Aktualności: wszystkie » gastronomia


:: PONIEDZIAŁEK, 2018-04-23 ::
 Zbliża się Poznań za pół ceny. Co przygotowali organizatorzy?
"Poznań za pół ceny" na stałe zagościł w kalendarzu wiosennych imprez stolicy Wielkopolski. W tym roku odbędzie się w weekend 28 i 29 kwietnia. Będzie to już jedenasta edycja imprezy, podczas której... więcej »


:: CZWARTEK, 2018-04-19 ::
 Sfinks Polska otwiera nowy lokal
Sieć Sphinx, należąca do Sfinks Polska, uruchomiła kolejną restaurację w Bydgoszczy. Nowy lokal usytuowany jest w ścisłym centrum miasta, przy ul. Stary Rynek 20. Najnowszy Sphinx to druga restauracja... więcej »
:: WTOREK, 2018-04-17 ::
 Nowi członkowie Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego
Blisko 50 nowych członków dołączyło od początku 2018 roku do Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego. Obecnie w IGHP jest zrzeszonych ponad 300 hoteli, co daje 35 tysięcy pokoi. Izba jest aktualnie największą... więcej »
 Rusza Restaurant Week 2018
Już jutro rozpoczyna się największy polski festiwal restauracyjny. Tegoroczna edycja Restaurant Week 2018 rozpoczyna się 18 kwietnia i trwa do końca miesiąca. Idea jest prosta: każda z restauracji przygotowuje... więcej »
:: PONIEDZIAŁEK, 2018-04-16 ::
 Jak Polacy postrzegają kuchnię polską?
Kuchnia polska ma smak słony, a typowe polskie potrawy to bigos, żurek i kotlety schabowe - pokazują wyniki badania "Jak Polacy postrzegają kuchnię polską?" przeprowadzonego przez Kantar TNS na... więcej »
:: WTOREK, 2018-04-03 ::
 Sfinks przejmie popularną markę gastronomiczną
Grupa Sfinks Polska, zarządzająca sieciami Sphinx, Piwiarnia czy Chłopskie Jadło, nie później niż do końca marca 2021 r. stanie się właścicielem marki Fabryka Pizzy i obejmie w zarządzanie wszystkie... więcej »
:: PIĄTEK, 2018-03-30 ::
 Co się działo na targach WorldHotel i EuroGastro?
Zakończyły się 23. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro oraz 11. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel, odbywały się w dniach 21-23 marca 2018 r. Jak informują... więcej »
:: ŚRODA, 2018-03-28 ::
 Targi Lato i Regionalia 2018 w opałach
Z komunikatu jaki otrzymaliśmy, wynika, iż wystąpiły pewne komplikacje. Powodem problemów tegorocznej edycji Targów Lato i Regionalia 2018 są zatarcia pomiędzy właścicielem hali, spółką Marsa Park II SA, a... więcej »
:: WTOREK, 2018-03-27 ::
 Polskie restauracje wyróżnione w przewodniku Michelin 2018
Wczoraj w Budapeszcie odbyła się premiera Czerwonego Przewodnika Michelin "Main Cities of Europe 2018. W zestawieniu sporo zmian. Łącznie na polskiej liście pojawiło się aż osiem nowych lokali, zaś... więcej »
:: PONIEDZIAŁEK, 2018-03-26 ::
 Nowy koncept kulinarny w Zamku Topacz
Zamek Topacz przygotował nową, kulinarną propozycję dla swoich gości. 16 kwietnia, otwarte zostanie Brasserie Zamku Topacz. Z kolei restauracja w Zamku Topacz zachowa swój dotychczasowy kształt, zmieniając... więcej »
:: PIĄTEK, 2018-03-23 ::
 Remont sejmowej restauracji za miliony
Remont sejmowej stołówki wyniesie kilka milionów złotych. Za te pieniądze ma zostać wymieniona klimatyzacja i wystrój restauracji. Koszt prac został wyceniony na 4,1 miliony złoty. Jak informuje "Super... więcej »
:: ŚRODA, 2018-03-21 ::
 Trwa nabór partnerów do Poznania za pół ceny
Poznań za pół ceny to jedna z bardziej rozpoznawalnych marek turystycznych stolicy Wielkopolski. W tym roku odbędzie się w weekend 28-29 kwietnia 2018. Trwa nabór partnerów z branży turystycznej, którzy... więcej »
:: WTOREK, 2018-03-20 ::
 Sąd Apelacyjny o cenach w restauracjach franczyzowych
Sfinks Polska S.A. zawierała z franczyzobiorcami umowy regulujące wysokość cen produktów oferowanych w restauracjach. W 2013 roku Prezes Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów uznał to za zmowę cenową i... więcej »
 Rozpoczną się Targi EuroGastro i WorldHotel 2018
W dniach 21-23 marca, w Centrum Targowo-Kongresowym w Warszawie odbędą się 22. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro oraz 11. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel. To... więcej »
 Sfinks rozszerza zasięg dostaw
Sfinks Polska, właściciel sieci Sphinx, Chłopskie Jadło, Piwiarnia i WOOK, systematycznie zwiększa zasięg dostaw do klienta. Obecnie zamówienia z dowozem realizowane są z ponad 30 restauracji w 12 miastach w... więcej »
:: PIĄTEK, 2018-03-16 ::
 TSUE zakwestionował nawiązujący do mafii znak towarowy restauracji
W 2006 r. hiszpańska firma La Honorable Hermandad (zastąpiona przez La Mafia Franchises) złożyła wniosek do Urzędu Unii Europejskiej ds. Własności Intelektualnej (EUIPO) o rejestrację znaku towarowego, między... więcej »
:: CZWARTEK, 2018-03-15 ::
 Producenci piwa podadzą jego skład?
Europejska branża alkoholowa przyjęła dobrowolne zobowiązanie do umieszczania na opakowaniach napojów procentowych informacji o ich składzie oraz wartości odżywczej. W pracach nad projektem, który 12 marca br.... więcej »
:: WTOREK, 2018-02-27 ::
 Mniej procentów, więcej jakości - jakie piwo wybierali Polacy?
Zawirowania prawne, niekorzystna aura, brak dużych wydarzeń sportowych - te wszystkie czynniki sprawiły, że ubiegły rok przyniósł branży piwowarskiej wiele wyzwań. Choć Polacy kupili mniej piwa niż w 2016 r.,... więcej »
:: PIĄTEK, 2018-02-23 ::
 Powstanie hotel dla miłośników piwa
Powstanie hotel dla pasjonatów piwa craftowego. Plany jego budowy ogłosił jeden z najbardziej znanych browarów rzemieślniczych na świecie - BrewDog. Dom DogHouse, bo tak będzie się nazywał nowy obiekt,... więcej »
:: CZWARTEK, 2018-02-15 ::
 Aleksander Baron szefem kuchni w nowo powstającej restauracji
Na kulinarnej mapie Warszawy powstaje nowy punkt, w którym pracę rozpocznie znany szef kuchni - Aleksander Baron. Obejmie no to stanowisko w restauracji ZONI, powstającej przy Muzeum Polskiej Wódki w Centrum... więcej »
:: ŚRODA, 2018-02-14 ::
 Co nowego na targach WorldHotel i EuroGastro?
W dniach 21-23 marca, w Centrum Targowo-Kongresowym w Warszawie odbędą się 22. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro oraz11. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel. Jak... więcej »
:: ŚRODA, 2018-02-07 ::
 Sfinks będzie miał dodatkowe środki na rozwój
Grupa pozyskała dodatkowe pieniądze, które będą przeznaczone na realizację strategii. Do 2022 roku chce rozbudować sieć do poziomu ponad 400 lokali. Sfinks Polska podpisał aneks do umowy z BOŚ zmieniający... więcej »
:: CZWARTEK, 2018-02-01 ::
 Nowy konkurs dla szkół gastronomicznych
Makro Polska w ramach projektów Szef dla Młodych Talentów i Rok Marek Własnych rozpoczyna konkurs Wyzwanie Makro Chefa. Inicjatywa skierowana do szkół i klas gastronomicznych ma na celu promocję kuchni... więcej »
 Nowa usługa pozwoli ominąć kolejki w KFC
KFC wprowadza nową usługę dla klientów, którzy nie chcą stać w kolejkach. W usłudze "Zamów i odbierz w restauracji. Przeskocz kolejkę" w aplikacji KFC można zamówić posiłek będąc jeszcze w drodze do... więcej »
:: ŚRODA, 2018-01-24 ::
 Opłata recyklingowa także w gastronomii
Restauratorzy, pakując klientowi na wynos niezjedzoną część dania także powinni pobierać opłatę recyklingową - potwierdziło Ministerstwo Środowiska odpowiadając na pytanie "Dziennika Gazety Prawnej".... więcej »
Starsze


Ta strona używa COOKIES. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Szczegóły w regulaminie.
OK, zamknij