Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Pilot wycieczek rowerowych
- REZYDENT TURYSTYCZNY REGO-BIS - SEZON 2024
- Animator Czasu Wolnego - Bułgaria
- KIEROWNIK DZIAŁU REZERWACJI
- PRACOWNIK DZIAŁU CALL CENTER
- Pilot na Węgry
- Project Manager (Katowice)
- Specjalista ds. rezerwacji w jęz. polskim
- Specjalista ds.turystyki - biuro podróży w...
- Sprzedam pensjonat Rabka Zdrój
Francusko-polski grudzień w Sofitel Warsaw Victoria
Sylwester z "Chopinem i szampanem", świąteczne smaki jak z okolic wieży Eiffla - Sofitel Warsaw Victoria staje się w grudniu miejscem w którym spotykają się różne świąteczne tradycje. Ujawniają się one w specjalnych menu, które inspirowane kuchnią francuską i polską, oferują szeroki wybór potraw, charakterystycznych dla tych kultur.
Świąteczne smaki
Goście Restauracji Canaletto i Green Lounge przez cały grudzień codziennie mogą codziennie wybrać z menu specjalnie przypisaną do kolejnego dnia potrawę, przekąskę lub deser. Tak jak w tradycyjnym kalendarzu adwentowym, w którym dzieci, w oczekiwaniu na Boże Narodzenie, wyjmują kolejne czekoladki, goście restauracji Sofitel Warsaw Victoria degustują codziennie wybrane dania kuchni francuskiej i polskiej. To świąteczne menu to kreacja Oliviera Croso, szefa kuchni Sofitel Warsaw Victoria. "Moim celem jest wprowadzenie charakterystycznych dań kuchni francuskiej na polskie talerze. Święta to wspaniała okazja, by przekraczać kulinarne granice, poznawać jak smakują święta w innych krajach" - stwierdza Olivier Croso. Adwentowe zróżnicowane menu stanowi oryginalny mix specialites z Francji i Polski. W "dni francuskie" spróbujemy foie gras z kieliszkiem wina Sauterne, confi z gęsi podawanego na sposób berneński, kremu kasztanowego lub czekoladowej trufli oraz szampana Gosset. W "dni polskie" zachwyci nas smak gorącej czekolady i tradycyjnych pączków lub świątecznego piernika.
Wigilia à la polonaise
Polska kuchnia będzie królowała 24 i 25 grudnia w menu świątecznym Restauracji Canaletto - to okazja dla gości zagranicznych, by poznać prawdziwy polski barszcz czerwony oraz pierogi z kapustą i grzybami, a także spróbować pieczonego jesiotra. Zestaw wigilijny przygotował Grzegorz Dębski, szef kuchni Restauracji Canaletto, który tradycyjne polskie dania zaproponował w eleganckiej wersji, dodając czerwonego wina do barszczu, a jesiotra podając z sosem z winogron.
Sylwestrowa noc z "Chopinem i szampanem"
Na 31 grudnia 2010 roku Sofitel Warsaw Victoria przygotował oryginalną propozycję - zaprasza na sylwestrową noc z "Chopinem i szampanem". Ta uroczysta kolacja z wyrafinowanym menu przy muzyce Fryderyka Chopina to elegancka alternatywa dla tradycyjnego sylwestrowego balu. W kameralnym gronie goście już od godziny 20.30 zaczną sylwestra od koncertu muzyki Chopina. W magiczny klimat ostatniej nocy 2010 roku wprowadzi nie tylko mistrzowskie wykonanie mazurków i preludiów Chopina, ale także kuchnia Oliviera Croso. Szef kuchni Sofitel Warsaw Victoria skomponował na tę noc specjalne menu z bogatym wyborem przekąsek - impresjami z homarem, ostrygami i łososiem oraz "Wariacjami na temat foie gras w akompaniamencie wina Gewurztraminer", a także z mistrzowskim daniem głównym - "Okoniem morskim z krewetkami i małżami z szampańskim sosem szafranowym". Całość dopełniają desery - sorbet cytrynowy z wódką, tarta gruszkowa i czekoladowa trufla. Chopin i jego muzyka oraz cudowne smaki i aromaty serwowanych dań, a także oczywiście szampan Gosset to gwarancja pięknej zabawy, niezwykłego zakończenia 2010 oraz powitania Nowego Roku.
Idea sylwestra z Chopinem w Sofitel Warsaw Victoria to symboliczny finał Roku Chopinowskiego. "Nasz hotel jest mocno związany z muzyką Chopina oraz Międzynarodowym Konkursem Pianistycznym im. Fryderyka Chopina - od lat gościmy szacowne jury - Marthę Argerich, gwiazdy - Rafała Blechacza oraz laureatów - Yuliannę Avdeevą; to u nas odbywają się dyskusje po występach i podejmowane są decyzje o wyborze najlepszych muzyków. Cały 2010 był poświęcony Chopinowi - dlatego też postanowiliśmy, że najlepiej oddamy hołd wielkiemu kompozytorowi, zapraszając naszych gości na koncert fortepianowy i kolację inspirowaną muzyką Chopina w ostatni dzień tego roku" - potwierdza Jean-Michel Lathuilliere, Dyrektor Generalny Sofitel Warsaw Victoria.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Elektroniczne faktury zaczną obowiązywać za 2
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział hotele, pensjonaty:
Elektroniczne faktury zaczną obowiązywać za 2
50 lecie marki ważnej dla światowego
Enoturystyka rozwija się w
Starsze aktualności:
Komisja Europejska przedłużyła możliwość pomocy dla małych portów
Oburzenie na ceny biletu na Wawel, ale czy
TSUE: Przewoźnik odpowiada za nienależyte udzielenie pierwszej
Ankieta KE dla
Sezon nad morzem nie jest
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Kraków: rusza wiosenna edycja projektu BikeOne
Port Lotniczy w Pradze nie zostanie sprzedany!
Uniwersytet Warmińsko-Mazurski uruchamia dwa nowe kierunki: gastronomię i turystykę
Na wiosnę 2012 będzie gotowa autostrada z Krakowa do Tarnowa
Pięć firm chce wykonać masterplan dla radomskiego lotniska
Beskidy przygotowały nowe atrakcje dla narciarzy!
Bezpieczna turystyka w Tatrach
Wyjazdy weekendowe namiastką wakacji?
Kryzys okresem prosperity dla restauracji fast food
Hotelarz sam sobie podniósł standard hotelu z ** do ****
Najsłynniejsze kurorty w Bułgarii
Mikołaj Kopernik będzie reklamował Warmię?
Promocja Unity Line dla zmotoryzowanych turystów
Bruksela: lotnisko Zaventem zamknięte z powodu strajku
Bale - dodatkowy zarobek dla hotelu
53% Polaków nie skorzystałoby z sieci, przy wyborze wycieczki
GDDKiA: trwa przetarg na budowę autostrady A4 do Tarnowa
Projekt "Promujmy Polskę Razem"
czy kopernik travel to upadłe kilka lat temu biuro aladyn?