Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Ośrodek Royal - Jastrzębia Góra wolny turnus
- Specjalista ds Turystyki
- Specjalista ds Turystyki
- WARSZAWA - Incentive Manager
- PILOT WYCIECZEK NIEMCY BAWARIA
- Studentka turystyki i rekreacji Wakacje.pl Poznań
- Specjalistka / Specjalista ds. turystyki z...
- ASYSTENT DZIAŁU ROZLICZEŃ
- Specjalista ds. Turystyki
- Pilot wycieczek

Gault & Millau wraca do Polski
Po kilku latach przerwy inspektorzy Gault & Millau wrócą do polskich restauracji.
Licencję na wydawanie przewodnika uzyskała Agencja Smarten a dyrektorem generalnym Gault & Millau Polska został jej właściciel, Jacek Krawczyk.
Po pięciu latach nieobecności przewodnik wraca do Polski i to jest fantastyczna wiadomość dla rodzimej gastronomii. Jeden z dwóch najważniejszych przewodników na świecie pomoże zweryfikować poziom krajowych restauracji i szefów kuchni. To ważne dla każdego właściciela lokalu i szefa, bo oceny naszych inspektorów ułatwią im postawienie diagnozy, w jakim miejscu znajduje się ich biznes gastronomiczny, i co mogą zrobić, aby podwyższyć poziom swoich usług. To także doskonała informacja dla polskiej turystyki kulinarnej, bo polska wersja Gault & Millau z pewnością przyciągnie do krajowych restauracji jeszcze więcej gości z zagranicy, a co za tym idzie - przyniesie korzyści nie tylko restauratorom - mówi, cytowany w komunikacie prasowym, Jacek Krawczyk, dyrektor generalny Gault & Millau Polska.
Inspektorzy ocenią przeszło 200 lokali, nie tylko tych znajdujących się w dużych miastach. W odróżnieniu od innych przewodników, Gault & Millau postara się zaglądać do mniejszych miejscowości, by szukać tam perełek restauracyjnych. Nie ograniczymy się tylko do finediningowych lokali. Chcemy też zwrócić uwagę na restauracje hotelowe oraz postawić na integrację całej branży gastronomicznej, czego dowodem będą nowe kategorie wyróżnień przyznawanych podczas corocznej gali inaugurującej przewodnik. Jedno jest pewne - zrobi się żółto na polskiej scenie kulinarnej! Każdy, kto kreuje ofertę restauracji, ma szansę na wyróżnienie. Do notesu inspektora Gault & Millau mogą trafić nie tylko nazwiska szefów kuchni, ale też cukierników, sommelierów czy managerów.- mówi Jacek Krawczyk.
Pierwszą polską edycję Żółtego Przewodnika Gault & Millau opublikowano w 2014 roku i były one wydawane corocznie do 2020 r., kiedy to za sprawą pandemii COVID-19 lokale gastronomiczne musiały zawiesić działalność.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Gault & Millau wraca do
Majówką nad morzem rządzi
Mazowsze przyciągnęło więcej
Dział hotele, pensjonaty:
Accor zadowolony z wyników za I
Warszawa promowana przez
Starsze aktualności:
Ecco Travel zaprasza na study tour i
Enter Air podsumowuje 2024
Hotele w Europie i w Polsce z dobrymi
Jeszcze można zgłaszać się do konkursu na Najlepsze Wsie
Travelplanet.pl i Wakacje.pl
Nowa linia charterowa dla
Europejskie Stowarzyszenie Przedsiębiorców Turystycznych rozpoczyna
Albania i Macedonia Północna bliżej rozpoczęcia rozmów akcesyjnych do UE
Bliżej wydłużenia ważności certyfikatów covidowych
W czasie lotu dzieci się nudzą
Początek roku nie napawa hotelarzy optymizmem
Sprzedaż wolnocłowa w portach zwiększy zainteresowanie rejsami w Grecji?
Rejestr przestępców seksualnych jak sito?
Grecja: Pasażerowie mogą wypełnić PLF w dowolnym momencie
Dokąd Polacy pojadą z biurami podróży na ferie?
Wszystkie hotele należące do Clustra IHG Hotels and Resorts z certyfikatem Green Key
IATA przedstawia pomysły na odbudowę ruchu lotniczego
Ecco Holiday prezentuje egzotyczną ofertę na sezon 2019/20
W lipcu odbędzie się VI Kulinarny Festiwal Kwiatów Jadalnych
Prezes POT zapowiedział zmianę sposobu promocji
jak skomentujecie nowy wpis na blogu prezesa TUI
Jak prezentuje się start przyszłorocznej sprzedaży?
Emirates Group Security i Uniwersytet Arizony podpisują umowę o wzajemnej współpracy akademickiej
Dofinansowanie na projekty turystyczne
Wizz Air miał problem z biletami
Zamieszanie z przepakowaniem bagaży na wycieczkach FUNCLUB-u z Poznania