TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Aktualności: wszystkie » gastronomia


:: PIĄTEK, 2019-03-22 ::
 Łowicz kolejnym przystankiem programu Szef dla Młodych Talentów
Zakończyło się drugie wyjazdowe spotkanie edukacyjne w ramach trzeciej edycji programu Szef dla Młodych Talentów. Marcowy Mikser Kulinarny przyciągnął ponad 100 młodych adeptów sztuki kulinarnej. Bezpłatne... więcej »


 Dlaczego nie popieramy zmian nazwanych ACTA2?
Zmiany w prawach autorskich zmierzają w złym kierunku, gdyż Komisja Europejska przerzucając na firmy odpowiedzialność finansową za naruszenia wykonane przez użytkowników, co zmusza firmy do cenzury... więcej »
:: CZWARTEK, 2019-03-21 ::
 Warszawa w czołówce najtańszych miast Europy
Brytyjski Post Office Travel Money przygotował coroczny raport najtańszych europejskich miast dla turystów. W tegorocznym badaniu City Costs Barometer 2019 wzięło udział 48 miast. Zestawienie obejmowało... więcej »
 Nowy punkt na kulinarnej mapie Warszawy
21 marca 2019 roku Sfinks Polska poinformował o otworzeniu w stolicy nowej, już osiemnastej restauracji sieci Sphinx. Lokal mieści się w Śródmieściu przy ulicy Kruczej 16/22 i jest prowadzony w modelu... więcej »
 Otworzono największą podwodną restaurację
20 marca 2019 roku została otwarta pierwsza w Europie i zarazem największa na świecie podwodna restauracja. W południowej Norwegii w Lindesnes na wysokości pięciu i pół metra poniżej poziomu morza gości... więcej »
:: ŚRODA, 2019-03-20 ::
 Pierwsza kulinarna hala w Polsce bije rekordy popularności
Warszawska Hala Koszyki w ubiegłym roku przyciągnęła rekordową liczbę gości. Hala Koszyki jest pierwszą halą kulinarną w Polsce i - co widać po naszej frekwencji - istnieje bardzo duże zapotrzebowanie na... więcej »
:: PONIEDZIAŁEK, 2019-03-18 ::
 Nowy zawód w polskiej gastronomii
O tym, kim właściwie jest hydrosommelier, jak odpowiednio połączyć wodę z daniem i których marek poszukiwać na sklepowych półkach - mówią hydrosommelier Adam Dernog oraz szef kuchni Michał Bałazy.... więcej »
:: ŚRODA, 2019-03-13 ::
 Konferencja poświęcona nowoczesnym technologiom w hotelarstwie i gastronomii
Trudno byłoby funkcjonować dzisiaj bez komputerów czy innych urządzeń elektronicznych. Nowoczesne technologie zaczynają też zmieniać branżę hotelarską i gastronomiczną. Polski Instytut Rozwoju Biznesu... więcej »
 Konkurs barmański na Targach EuroGastro
Podczas tegorocznej edycji Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro swój debiut odnotuje konkurs barmański. Jego organizatorami są Fine Dine i Stowarzyszenie Polskich Barmanów. Międzynarodowy... więcej »
:: WTOREK, 2019-03-12 ::
 Restaurant Week: rezerwacje ruszyły
Od 10 marca 2019 roku osoby chętne do wzięcia udziału w kolejnej edycji festiwalu Restaurant Week mogą składać rezerwacje. Tegoroczna edycja festiwalu odbędzie się od 3 do 17 kwietnia w ponad 30 miastach z 12... więcej »
:: CZWARTEK, 2019-03-07 ::
 Hotel SPA szkolił z kuchni wegańskiej
Mazowiecki kompleks pałacowo-parkowy przeszkolił personel hotelu z zakresu teoretycznej wiedzy o kuchni roślinnej, a także praktycznych tajników powstawania dań wegańskich. Ekipa kompleksu Manor House SPA -... więcej »
:: ŚRODA, 2019-03-06 ::
 Rozpoczyna się nabór partnerów do akcji Poznań za pół ceny
Poznańska Lokalna Organizacja Turystyczna rozpoczęła nabór partnerów do 12. edycji akcji "Poznań za pół ceny", która odbędzie się w weekend 4-5 maja 2019 roku. Wszystkie firmy, instytucje i osoby,... więcej »
 Polacy coraz chętniej sięgają po wina z wyższej półki
Import wina do Polski systematycznie rośnie. W ciągu zaledwie kilku lat jego wartość niemal się podwoiła, co tylko potwierdza zwiększające się zapotrzebowanie. Wśród dostawców wina dominują Włochy - w 2018... więcej »
:: WTOREK, 2019-03-05 ::
 Wyniki plebiscytu Fine Dining Week 2019
17 lutego zakończyła się kolejna edycja festiwalu Fine Dining Week, do której w tym roku przystąpiło 7 polskich miast. Gościem specjalnym piątej edycji wydarzenia był Massimo Bottura - czołowy szef kuchni... więcej »
:: PIĄTEK, 2019-03-01 ::
 Turecka kuchnia promowana na gali oskarowej
Podczas gali rozdania Oskarów, światowej sławy gwiazdy miały okazję spróbować specjałów kuchni tureckiej. Stało się to możliwe dzięki staraniom Tureckiego Stowarzyszenia Integracji Międzypokoleniowej (T-ONE).... więcej »
 Jakie tematy pojawią się na Światowym Forum Turystyki Gastronomicznej?
Światowa Organizacja Turystyki (UNWTO) i Baskijskie Centrum Kulinarne (BCC) współorganizują 5. Światowe Forum Turystyki Gastronomicznej UNWTO, które odbędzie się w dniach 2-3 maja 2019 r. w San Sebastian w... więcej »
:: CZWARTEK, 2019-02-28 ::
 Polska zobacz więcej - Weekend za pół ceny: oferty już w sprzedaży
Celem akcji jest zachęcenie Polaków do podróżowania poza głównymi sezonami turystycznymi. Jest to wspólna inicjatywa Ministerstwa Sportu i Turystyki oraz Polskiej Organizacji Turystycznej. Akcji "Polska... więcej »
:: ŚRODA, 2019-02-27 ::
 Krakowskie restauracje protestują
Od 5 stycznia 2019 roku na krakowskim Kazimierzu została wprowadzona strefa czystego transportu (SCT), która miała posłużyć jako narzędzie do ograniczenia emisji zanieczyszczeń komunikacyjnych. SCT objęła Plac... więcej »
 Pieczywo tematem konferencji gastronomicznej
Pieczywo odgrywa podstawową rolę w żywieniu ludzi na całym świecie, dlatego też dietetycy poświęcają mu coraz więcej uwagi. Jest to zgodne z współczesnymi zaleceniami żywieniowymi, które przetwory zbożowe... więcej »
:: PIĄTEK, 2019-02-22 ::
 Barmani zmierzą się w konkursie World Class
Ponad 10 000 barmanów na świecie będzie ubiegać się o przepustkę do 11. finału konkursu World Class. Polscy barmani dołączą do wyścigu już po raz piąty. Organizator World Class rozpoczął tegoroczne... więcej »
:: CZWARTEK, 2019-02-21 ::
 Klub Szefów Kuchni zaprasza na konkurs
Tegoroczna edycja Targów EuroGastro i WorldHotel będzie poświęcona zdrowemu stylowi życia, a zwłaszcza właściwemu odżywianiu. Fundacja Klubu Szefów Kuchni zorganizuje specjalny konkurs poświęcony tej właśnie... więcej »
:: WTOREK, 2019-02-19 ::
 W Krakowie odbyło się spotkanie dla kulinarnych młodych talentów
Dobiegło końca pierwsze wyjazdowe spotkanie edukacyjne w ramach trzeciej edycji programu Szef dla Młodych Talentów, które odbyło się w Krakowie. W lutowym Mikserze Kulinarnym wzięło udział blisko 100 młodych... więcej »
:: PONIEDZIAŁEK, 2019-02-18 ::
 PKP Intercity inwestuje w wagony restauracyjne
PKP Intercity podpisało umowę, która jest elementem największego w historii spółki programu inwestycyjnego, opiewającego na prawie 7 mld złotych. Umowa, której całkowita wartość wynosi 61,3 mln zł brutto,... więcej »
:: PONIEDZIAŁEK, 2019-02-11 ::
 Nowy konkurs na targach EuroGastro
Na targach EuroGastro i Worldhotel zagości nowy konkurs kulinarny. Drugiego dnia targów, 28 marca 2019 r., odbędzie się Debic Pastry Cup", którego organizatorem jest gwiazda polskiego cukiernictwa Paweł... więcej »
:: CZWARTEK, 2019-02-07 ::
 Hotelowe śniadania pod lupą
Oferta śniadań hotelowych staje się coraz bogatsza. To już nie tylko jajecznica, pomidor, parówki i kajzerka, ale obszerny wybór nietuzinkowych potraw. Jakie są więc aktualne standardy gastronomiczne... więcej »
Starsze


Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję