TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Hotel w Azji: menu z produktów uprawianych we własnym ogrodzie

Hotel Four Seasons Resort Langkawi położony na Półwyspie Malajskim oferuje gościom oryginalne menu.


Hotelowa restauracja Gourmet Garden wprowadziła do swojego menu zgodne z zasadą "Jedz lokalnie". Oznacza to, że trzeba stosować dietę określaną mianem diety 100-milowej. Według niej, aby cieszyć się dobrym zdrowiem należy do swojej diety włączyć wyłącznie produkty uprawiane w odległości nie większej niż 100 mil od miejsca zamieszkania.

W Gourmet Garden goście wybierają z menu tylko posiłki z produktów uprawianych na terenie 48-hektarowego Resortu. Przed posiłkiem, szef kuchni - Billy Akunna zaprasza ich na spacer po ogrodzie. Tam goście sami sobie wybierają składniki do kolacji.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
Hotel Four Seasons Resort Langkawi restauracja Gourmet Garden Menu z produktów we własnym ogrodzie ekologiczne potrawy Jedz lokalnie 100-milowa Billy Akunna




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję