Subskrypcja
Subskrypcja



Szukaj
Szukaj





Aktualności: wszystkie » gastronomia


:: PIĄTEK, 2017-10-20 ::
 Znamy zwycięzców I edycji konkursu kulinarnego Spotkanie z SelfCookingCenter
Wczorajszy dzień w Zamku Topacz w miejscowości Kobierzyce na Dolnośląsku upłynął pod znakiem I edycji konkursu Spotkanie z SelfCookingCenter firmy RATIONAL, dedykowanego młodym kucharzom. Zwycięzcami... więcej »


 Sfinks w końcu przejmie Piwiarnie Warki?
UOKiK stwierdził, że w przypadku tej transakcji jego zgoda na koncentrację nie jest potrzebna. Sfinks Polska będzie mógł przejąć sieć Piwiarnia Warki od Grupy Żywiec. Zgoda UOKiK na przejęcie praw do sieci... więcej »
:: WTOREK, 2017-10-17 ::
 Jakie są koszty i wymagania Polish Prestige Hotels dla obiektów?
Polskie hotele mają potencjał, by konkurować z zagranicznymi sieciami na płaszczyźnie innowacji, jednakże Polish Prestige Hotels postawiło na coś innego. To co wyróżnia rodzime obiekty na europejskiej mapie... więcej »
:: PONIEDZIAŁEK, 2017-10-16 ::
 W piątek rozpoczęcie World Travel Show
Rusza drugi World Travel Show - największa w Europie Środkowej impreza branży turystycznej. Oferta Krajów i regionów z całego świata, znani podróżnicy na wyciągnięcie ręki, spotkania, prelekcje, warsztaty i... więcej »
:: ŚRODA, 2017-10-11 ::
 Sfinks otwiera swoją pierwszą Fabrykę Pizzy
Sfinks Polska otworzył w podwarszawskim mieście restaurację Fabryka Pizzy. Jest to pierwszy lokal, w który Sfinks zainwestował w ramach masterfranczyzy tej marki. Mieści się w pasażu handlowym w budynku... więcej »
:: PONIEDZIAŁEK, 2017-10-02 ::
 Pomysły ministerstwa zaszkodzą branży piwowarskiej
Proponowane przez Ministerstwo Zdrowia ograniczenia dotyczące reklamy piwa budzą zdenerwowanie w branży piwowarskiej. Związek Pracodawców Przemysłu Piwowarskiego w Polsce - "Browary Polskie"... więcej »
:: CZWARTEK, 2017-09-28 ::
 Powstało zrzeszenie pracodawców z branży gastronomicznej i hotelarskiej
Zmiana w branży HoReCa. Powstała nowa organizacja zrzeszająca pracodawców z branży gastronomicznej i hotelarskiej. Krajowa Rada Gastronomii i Cateringu, organizacja powołana do reprezentowania i działania na... więcej »
 Sfinks wystąpił o zgodę na przejęcie marki gastronomicznej
Sfinks Polska wystąpił do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów o zgodę na przejęcie sieci "Piwiarnia Warki" UOKiK wszczyna postępowanie. W przypadku braku zastrzeżeń, trwa ono około miesiąca.... więcej »
:: PIĄTEK, 2017-09-22 ::
 Niebawem rozpoczynają się Smaki Regionów w Poznaniu
W Poznaniu od 23 do 26 września odbędą się Targi Smaki Regionów. Odwiedzający będą mogli posmakować jedzenia z wszystkich polskich regionów i pięciu zagranicznych, które będą reprezentowane przez blisko 200... więcej »
:: CZWARTEK, 2017-09-21 ::
 Izba Skarbowa nakłada mandaty na co czwartą ze skontrolowanych warszawskich restauracji
Co czwarta, ze skontrolowanych warszawskich restauracji, kawiarni i pubów nie rejestrowała sprzedaży na kasach fiskalnych - poinformowała Izba Administracji Skarbowej w Warszawie. Na właścicieli lokali... więcej »
 Festiwal browarnictwa w Muzeum Lniarstwa
Już po raz trzeci na poprzemysłowych halach dawnych Zakładów Lniarskich w Żyrardowie będzie można degustować kilkadziesiąt smaków browarów rzemieślniczych, a także kuchni regionalnej i dań z food trucków... więcej »
:: ŚRODA, 2017-09-20 ::
 Więcej partnerów przyłączyło się do Weekendu za pół ceny
Polacy coraz chętniej podróżują po kraju. Wybierają rodzime kurorty na wypoczynek w wakacje i ferie, ale zwiedzają kraj także podczas zwykłych weekendów poza sezonem. W I połowie 2017 roku krajowe podróże... więcej »
 Sfinks wprowadza nowe koncepty na rynek
