TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Aktualności: wszystkie » gastronomia


:: PIĄTEK, 2019-02-22 ::
 Barmani zmierzą się w konkursie World Class
Ponad 10 000 barmanów na świecie będzie ubiegać się o przepustkę do 11. finału konkursu World Class. Polscy barmani dołączą do wyścigu już po raz piąty. Organizator World Class rozpoczął tegoroczne... więcej »


:: CZWARTEK, 2019-02-21 ::
 Klub Szefów Kuchni zaprasza na konkurs
Tegoroczna edycja Targów EuroGastro i WorldHotel będzie poświęcona zdrowemu stylowi życia, a zwłaszcza właściwemu odżywianiu. Fundacja Klubu Szefów Kuchni zorganizuje specjalny konkurs poświęcony tej właśnie... więcej »
:: WTOREK, 2019-02-19 ::
 W Krakowie odbyło się spotkanie dla kulinarnych młodych talentów
Dobiegło końca pierwsze wyjazdowe spotkanie edukacyjne w ramach trzeciej edycji programu Szef dla Młodych Talentów, które odbyło się w Krakowie. W lutowym Mikserze Kulinarnym wzięło udział blisko 100 młodych... więcej »
:: PONIEDZIAŁEK, 2019-02-18 ::
 PKP Intercity inwestuje w wagony restauracyjne
PKP Intercity podpisało umowę, która jest elementem największego w historii spółki programu inwestycyjnego, opiewającego na prawie 7 mld złotych. Umowa, której całkowita wartość wynosi 61,3 mln zł brutto,... więcej »
:: ŚRODA, 2019-02-13 ::
 Nowa piwiarnia w Krakowie
Nowy pub pod szyldem Piwiarnia Warki mieści się w samym sercu miasta i prowadzony jest we franczyzie. Jest to już trzeci pub tej marki na mapie stolicy Małopolski, a do końca I kwartału 2019 roku Sfinks... więcej »
:: PONIEDZIAŁEK, 2019-02-11 ::
 Nowy konkurs na targach EuroGastro
Na targach EuroGastro i Worldhotel zagości nowy konkurs kulinarny. Drugiego dnia targów, 28 marca 2019 r., odbędzie się Debic Pastry Cup", którego organizatorem jest gwiazda polskiego cukiernictwa Paweł... więcej »
:: CZWARTEK, 2019-02-07 ::
 Hotelowe śniadania pod lupą
Oferta śniadań hotelowych staje się coraz bogatsza. To już nie tylko jajecznica, pomidor, parówki i kajzerka, ale obszerny wybór nietuzinkowych potraw. Jakie są więc aktualne standardy gastronomiczne... więcej »
 Jakie trendy mają obowiązywać w gastronomii w tym roku?
Trendy nie ograniczają się do świata projektantów i influencerów - tego, co modne, możemy szukać także w kuchni. O tym, co będzie królować na talerzach w 2019 roku mówi Rafał Borys, szef kuchni restauracji w... więcej »
:: WTOREK, 2019-02-05 ::
 Jakie trendy zdominują branżę w 2019 roku?
Rozwijająca się branża turystyczna z pewnością potrzebuje dynamicznych rozwiązań. Raport przygotowany przez Sabre Corporation we współpracy z firmą Trend Watching zwraca uwagę na cztery najciekawsze trendy na... więcej »
:: PONIEDZIAŁEK, 2019-02-04 ::
 Mazury HoReCa 2019
Czarta edycja największych targów branży HoReCa w północno-wschodniej Polsce odbędzie się w kwietniu bieżącego roku. Poprzednie edycje targów cieszyły się sporym zainteresowaniem wystawców i odwiedzających,... więcej »
:: CZWARTEK, 2019-01-31 ::
 Targi Tour Salon 2019 już jutro
Targom Tour Salon 2019 w tym roku będą im towarzyszyć Festiwal Podróżników oraz Festiwal Podróżniczy "Śladami Marzeń", a także specjalne lekcje tematyczne oraz spotkania branżowe. W dniach 1 - 3... więcej »
:: ŚRODA, 2019-01-30 ::
 Wegański styczeń w liniach Emirates
Wegańskie menu w linii Emirates cieszy się rosnącą popularnością. W pierwszym miesiącu bieżącego roku liczba zamówień wegańskich posiłków na pokładzie linii lotniczych Emirates wzrosła o ponad 40% w stosunku... więcej »
:: PIĄTEK, 2019-01-25 ::
 Co słychać w polskiej branży winiarskiej?
