TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Chicago: hodowla pszczół w Marriocie

Hotel Marriott w Chicago na dachu obiektu uruchomił hodowlę pszczół. Pozyskiwany miód jest wykorzystywany w hotelowej kuchni.


W ulach na tarasie hotelu żyje ponad 400 tys. pszczół. W ciągu pierwszego roku pszczoły wyprodukowały ponad 90 kg miodu.

- Staram się przygotowywać nasze posiłki w sposób tradycyjny, korzystając z naturalnych produktów. Specjalnością hotelu jest zimne miodowo-pszeniczne piwo podawane w barze. W hotelowym sklepie można kupić także małe buteleczki z miodem w cenie 5 dolarów - powiedział szef kuchni Myk Banas.

Marriott zlokalizowany w samym centrum Chicago w hodowlę owadów zainwestował ponad 2500 dolarów.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
Chicago hodowla pszczół hotelu w Marriocie Hotel Marriott miód w hotelowej kuchni potrawy Myk Banas




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję