Subskrypcja
Subskrypcja



Szukaj
Szukaj



Aktualności: wszystkie » gastronomia


:: ŚRODA, 2018-01-17 ::
 Rozpoczyna się rejestracja partnerów do Weekendu za pół ceny
Rusza czwarta edycja akcji "Polska zobacz więcej - weekend za pół ceny" organizowanej przez Polską Organizację Turystyczną we współpracy z Ministerstwem Sportu i Turystyki. Właśnie rozpoczęła się... więcej »


:: ŚRODA, 2018-01-10 ::
 Polacy wybrali zwycięzcę plebiscytu Nagrody Top Restauracje 2017
7 stycznia zakończył się doroczny plebiscyt NAGRODY TOP RESTAURACJE. Tegoroczna edycja pokazała, że coraz bardziej doceniamy rosnącą różnorodność kulinarną. Serca użytkowników serwisu Pyszne.pl podbiła kuchnia... więcej »
:: ŚRODA, 2018-01-03 ::
 Nowa restauracja w Krakowie
Jurorka programu Top Chef, producentka telewizyjna, autorka książek kulinarnych otwiera własną restauracje w Krakowie. W Krakowie, w lokalu Zalipianki swoją restauracje otwiera Ewa Wachowicz, polska... więcej »
:: WTOREK, 2018-01-02 ::
 Czy należy odprowadzić podatek i składki od napiwków?
Temat napiwków wzbudza duże zainteresowanie w branży gastronomicznej, czy hotelarskiej. W Sądzie Okręgowym we Wrocławiu zapadł ciekawy wyrok dotyczący tej formy nagradzania pracowników przez klientów. Sprawa... więcej »
:: PIĄTEK, 2017-12-29 ::
 Co najbardziej interesowało naszych czytelników w 2017 roku?
Rok 2017 już na finiszu. Zapraszamy na krótki przegląd najchętniej czytanych aktualności w naszym serwisie. Co najbardziej interesowało naszych czytelników w minionym roku? Styczeń Tajlandzki kryzys Itaki i... więcej »
:: CZWARTEK, 2017-12-28 ::
 Obcokrajowcy wydają w Polsce coraz więcej
Obcokrajowcy zostawiają w Polsce więcej pieniędzy - wynika z danych przedstawionych przez Główny Urząd Statystyczny. Szacunkowa wartość towarów i usług zakupionych w Polsce przez cudzoziemców w III kwartale... więcej »
 Jak klienci zamawiają posiłki z dostawą?
Rynek HoReCa w Polsce może być wart 28 mld zł. Z tego segment dowozu posiłków stanowi 1,5 mld zł i rośnie szybciej niż cały rynek, bo o prawie 10 proc. w ciągu roku - wynika z raportu "Rynek dowozów... więcej »
:: PIĄTEK, 2017-12-22 ::
 Łódzka branża turystyczna razem na Wigilii
18 grudnia odbyła się w Łodzi XI Wigilia Łódzkiej Branży Turystycznej. W Restauracji Browar Księży Młyn przy wigilijnych stołach spotkali się członkowie Łódzkiego Oddziału Polskiej Izby Turystyki, Regionalnej... więcej »
:: ŚRODA, 2017-12-20 ::
 Rośnie liczba browarów w Polsce
Według najnowszego raportu Beer Statistics 2017, w ubiegłym roku Unia Europejska uwarzyła 400 mln hl piwa. Największy udział w jego produkcji miały Niemcy i Wielka Brytania. Trzecie miejsce na podium zajmuje... więcej »
:: PONIEDZIAŁEK, 2017-12-18 ::
 Adepci sztuki kulinarnej poznali tajniki pracy sommeliera wodnego
Za nami ostatni Mikser Kulinarny w tym roku kalendarzowym. W spotkaniu edukacyjnym z cyklu Szef dla Młodych Talentów udział wzięło ponad 240 osób z całej Polski. Tematem przewodnim były ryby w kontekście Świąt... więcej »
:: ŚRODA, 2017-12-13 ::
 Wigilie firmowe cennym źródłem zarobku dla restauratorów
Polscy przedsiębiorcy wolą organizować wigilijne spotkania dla pracowników, niż wręczać im świąteczne premie lub bony - wynika z badania Randstad. W tym roku tego rodzaju imprezę zorganizuje 40 proc. firm,... więcej »
:: PIĄTEK, 2017-12-08 ::
 Firmy z branży turystycznej wśród luksusowych marek roku
W drugiej połowie listopada w hotelu Zamek Biskupi w Janowie Podlaskim odbyła się VIII edycja Gali Luksusowa Marka Roku. Wśród nagrodzonych są także firmy z branży turystycznej, hotelarskiej i gastronomicznej.... więcej »
 Plebiscyt na najlepsze restauracje 2017 otwarty
Największy w Polsce serwis do zamawiania jedzenia Pyszne.pl wyłoni najlepsze restauracje 2017. Znamy już grono nominowanych w plebiscycie finalistów. Lokale walczą o głosy, a uczestnicy o nagrody, w tym kupon... więcej »
 Neapolitańska pizza niematerialnym dziedzictwem ludzkości
Włosi mają co świętować. Sztuka wypiekania neapolitańskiej pizzy trafiła na listę światowego dziedzictwa UNESCO. Historia oraz cały proces wypieku pizzy został w końcu doceniony. To historyczne wyróżnienie -... więcej »
:: CZWARTEK, 2017-12-07 ::
 Wyraźny wzrost polskiego rynku gastronomicznego
Badania pokazują, że gastronomia w Polsce ma się coraz lepiej. Jak wynika z raportu, rynek gastronomiczny w Polsce wzrósł o ponad 10,5 pkt proc. i jest wart niemal 36,12 mld zł. GFK opublikował raport... więcej »
 Kraków wzbogaci się o nową atrakcję
W Nowej Hucie powstanie nowa atrakcja, która posłuży zarówno turystom, jak i mieszkańcom. Za trzy lata mieszkańcy Małopolski i turyści będą mogli odpocząć w znajdującym się w Nowej Hucie Przylasku Rusieckim.... więcej »
:: ŚRODA, 2017-12-06 ::
 Hackathon przeciw marnowaniu jedzenia w hotelach
W dniach 17-19 listopada w hotelu Mercure Wrocław Centrum odbył się pierwszy w Polsce hackathon podejmujący problem marnotrawienia żywności w hotelach. Specjaliści IT, eksperci ds. odpadów żywności, aktywiści... więcej »
:: PONIEDZIAŁEK, 2017-12-04 ::
 ZPPP Browary Polskie protestuje przeciw ograniczeniom reklamy piwa
Proponowane przez rząd dalsze ograniczanie możliwości reklamy piwa spotyka się ze zdecydowanym sprzeciwem branży piwowarskiej. Związek Pracodawców Przemysłu Piwowarskiego w Polsce - Browary Polskie wydał swoje... więcej »
 Sfinks Polska otwiera nowy lokal
Sfinks Polska, właściciel sieci Sphinx, Piwiarnia Warki, Chłopskie Jadło i WOOK, otworzył nową restaurację pod szyldem Fabryka Pizzy w Zgierzu. To drugi lokal tej marki, uruchomiony w ostatnim czasie przez... więcej »
:: CZWARTEK, 2017-11-30 ::
 Grupa Sfinks z niższymi przychodami i zyskami
Naszym celem jest jednak rozwój, stąd mimo prac nad optymalizacją obecnej sieci, cały czas angażujemy się w zwiększanie skali prowadzonej działalności - komentuje Sylwester Cacek, prezes zarządu Sfinks Polska.... więcej »
:: WTOREK, 2017-11-28 ::
 Nagrodzono najlepszych szefów kuchni w Polsce
Podczas dorocznej gali Gault&Millau, która odbyła się 27 listopada 2017 r. we Wrocławiu, miała miejsce premiera Żółtego Przewodnika Gault&Millau 2018. Wręczono także nagrody najlepszym szefom kuchni w Polsce -... więcej »
 200 przedstawicieli branży HoReCa w jesiennej edycji Trendy Kolacji
Ciepło i ogień, ziołowe napary, nowy marketing restauracyjny - to tylko niektóre z trendów, które mogli poznać przedstawiciele branży HoReCa na "Trendy Kolacjach" w Warszawie, Wrocławiu i Krakowie. W... więcej »
:: ŚRODA, 2017-11-22 ::
 AmRest otworzy kilkaset nowych restauracji w 2018 roku
Międzynarodowy operator zarządzający markami branży gastronomicznej przedstawił plany rozwoju na rok 2018. Jak mówi członek zarządu Wojciech Mroczyński, spółka AmRest planuje otworzyć ponad 300 nowych... więcej »
 Kto zwyciężył w Kulinarnym Rajdzie Mistrzów?
W dniach 9-10 listopada w Haston Congress Center odbyła się VI edycja Kulinarnego Rajdu Mistrzów - konkursu kulinarnego rokrocznie organizowanego przez Haston City Hotel wraz z Komisją Gastronomiczną Polish... więcej »
:: ŚRODA, 2017-11-15 ::
 Rozpoczynają się Targi HoReCa
W dniach 15-17 listopada w Krakowie odbywają się Targi HoReCa. To już 25 edycja tego wydarzenia. W ramach targów odbywają się również: Międzynarodowe Targów Wina ENOEXPO Targi Artykułów Spożywczych i Napojów... więcej »
Starsze


Ta strona używa COOKIES. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Szczegóły w regulaminie.
OK, zamknij