Znaczące inwestycje, spektakularne przejęcia, wreszcie - ciekawe nowości produktowe. Tak wyglądają tegoroczne plany firm zrzeszonych w Związku Pracodawców Polska Rada Winiarstwa. To będzie intensywny czas, bo... więcej »
:: CZWARTEK, 2019-01-24 ::
 Best Restaurant Awards 2018
Pyszne.pl zaprezentowało także pełną listę najlepiej ocenianych restauracji w podziale na miasta i kategorie. Restauracje oferujące pizzę wygrały w 2/3 miast, co udowadnia polską miłość do kuchni włoskiej.... więcej »
 Słynny aktor otworzy hotel w Warszawie
Otwarcie hotelu jest zaplanowane na początek 2020 roku. Powstanie w ścisłym centrum Warszawy, na rogu ulic Wilczej i Emilii Plater. Nobu Hospitality, to światowa marka znana z lifestylowych hoteli i... więcej »
:: ŚRODA, 2019-01-23 ::
 Polskie miasto pierwsze w rankingu
Portal Which? opublikował zestawienie najlepszych europejskich miast na city-break. W ankiecie wzięło udział 4 353 osób. Każde z nich oferowało kombinację historycznego uroku z bogatą ofertą turystyczną.... więcej »
 Kolejna edycja Fine Dining Week
Festiwal Sztuki Restauracyjnej w tym roku będzie obejmował 7 polskich miast. Gościem specjalnym wydarzenia będzie Massimo Bottura - szef kuchni, właściciel restauracji oznaczonej trzema gwiazdkami Michelin... więcej »
:: PONIEDZIAŁEK, 2019-01-21 ::
 Air France rozszerza pokładowe menu
Francuski przewoźnik wzbogaca ofertę gastronomiczną wprowadzając kolejną pozycję do swojego menu "A la carte". Specjalnie dla zwolenników zdrowego trybu życia Air France rozszerza gamę posiłków... więcej »
:: WTOREK, 2019-01-15 ::
 Badanie ARC: Co jemy podczas podróży z dziećmi?
Kierowcy w trakcie podróży niechętnie zbaczają z drogi, aby zjeść posiłek. Wśród rodzin z dziećmi najpopularniejszym miejscem na zjedzenie posiłku są kawiarnie i bary należące do sieci stacji paliw. Na drugim... więcej »
:: CZWARTEK, 2019-01-10 ::
 Restauracja dla naturystów zostanie zamknięta
Nietypowa paryska restauracja O'Naturel - postrzegana jako dowód na popularność naturyzmu, została otwarta w listopadzie 2017 roku. Lokal prowadzony jest przez dwóch braci Mike'a i Stéphane'a Saada. Lokal... więcej »
:: ŚRODA, 2019-01-09 ::
 Warszawa przyciąga coraz więcej turystów
Turystyczna marka Warszawy rośnie w siłę. Już w 2017 roku liczba odwiedzających stolicę przekroczyła 25 mln i była o 24 proc. większa niż rok wcześniej. Turyści doceniają nie tylko takie miejsca jak Stare... więcej »
:: PONIEDZIAŁEK, 2019-01-07 ::
 Papierowe słomki w McDonald`s
Restauracja McDonalds`s wprowadza papierowe słomki na okres testowy od 7 do 27 stycznia 2019 r. Przeprowadzane testy dadzą najlepszą odpowiedź jaką strategię w skali globalnej powinna zastosować firma. Polski... więcej »
:: PIĄTEK, 2019-01-04 ::
 Gastronomiczne trendy na Mikserze Kulinarnym
Ostatni w 2018 roku Mikser Kulinarny przyciągnął ponad 200 młodych adeptów sztuki kulinarnej z całej Polski. Tematem przewodnim spotkania był drób, filozofia zero waste, oraz nadchodzące w 2019 roku trendy... więcej »
:: CZWARTEK, 2019-01-03 ::
 McDonald`s odchudzi zestawy dla najmłodszych
Od 31 grudnia polska sieć restauracji McDonald's wprowadziła znaczące zmiany w zestawach Happy Meal. Jednym z głównych założeń jest obniżenie wartości energetycznej całego zestawu, tak aby nie miał więcej niż... więcej »
:: PONIEDZIAŁEK, 2018-12-31 ::
 Ciekawe perspektywy przed polską enoturystyką?
Choć na razie produkcja wina gronowego w Polsce to zaledwie ułamek procenta wszystkich wytwarzanych nad Wisłą win, producenci i dystrybutorzy wierzą w przyszłość tego segmentu rynku. Upatrują szansy we... więcej »
Starsze


Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję