Subskrypcja
Subskrypcja



Szukaj
Szukaj



Aktualności: wszystkie » gastronomia


:: ŚRODA, 2017-11-15 ::
 Rozpoczynają się Targi HoReCa
W dniach 15-17 listopada w Krakowie odbywają się Targi HoReCa. To już 25 edycja tego wydarzenia. W ramach targów odbywają się również: Międzynarodowe Targów Wina ENOEXPO Targi Artykułów Spożywczych i Napojów... więcej »


:: ŚRODA, 2017-11-08 ::
 Ile wydajemy na posiłki na mieście?
Często szukamy miejsc, które oferują dobrą jakość i korzystną cenę. A co z napiwkami? Polacy wydają coraz więcej w restauracjach. Kwota zostawiana w lokalach, zarówno w ciągu tygodnia, jak i podczas... więcej »
:: PONIEDZIAŁEK, 2017-11-06 ::
 Gala Gault&Millau i premiera Żółtego Przewodnika na 2018 rok już wkrótce
Premiera IV edycji Żółtego Przewodnika Gault&Millau i wręczenie nagród najlepszym szefom kuchni w Polsce odbędzie się 27 listopada 2017 r. w uroczystych wnętrzach Narodowego Forum Muzyki we Wrocławiu. W... więcej »
 Kulinarne talenty zmierzą się w Hotelu Haston
Już 10 listopada w Haston Congress Center odbędzie się VI edycja Kulinarnego Rajdu Mistrzów - konkursu kulinarnego rokrocznie organizowanego przez Haston City Hotel wraz z Komisją Gastronomiczną Polish... więcej »
:: CZWARTEK, 2017-11-02 ::
 Serwis turystyczny partnerem firmy z branży gastronomicznej
Platforma działająca w gastronomi ogłosiła współpracę z największym na świecie serwisem turystycznym. Pyszne.pl, część grupy Takeaway.com N.V. (AMS: TKWY), wiodącej platformy do zarządzania dostawami jedzenia... więcej »
:: WTOREK, 2017-10-31 ::
 Sfinks przejął największą sieć pubów w Polsce
Spółka Sfinks Polska, zarządzająca restauracjami Sphinx, Chłopskie Jadło, WOOK i Fabryka Pizzy, przejęła największą sieć pubów w Polsce - Piwiarnię Warki. Tym samym Sfinks skokowo powiększył liczbę... więcej »
:: CZWARTEK, 2017-10-26 ::
 Gdański hotel rozpoczyna współpracę ze szkołą gastronomiczno-hotelarską
Pod koniec września 2017r. Qubus Hotel Gdańsk rozpoczął współpracę, której celem jest utworzenie klasy patronackiej w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Gdańsku. Zespół Szkół Gastronomiczno -... więcej »
:: PIĄTEK, 2017-10-20 ::
 Sfinks w końcu przejmie Piwiarnie Warki?
UOKiK stwierdził, że w przypadku tej transakcji jego zgoda na koncentrację nie jest potrzebna. Sfinks Polska będzie mógł przejąć sieć Piwiarnia Warki od Grupy Żywiec. Zgoda UOKiK na przejęcie praw do sieci... więcej »
 Znamy zwycięzców I edycji konkursu kulinarnego Spotkanie z SelfCookingCenter
Wczorajszy dzień w Zamku Topacz w miejscowości Kobierzyce na Dolnośląsku upłynął pod znakiem I edycji konkursu Spotkanie z SelfCookingCenter firmy RATIONAL, dedykowanego młodym kucharzom. Zwycięzcami... więcej »
:: WTOREK, 2017-10-17 ::
 Jakie są koszty i wymagania Polish Prestige Hotels dla obiektów?
Polskie hotele mają potencjał, by konkurować z zagranicznymi sieciami na płaszczyźnie innowacji, jednakże Polish Prestige Hotels postawiło na coś innego. To co wyróżnia rodzime obiekty na europejskiej mapie... więcej »
:: PONIEDZIAŁEK, 2017-10-16 ::
 W piątek rozpoczęcie World Travel Show
Rusza drugi World Travel Show - największa w Europie Środkowej impreza branży turystycznej. Oferta Krajów i regionów z całego świata, znani podróżnicy na wyciągnięcie ręki, spotkania, prelekcje, warsztaty i... więcej »
:: ŚRODA, 2017-10-11 ::
 Sfinks otwiera swoją pierwszą Fabrykę Pizzy
Sfinks Polska otworzył w podwarszawskim mieście restaurację Fabryka Pizzy. Jest to pierwszy lokal, w który Sfinks zainwestował w ramach masterfranczyzy tej marki. Mieści się w pasażu handlowym w budynku... więcej »
:: PONIEDZIAŁEK, 2017-10-02 ::
 Pomysły ministerstwa zaszkodzą branży piwowarskiej
Proponowane przez Ministerstwo Zdrowia ograniczenia dotyczące reklamy piwa budzą zdenerwowanie w branży piwowarskiej. Związek Pracodawców Przemysłu Piwowarskiego w Polsce - "Browary Polskie"... więcej »
:: CZWARTEK, 2017-09-28 ::
 Powstało zrzeszenie pracodawców z branży gastronomicznej i hotelarskiej
Zmiana w branży HoReCa. Powstała nowa organizacja zrzeszająca pracodawców z branży gastronomicznej i hotelarskiej. Krajowa Rada Gastronomii i Cateringu, organizacja powołana do reprezentowania i działania na... więcej »
 Sfinks wystąpił o zgodę na przejęcie marki gastronomicznej
Sfinks Polska wystąpił do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów o zgodę na przejęcie sieci "Piwiarnia Warki" UOKiK wszczyna postępowanie. W przypadku braku zastrzeżeń, trwa ono około miesiąca.... więcej »
:: PIĄTEK, 2017-09-22 ::
 Niebawem rozpoczynają się Smaki Regionów w Poznaniu
W Poznaniu od 23 do 26 września odbędą się Targi Smaki Regionów. Odwiedzający będą mogli posmakować jedzenia z wszystkich polskich regionów i pięciu zagranicznych, które będą reprezentowane przez blisko 200... więcej »
:: CZWARTEK, 2017-09-21 ::
 Izba Skarbowa nakłada mandaty na co czwartą ze skontrolowanych warszawskich restauracji
Co czwarta, ze skontrolowanych warszawskich restauracji, kawiarni i pubów nie rejestrowała sprzedaży na kasach fiskalnych - poinformowała Izba Administracji Skarbowej w Warszawie. Na właścicieli lokali... więcej »
 Festiwal browarnictwa w Muzeum Lniarstwa
Już po raz trzeci na poprzemysłowych halach dawnych Zakładów Lniarskich w Żyrardowie będzie można degustować kilkadziesiąt smaków browarów rzemieślniczych, a także kuchni regionalnej i dań z food trucków... więcej »
:: ŚRODA, 2017-09-20 ::
 Więcej partnerów przyłączyło się do Weekendu za pół ceny
Polacy coraz chętniej podróżują po kraju. Wybierają rodzime kurorty na wypoczynek w wakacje i ferie, ale zwiedzają kraj także podczas zwykłych weekendów poza sezonem. W I połowie 2017 roku krajowe podróże... więcej »
 Sfinks wprowadza nowe koncepty na rynek
Spółka Sfinks Polska przygotowała się do wprowadzenia na rynek nowych konceptów gastronomicznych w segmencie fast casual dining. Pierwsze lokale pod szyldami Lepione & Pieczone oraz Spice UP! pojawią się... więcej »
:: WTOREK, 2017-09-19 ::
 Dynamiczny rozwój AmRest
AmRest zarządzający w Polsce m.in. Pizza Hut, KFC i Kurger King osiąga pozytywne wyniki finansowe w II kwartale 2017 roku. Spółka chwali się wzrostem przychodów o 27,2%, mimo to AmRest odnotowuje spadek zysku... więcej »
 Wyłoniono najlepszych szefów kuchni z północnej Polski
Na ostatnim Gault&Millau Tour tego roku, który odbył się 18 września br. przyznano pięć regionalnych nagród dla najlepszych szefów kuchni z Pomorza, Kujaw, Mazur, Warmii, Suwalszczyzny i Podlasia. Każdą z... więcej »
:: PIĄTEK, 2017-09-15 ::
 Turyści w Emiratach nie napiją się alkoholu pod koniec przyszłego tygodnia
Turyści przebywający w Zjednoczonych Emiratach Arabskich pod koniec przyszłego tygodnia, nie napiją się alkoholu. Jak donosi emiracki dziennik The National, w dniach 21 i 22 września, w hotelach i... więcej »
:: CZWARTEK, 2017-09-14 ::
 Branża piwowarska chce stabilnych regulacji
Zachowanie stabilnego otoczenia regulacyjnego jest kluczowe dla dalszego rozwoju przemysłu piwowarskiego w Polsce i utrzymania miejsc pracy w sektorze - to główny postulat, który wybrzmiał podczas Kongresu... więcej »
:: ŚRODA, 2017-09-13 ::
 Restauratorka zachęca Chińczyków do odwiedzenia Warszawy
Popularna stołeczna restauratorka zachęca chińskich turystów do odwiedzenia Warszawy. Na potrzeby rozpoczynającej się kampanii promocyjnej w Chinach, Stołeczne Biuro Turystyki przygotowało film, którego... więcej »
Starsze


Ta strona używa COOKIES. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Szczegóły w regulaminie.
OK, zamknij