TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






LOT poda papieżowi zrazy, comber i sernik!

Zrazy wołowe po polsku, comber z sarny w sosie wiśniowym i sernik krakowski znalazły się w specjalnym menu przygotowanym dla Benedykta XVI przez Polskie Linie Lotnicze LOT.


Zgodnie z tradycją, papież przylatuje do kraju, który odwiedza samolotem Alitalia, natomiast wraca do Watykanu narodowymi liniami danego kraju.

W specjalnym papieskim menu znajdą się również przystawki: roladka skandynawska z łososia, prosciutto z melonem w sosie miodowo- musztardowym oraz łosoś z miętą zawijany w kapuście z sosem pomidorowym, a także torciki - czekoladowy i morelowy. LOT zapewnił, że papież i jego najbliżsi współpracownicy będą mieć także do wyboru różnego rodzaju sery, sałatki, owoce oraz wykwintne wina.

Samolot z Benedyktem XVI odleci z lotniska Kraków - Balice 28 maja o godzinie 20.00. Na lotnisku Ciampino w Rzymie wyląduje o godzinie 21.50. Papieżowi towarzyszyć będzie ponad 30 dostojników i 72 dziennikarzy.

Dla Ojca Świętego przygotowano dwa boeingi 737-400, z czego jeden jest zapasowy. W przedniej części kabiny samolotu przygotowano "salonik" dla papieża, w którym będzie podróżował razem z trzema najbliższymi współpracownikami. Wymieniono tu miedzy innymi fotele, a w widocznych miejscach umieszczono herby - papieski i polski.

W osobnych kabinach podróżować będzie papieska świta oraz dziennikarze.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
menu papieża samolot LOT papież Benedykt XVI Ojciec Święty zrazy wołowe sernik królewski comber z sarny Kraków Balice boeing krakowski w


Komentarze:

Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję