Subskrypcja
Subskrypcja



Szukaj
Szukaj





Zima problemem również dla restauratorów

Ciężka zima, która w tym roku nawiedziła Polskę przyniesie straty w branży gastronomicznej. Restauratorzy twierdzą, że pierwszy kwartał będzie trudny.


Branża zauważyła, że liczba klientów restauracji i barów spadła po obfitych opadach śniegu. Śnieg zasypał bowiem wiele miejsc parkingowych, a klientom niech chce się szukać innych odśnieżonych miejsc do parkowania.

Restauratorzy mówią, że złe wyniki to również efekt spowolnienia gospodarczego. Poprawa koniunktury nastąpi, według nich, dopiero w przyszłym roku.

Obecnie jedynym segmentem gastronomii notującym wzrosty są fast foody. Polacy coraz chętniej jadają w barach szybkiej obsługi, bo jest taniej.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)



Tagi:




Ta strona używa COOKIES. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Szczegóły w regulaminie.
OK, zamknij