na tureckich lotniskach
Wenecja: nie dla nowych lokali z jedzeniem na wynos
Gdańsk Airport zbuduje kompleks biurowo-hotelowo-gastronomiczny
Otwarto pierwszy podziemny hotel na świecie
Spółka, przed którą ostrzega UOKiK zmienia nazwę
Ponownie otwarto jedno z międzynarodowych lotnisk
Praga i Czechy - baza hoteli i hosteli