Nagroda dla najlepszego dania z gęsi

Adam Chrząstowski zwyciężył w konkursie akcji "Gęsina na świętego Marcina". Przyrządził najlepsze danie - gęsie udka confit z chutneyem ze śliwek.


W konkursie brało udział 16 restauracji z całej Polski. Szefowie kuchni mieli przygotować autorskie menu oparte na polskiej gęsinie. W głosowaniu szefów kuchni współpracujących ze stowarzyszeniem Slow Food Polska wygrał przepis przygotowany przez Adama Chrząstowskiego.

Adam Chrząstowski jest kucharzem krakowskiej restauracji Ancora i członkiem Fundacji Klubu Szefów Kuchni.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)



Tagi:




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję