Subskrypcja

Szukaj



Aktualności: wszystkie » gastronomia


:: PONIEDZIAŁEK, 2017-06-26 ::
Trwają przygotowania do Targów WorldHotel i EuroGastro
Trwają przygotowania do 22. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro oraz 11. Międzynarodowych Targów Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel to najważniejsze spotkania dla branży HoReCa. Oba... więcej »

:: PIĄTEK, 2017-06-23 ::
Ile płacą w Polsce piwowarzy tytułem akcyzy?
O jakich kwotach mówimy? Ile rocznie wpływa do budżetu państwa z tytułu akcyzy od piwa? Ponad 3,6 mld zł (840 mln Euro) rocznie wpływa do budżetu państwa z tytułu podatku akcyzowego od piwa płaconego przez... więcej »

Sfinks podejmuje decyzję w sprawie wykupu sieci gastronomicznej
Niedawno pisaliśmy o przejęciu przez Sfinksa kilku sieci gastronomicznych. Teraz zarząd podjął decyzję o podpisaniu kolejnych umów, tym razem z siecią Piwiarnia Warki. Jakie korzyści płyną z podpisanych umów?... więcej »

:: ŚRODA, 2017-06-21 ::
Gorąca kawa na wynos
Już co trzecia osoba pijąca kawę na mieście korzysta z oferty kawowej sklepów spożywczych i punktów sprzedaży. Gdzie Polacy najczęściej kupują kawę na wynos? Najbardziej znaną i najczęściej odwiedzaną siecią... więcej »

:: PONIEDZIAŁEK, 2017-06-19 ::
McDonalds przestanie być sponsorem Igrzysk Olimpijskich
McDonald's rezygnuje ze sponsorowania igrzysk olimpijskich. Międzynarodowy Komitet Olimpijski (MKOL) zakończył współpracę z siecią fast food McDonald's. Koncern gastronomiczny był wśród 13 głównych sponsorów... więcej »

:: PIĄTEK, 2017-06-16 ::
Savoir-vivre w francuskich McDonalds
Niespodzianka dla stołujących się w francuskich barach McDonald's. Zamawiając elitarną kanapkę, która jest dwa razy droższa od zwykłej, klienci dostaną sztućce. W Francji istnieje 1400 restauracji sieci... więcej »

:: WTOREK, 2017-06-13 ::
Krajowa Rada Gastronomii i Cateringu chce złagodzenia zakazu handlu w niedziele
Prowadzenie handlu w niedziele w godzinach popołudniowych przez co najmniej jedną zmianę, czyli 8 godzin - to rozwiązanie, które wspiera Krajowa Rada Gastronomii i Cateringu, rozważając ograniczenie czasu... więcej »

Gault&Millau wybrał najlepszych szefów kuchni w centralnej Polsce
Podczas pierwszego w 2017 r. Gault&Millau Tour, który odbył się 12 czerwca w restauracji Signature w Warszawie, przyznano cztery nagrody dla najlepszych szefów kuchni regionu Lubelszczyzny i centralnej Polski.... więcej »

Gastronomiczny festiwal w Sandomierzu
VII edycja festiwalu Czas Dobrego Sera" odbędzie się w dniach 17 do 18 czerwca w Sandomierzu. To okazja do spróbowania prawdziwego masła, oryginalnej owczej bryndzy polskiej i słowackiej. Nie zabraknie... więcej »

:: PIĄTEK, 2017-06-09 ::
Turystyka z dużym wpływem na zatrudnienie w Grecji
Rośnie wpływ turystyki na grecką gospodarkę. W maju większość nowych miejsc pracy w Grecji to prace w turystyce. Z danych greckiego ministerstwa pracy, cytowanych przez serwis Greek Travel Pages wynika, że 7... więcej »

:: CZWARTEK, 2017-06-08 ::
Hiszpańskie tapas obchodzą swoje święto 15 czerwca
"Tapas" jest jednym z najbardziej znanych słów hiszpańskich na arenie międzynarodowej. Choć niewielkie, te mini - dania stały się wystarczająco ważne aby mieć swój własny Światowy Dzień Tapas. Z... więcej »

:: ŚRODA, 2017-06-07 ::
Za posiłek z dostawą można zapłacić bitcoinami
Serwis Pyszne.pl od środy, 7 czerwca akceptuje płatność bitcoinami. Za zamówienia złożone w ponad 5 tysiącach restauracji w całym kraju zapłacić można innowacyjną walutą internetu. Kupowanie pizzy za bitcoiny... więcej »

Sieć piwiarni zmieni właściciela?
Będzie nowa transakcja w branży gastronomicznej? Trwają rozmowy w sprawie przejęcia sieci piwiarni. Sfinks Polska rozmawia z Grupą Żywiec w sprawie przejęcia 67 Piwiarni Warki i współpracy w ramach rozwoju... więcej »

:: PONIEDZIAŁEK, 2017-06-05 ::
Sfinks Polska planuje nowy program motywacyjny
Sfinks Polska chce uruchomić program motywacyjny, w ramach którego przez 3,5 roku może zostać objętych w sumie blisko 1,12 mln akcji, czyli 1% ogólnej liczby akcji rocznie. Nabycie praw do warrantów... więcej »

:: CZWARTEK, 2017-06-01 ::
Kto związany z branżą turystyczną dostał nagrodę Teraz Polska?
29 maja w Teatrze Wielkim w Warszawie odbyła się XXVII uroczysta Gala "Teraz Polska", podczas której nagrodzone zostały najlepsze polskie firmy, usługi, innowacje i samorządy. Po raz ósmy przyznane... więcej »

Czechy wprowadzają zakaz palenia papierosów w restauracjach
Każdy kto był w chociażby w Pradze, wie że wizyta w czeskim lokalu czy barze, wiąże się z uciążliwym zapachem papierosów. Lokale pełne dymu z papierosów to norma u naszych sąsiadów. Parlament postanowił coś z... więcej »

:: ŚRODA, 2017-05-31 ::
Jakie wyniki osiągnął Sfinks Polska w I kwartale?
Spółka Sfinks Polska opublikowała swoje wyniki finansowe w I kwartale 2017 r. Spółka zarządzająca sieciami Sphinx, Chłopskie Jadło i Wook osiągnęła przychody jednostkowe w wysokości 42,88 mln zł oraz EBITDA w... więcej »

:: WTOREK, 2017-05-30 ::
KFC zmienia model działania lokali
Branża gastronomiczna coraz bardziej się digitalizuje. Mobilne technologie ułatwiają i przyspieszają obsługę gości, a także zwiększają ich satysfakcję. Sieć restauracji KFC, która już od pewnego czasu... więcej »

:: PIĄTEK, 2017-05-26 ::
Jakie atrakcje będą na festiwalu whisky w Sopocie?
Pierwsza edycja Whisky Live Sopot zbliża się wielkimi krokami. Festiwalowe premiery, warsztaty, konkursy, sesje Masterclass - wszystko to już 3 czerwca w Sopocie. Co czeka na uczestników i jakie atrakcje... więcej »

:: CZWARTEK, 2017-05-25 ::
Klienci restauracji nie rozpoznają paragonów?
Zdecydowana większość (87%) Polaków stołujących się poza domem twierdzi, że zawsze lub często otrzymuje w lokalach paragon fiskalny. Czy jednak na pewno poprawnie go rozpoznają? Wyniki testu, w którym... więcej »

Nowa restauracja w Warszawie
Sieć Sphinx, powiększyła się o nową restaurację w Warszawie. Nowo otwarta restauracja, działająca w modelu operatorskim, to już piętnasty Sphinx w stolicy. Najnowsza restauracja należąca do sieci mieści się... więcej »

:: ŚRODA, 2017-05-24 ::
Ile firmy turystyczne przeznaczają na reklamę?
Jak reklamuje się branża turystyczna? Przedsiębiorcy z których sektorów turystyki przeznaczają największe środki na reklamę? W pierwszym kwartale 2017 roku reklamodawcy z sektora Podróże i Turystyka (PiT)... więcej »

:: ŚRODA, 2017-05-17 ::
AmRest wchodzi na rynek francuski
AmRest przejął sieć francuskich pizzerii. Spółka poinformowała o finalizacji zakupu Pizza Topco France SAS. W wyniku finalizacji AmRest stał się właścicielem 100% udziałów w Pizza Topco France SAS, oraz... więcej »

:: PIĄTEK, 2017-05-12 ::
Słowackie festiwale winiarskie okażą się magnesem na turystów?
Coraz więcej osób na świecie interesuje się winem i tym, co go dotyczy. Enoturystyka jest trendem, który przyciąga turystów. Słowacja postanowiła to wykorzystać. Narodowe Centrum Turystyki Słowackiej w Polsce... więcej »

:: ŚRODA, 2017-05-10 ::
Rusza Gault&Millau Tour 2017
150 doskonałych szefów kuchni z każdego regionu, 10 najlepszych firm partnerskich i 5 regionalnych nagród - zaproszenia na "Gault&Millau Tour" już w drodze. Ten coroczny cykl spotkań dla regionalnych... więcej »

Starsze


Ta strona używa COOKIES. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Szczegóły w regulaminie.
OK, zamknij