Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Rezydent Hotelowy
- SPECJALISTA DS. KOMUNIKACJI I CONTENT MARKETINGU
- Specjalista ds.obsługi posprzedażowej Wrocław
- pilot Bawaria
- PILOT NA JAPONIĘ na przełomie kwietnia/maja 2026
- B. P. Okno na Świat (Warszawa) - Specjalista ds....
- Specjalista ds. Turystyki w salonie Wakacje.pl
- Specjalista ds turystyki - Stargard
- Specjalista / Specjalistka ds. turystyki
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej -...
Aż 5 kazimierskich restauracji znalazło się w nowym "Lukullusie"
Wydawnictwo Arkady wydało nowy przewodnik "Lukullus w sarmackich progach. Przewodnik po restauracjach w Polsce - dobra kuchnia, ciekawe wnętrza". W tym luksusowym przewodniku znalazło się pięć restauracji z Kazimierza!
Część przewodnika , który opisuje polskie luksusowe lokale gastronomiczne w Kazimierzy nosi tytuł Kartka z Kazimierza. Opracowana została przez Teresę Kokocińską i Tomasza Zieję. Część pod tytułem "Kazimierskie koguty pieją rano" traktuje o Domu Restauracyjnym Barbary i Cezarego Sarzyńskich, w którym stołowało się m.in. pięciu premierów Szczytu Wyszehradzkiego. O "Faktorii" znajdującej się przy ulicy Krakowskiej dowiemy się więcej z tekstu pod tytułem "Stukot miedzianego tygielka" - tytuł nadany nieprzypadkowo bowiem podaje się tam 150 rodzajów kawy! "Farelki u golibrody" zaprasza nas do restauracji "U Fryzjera" na faszerowanego karpia z rodzynkami i migdałami. "Tajemnice herbacianego świata" to oczywiście zaproszenie do herbaciarni "U Dziwisza" - jest to doskonały lokal dla wielbicieli herbaty. Natomiast tekst pod tytułem "Salon zielonego cienia" opowiada nam o Zielonej Tawernie, w której można zakosztować sosu pomidorowego przyrządzanego według przepisu Boba Guccioniego.
Na zakończenie warto wspomnieć, że wszystkie z wymienionych kazimierskich lokali otrzymały wysokie noty od znawców tematu pracujących przy wydaniu "Lukullusa"
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Nad Bałtykiem Święta szansą na dobry koniec
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
Dział hotele, pensjonaty:
Nad Bałtykiem Święta szansą na dobry koniec
IGHP: listopad z lepszymi wynikami niż rok
Starsze aktualności:
POLREGIO przewiozło ponad 100 mln
Gdzie Polacy latali samodzielnie w
ETC publikuje wskazówki dla zrównoważonej
Accor ułatwia rezerwacje
Turystyka wspiera 33 finał
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
POT przyznała rekomendacje na lata
Ryanair planuje przewiezienie 20 mln
eSky zachęca do wczesnego planowania
Światowy Dzień Turystyki w warmińsko-mazurskim: "Turystyka szansą dla kobiet"
Iberia nie zwiększa sprzedaży bezpośredniej
Europa szykuje się do sylwestrowej nocy
Będzie informacja turystyczna na Dworcu Głównym w Krakowie
Nagroda Torchbearer dla Holiday Inn Warszawa Józefów
Brytyjscy turyści wyjątkowo chętnie przyjeżdżają do Polski
Certyfikat Kompetencji zawodowych - Testy i Zadania na Egzamin
Nowe rozporządzenie dotyczące obsługi naziemnej na lotniskach już obowiązuje
Sopot: bomby na terenie budowy Sheratona
Rekord Balic: 3 mln pasażerów w ciągu roku
Nowy wakacyjny rozkład jazdy PKP
Już w weekend Muzeobranie w całej Małopolsce
Rząd będzie miał prawo zakazać prywatyzacji polskich lotnisk
Ołówkowe szoł w Wiśle - slalom gigant dla narciarzy
Muzeum Luwr w Paryżu najczęściej odwiedzanym muzeum na świecie
Szanse i zagrożenia rozwoju regionalnego po akcesji
Pierogarnie na franczyzie Polskiego Jadła
Biuro Podróży BRAVO TOURS z Chorzowa
REZERWACJA BILETÓW WIZZAIR, RYANAIR, EASYJET - WYSTAWIAMY FA