Spółka Sfinks Polska przygotowała się do wprowadzenia na rynek nowych konceptów gastronomicznych w segmencie fast casual dining. Pierwsze lokale pod szyldami Lepione & Pieczone oraz Spice UP! pojawią się... więcej »
:: WTOREK, 2017-09-19 ::
 Dynamiczny rozwój AmRest
AmRest zarządzający w Polsce m.in. Pizza Hut, KFC i Kurger King osiąga pozytywne wyniki finansowe w II kwartale 2017 roku. Spółka chwali się wzrostem przychodów o 27,2%, mimo to AmRest odnotowuje spadek zysku... więcej »
 Wyłoniono najlepszych szefów kuchni z północnej Polski
Na ostatnim Gault&Millau Tour tego roku, który odbył się 18 września br. przyznano pięć regionalnych nagród dla najlepszych szefów kuchni z Pomorza, Kujaw, Mazur, Warmii, Suwalszczyzny i Podlasia. Każdą z... więcej »
:: PIĄTEK, 2017-09-15 ::
 Turyści w Emiratach nie napiją się alkoholu pod koniec przyszłego tygodnia
Turyści przebywający w Zjednoczonych Emiratach Arabskich pod koniec przyszłego tygodnia, nie napiją się alkoholu. Jak donosi emiracki dziennik The National, w dniach 21 i 22 września, w hotelach i... więcej »
:: CZWARTEK, 2017-09-14 ::
 Branża piwowarska chce stabilnych regulacji
Zachowanie stabilnego otoczenia regulacyjnego jest kluczowe dla dalszego rozwoju przemysłu piwowarskiego w Polsce i utrzymania miejsc pracy w sektorze - to główny postulat, który wybrzmiał podczas Kongresu... więcej »
:: ŚRODA, 2017-09-13 ::
 Restauratorka zachęca Chińczyków do odwiedzenia Warszawy
Popularna stołeczna restauratorka zachęca chińskich turystów do odwiedzenia Warszawy. Na potrzeby rozpoczynającej się kampanii promocyjnej w Chinach, Stołeczne Biuro Turystyki przygotowało film, którego... więcej »
:: CZWARTEK, 2017-09-07 ::
 Nowy szlak turystyczny w Katowicach
Przidźcie pooglondać strzigi, beboki i heksy, a i inne roztomańte ludzie i stworzynia. Dzisiaj 7 września br. zostanie zainaugurowany nowy Katowicki Szlak Ślonski Godki. Szlak zostanie otwarty w ramach... więcej »
:: WTOREK, 2017-09-05 ::
 Darmowa kawa w dublińskich lokalach
Otwarcie kolejnego punktu sieci kawiarni Starbucks pchnął niezależnych baristów do protestu. Rozrastający się "kolos" na lokalnych właścicieli kawiarni, działa niczym płachta na byka. Nowy kolejny... więcej »
:: PONIEDZIAŁEK, 2017-09-04 ::
 Gault&Millau wybrał najlepszych szefów kuchni z południa Polski
Podczas trzeciego Gault&Millau Tour 2017, który odbył się 4 września br. w restauracji l'Atmosphere w hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport w Balicach, przyznano pięć regionalnych nagród dla najlepszych... więcej »
:: PIĄTEK, 2017-09-01 ::
 AmRest przejmuje większość udziałów spółki Restaurant Partner Polska
AmRest Holdings objął ponad połowę udziałów spółki prowadzącej portal do zamawiania jedzenia online. Jak twierdzi Zarząd AmRest, partnerstwo zwiększy dostępność ofert restauracji zarządzanych przez spółkę, co... więcej »
:: ŚRODA, 2017-08-30 ::
 Sieć restauracji wprowadza swoją walutę
Kryptowaluty są co raz bardziej popularne, jest ich już ok. 1091. I tym samym, na rosyjskim rynku jedna z sieci restauracji fast - food prowadza swoją kryptowalutę. W Rosji, klienci Burger Kinga mają... więcej »
:: WTOREK, 2017-08-29 ::
 Przedsiębiorcy turystyczni mogą ubiegać się o dodatkowe wsparcie
Bank Gospodarstwa Krajowego realizuje strategię inwestycyjną "Przedsiębiorcza Polska Wschodnia - Turystyka", mającą na celu wspieranie rozwoju mikro, małych i średnich przedsiębiorstw, działających w... więcej »
 Nowa sieć restauracji wchodzi na polski rynek
Amerykański gigant kontynuuje swoją ekspansję na nowe rynki i otworzy lokale w Polsce. Restauracje będą działać w oparciu o system franczyzowy. Pod koniec 2017 spółka zacznie realizować plany otwarcia 23... więcej »
Starsze


Ta strona używa COOKIES. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Szczegóły w regulaminie.
OK, zamknij