TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Aktualności: wszystkie » gastronomia


:: WTOREK, 2019-06-18 ::
 Tytuł Barmana Roku World Class pierwszy raz dla zawodnika z Krakowa
Do tej pory dominację w krajowych finałach konkursu barmańskiego World Class utrzymywali barmani ze stolicy. W jubileuszowym rozdaniu, po raz pierwszy w historii, tytuł Barmana Roku World Class Poland zdobył... więcej »


 Emirates: Mniej plastiku na pokładzie
Linie Emirates postanowiły ograniczyć użycie plastikowych przedmiotów jednorazowego użytku na pokładzie wszystkich swoich samolotów. 1 czerwca 2019 roku przewoźnik wprowadził ekologiczne papierowe słomki,... więcej »
 Skontrolowano jakość wody w gminach turystycznych
Nie wszystkie gminy inwestują w infrastrukturę wodno-ściekową w sposób wystarczający dla zapewnienia ich zrównoważonego rozwoju - wynika z ustaleń Najwyższej Izby Kontroli. Główną przyczyną są koszty... więcej »
:: PONIEDZIAŁEK, 2019-06-17 ::
 Food waste tematem przewodnim trzeciej edycji konkursu kulinarnego SSCC
Już po raz trzeci do Zamku Topacz pod Wrocławiem zawitają obiecujący kucharze z całej Polski, aby zawalczyć o zwycięstwo w konkursie dla młodych kulinarnych talentów. Zadaniem dwuosobowych zespołów będzie... więcej »
:: PIĄTEK, 2019-06-14 ::
 Branża piwowarska w Polsce przechodzi rewolucję
W ubiegłym roku segment piw bezalkoholowych w Polsce zanotował 80-procentowy wzrost sprzedaży - była to najwyższa dynamika na całym europejskim rynku. W tym roku branża spodziewa się podobnego, być może nawet... więcej »
:: CZWARTEK, 2019-06-13 ::
 Problemy pracodawców z branży turystycznej tematem konferencji
Czy ludzie kończący edukację są dobrze przygotowani do pracy w branży turystycznej? Co zrobić, aby lepiej przystosować kształcenie do potrzeb praktyki? Między innymi nad tymi tematami zastanawiali się... więcej »
 Francuski restaurator poprowadzi cykl warsztatów kulinarnych
Cykl warsztatów w Akademii Inspiracji Makro w Warszawie poprowadzi Michel Moran. Pierwsze spotkanie poświęcone daniom z ryb przygotowanych zgodnie z filozofią zero waste odbędzie się 26 czerwca. Warsztat... więcej »
 Sfinks Polska otwiera nowy lokal
Spółka Sfinks Polska, która zarządza także restauracjami Sphinx, Chłopskie Jadło, Fabryka Pizzy i WOOK, otworzyła w Katowicach swój najnowszy lokal. W centrum miasta, w odrestaurowanej kamienicy przy ul.... więcej »
:: ŚRODA, 2019-06-12 ::
 Sfinks aktualizuje strategię do roku 2022
Sfinks Polska - spółka zarządzająca sieciami Sphinx, Chłopskie Jadło, Piwiarnia Warki, Fabryka Pizzy i WOOK - dokonała aktualizacji strategii rozwoju na lata 2017-2022. W podanym okresie spółka zamierza nie... więcej »
:: WTOREK, 2019-06-11 ::
 Air France rezygnuje z plastiku
Linie lotnicze Air France podjęły decyzję o całkowitym wycofaniu jednorazowych plastikowych naczyń i sztućców podczas wszystkich swoich lotów i zastąpienia ich biodegradowalnymi zamiennikami z biomasy. Podczas... więcej »
:: ŚRODA, 2019-06-05 ::
 Młodzi kucharze szkolili się w Olsztynie
Zakończyło się ostatnie wyjazdowe spotkanie edukacyjne w ramach trzeciej edycji programu Szef dla Młodych Talentów. W Mikserze Kulinarnym wzięło udział 150 młodych adeptów sztuki kulinarnej z Olsztyna i... więcej »
:: WTOREK, 2019-06-04 ::
 Sfinks Polska chce zwiększyć udział franczyzy w sieci
Sfinks Polska - spółka zarządzająca sieciami Sphinx, Chłopskie Jadło, Piwiarnia Warki, Fabryka Pizzy i WOOK - w 2019 r. planuje zwiększyć udział franczyzy w całej sieci do ponad 60%. Po I kwartale roku spółka... więcej »
:: PONIEDZIAŁEK, 2019-06-03 ::
 MEN: fast-foody na wycieczkach niewskazane
Ministerstwo Edukacji Narodowej odpowiedziało na apel Ministerstwa Zdrowia, dotyczący wizyt w lokalach z fast-foodami O piśmie Ministerstwa Zdrowia pisaliśmy w aktualności Ministerstwo chce zakazać wycieczkom... więcej »
:: PIĄTEK, 2019-05-31 ::
 Sfinks Polska:rentowność w górę, wynik netto w dół
Sfinks Polska, spółka zarządzająca sieciami takimi jak Sphinx, Piwiarnia Warki, Chłopskie Jadło czy Fabryka Pizzy opublikowała swoje wyniki finansowe za pierwszy kwartał. Spółka gastronomiczna wypracowała w I... więcej »
:: ŚRODA, 2019-05-22 ::
 Słynny kucharz zamknie sieć swoich restauracji?
Ponad 1000 miejsc pracy zostało zagrożonych likwidacją w wyniku upadającej sieci brytyjskich restauracji. Znany z programów telewizyjnych i książek kucharskich szef kuchni Jamie Oliver złożył we wtorek tj. 21... więcej »
:: WTOREK, 2019-05-21 ::
 Ministerstwo chce zakazać wycieczkom szkolnym odwiedzania fast-foodów
Wycieczki szkolne nie będą mogły stołować się w fast-foodach? Tego chce Ministerstwo Zdrowia. Jak podał Dziennik Gazeta Prawna, ministerstwo zdrowia wystąpiło z pismem w tej sprawie do resortu edukacji... więcej »
:: ŚRODA, 2019-05-15 ::
 Refulacja pokrzyżuje turystom wczasy nad Bałtykiem?
Urząd Morski w Gdyni informuje, że od czerwca do września na plażach polskiego wybrzeża prowadzone będą prace, polegające na budowie plaż poprzez refulację. Refulacja polega na dostarczaniu rurociągami na... więcej »
 Konsumenci chcą polskich produktów?
Polscy konsumenci w coraz większym stopniu kupują krajową żywność i - jak wynika z badań Ipsos - ponad połowa jest skłonna zapłacić więcej za produkt polski niż zagraniczny. Wynika to m.in. z faktu, że krajowe... więcej »
:: WTOREK, 2019-05-14 ::
 AmRest z nowym prezesem
AmRest Holdings, poinformował, że Rada Dyrektorów podjęła decyzję o przyjęciu rezygnacji dyrektorów Henry'ego J. McGoverna i Stevena K. Winegara Clarka oraz, w dniu poprzedzającym Walne Zgromadzenie... więcej »
:: PIĄTEK, 2019-05-10 ::
 Wystartowała emisja akcji Real Food
Dwa koncepty gastronomiczne: Bobby Burger oraz Wegeguru wchodzą w skład grupy kapitałowej REAL FOOD S.A. założonej w styczniu bieżacego roku. Celem marek jest rozwój grupy kapitałowej i pozyskanie funduszy na... więcej »
:: ŚRODA, 2019-05-08 ::
 World Class Poland ogłosił finalistów konkursu
Do piątego finału konkursu World Class Poland 2019 zakwalifikowało się 12 barmanów z Gdańska, Sopotu, Warszawy, Łodzi, Krakowa i Wrocławia. W 2019 roku World Class świętuje swoją piątą rocznicę w Polsce. Do... więcej »
:: WTOREK, 2019-05-07 ::
 Tysiące turystów skorzystało z akcji Poznań za pół ceny
Zakończyła się majówka, a wraz z nią kolejna edycja akcji "Poznań za pół ceny", która odbyła się w weekend 4-5 maja. Poznań już od dwunastu lat proponuje swoje atrakcje ze specjalną zniżką 50%. W... więcej »
 Trend eko w branży winiarskiej
Wina organiczne to aktualnie jeden z głównych światowych trendów. Obecnie niemal każdy liczący się dystrybutor posiada w swoim portfolio ofertę produktów "eko". Przedstawiciele branży przyznają, że w... więcej »
:: PONIEDZIAŁEK, 2019-05-06 ::
 Automatyczni kelnerzy na testach we Włoszech
W jednej z włoskich restauracji trwają testy dwóch kelnerów-robotów, którzy regularną obsługę gości rozpoczną 8 maja 2019 roku. Gran Caff Rapallo - liguryjska restauracja słynąca z częstych odwiedzin przez... więcej »
:: CZWARTEK, 2019-05-02 ::
 Pożar w jednej z najbardziej znanych, krakowskich restauracji
W środę, 1 maja wybuch pożar w jednej z najbardziej znanych krakowskich restauracji - Wierzynku. Pożar wybuchł w godzinach porannych, ogień zlokalizowano w piwnicy, gdzie znajdowały się urządzenia chłodnicze i... więcej »
Starsze


Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję