Znany, koreański szef kuchni rozpoczął współpracę z Finnair

Finnair kontynuuje program z autorskim menu szefa kuchni i po raz pierwszy wprowadza menu stworzone przez Koreańczyka. Autorskie menu znanego szefa kuchni z Korei, Sung-Yeol Nam jest dostępne od 9 maja w klasie biznes podczas lotów Finnaira z Seulu do Helsinek.


Nam stworzył posiłki prezentujące jego filozofię smaku opartą na tradycyjnej kuchni koreańskiej z nowoczesnymi akcentami, koncentrując się na świeżych, sezonowych składnikach. W pierwszym menu, dostępnym od maja do lipca 2018 roku, klienci Finnaira na przystawkę mogą delektować się zrazami wołowymi i młodymi warzywami, a następnie na drugie danie koreańskim plackiem (jeon) z okonia morskiego, podawanym z grillowaną cebulką i sosem Romanesco.

Finnair rozpoczął program z autorskim menu szefa kuchni w 2013 roku i od tamtej pory pracował z wieloma uznanymi szefami kuchni, którzy stworzyli własne autorskie menu dla klasy biznesowej Finnaira.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)



Tagi:


Komentarze:

Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję