Ty też możesz wyjechać z Robertem Sową
Początkujący kucharze mają niepowtarzalną okazję sprawdzenia swoich umiejętności kulinarnych komponując unikalne danie w oparciu o co najmniej jeden produkt ekologiczny. "Błękitne danie cateringowe" to konkurs skierowany zarówno do pracowników restauracji jak i uczniów szkół gastronomicznych.
Udział w konkursie mogą wziąć wszyscy, którzy do 31 maja wypełnią formularz wraz z recepturą potrawy i opisem jej przygotowania, załączając obowiązkowo jedno lub dwa zdjęcia przysmaku.
W skład jury konkursu wchodzą: Robert Sowa, Jerzy Pasikowski i Maria Wajs-Witkowska oraz przedstawiciele mediów. Do pierwsze etapu zakwalifikuje się 21 najlepszych. Spośród nich internauci na Facebook`u wybiorą "swoje" błękitne danie. Głosowanie odbędzie się za pośrednictwem fanpage`a akcji. Głosy będzie można oddawać klikając na znacznik "Lubię to", od 4 do 30 czerwca.
Główną nagrodą w konkursie jest wyjazd ze znanym szefem kuchni Robertem Sową na Oktoberfest Winterhalter Vip Tour do Monachium. Autorzy trzech dań, którzy zdobędą najwięcej kliknięć "Lubię to" będą mieli okazję zajrzeć za kulisy tego przedsięwzięcia.
Inicjatorami przedsięwzięcia jest Fundacja Klubu Szefów Kuchni oraz firma Winterhalter.
Formularze zgłoszeniowe są dostępne na stronie www.fundacja-ksk.pl
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział centra informacji i promocji:
Rozpoczyna się kolejna edycja Turystycznych Mistrzostw
Dziwny konkurs na dyrektorów
Polacy na pierwszym miejscu wśród
Starsze aktualności:
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Prawie 75 mln wyjazdów turystycznych
Czy konsolidator usług hotelowych może rozliczać się wg procedury VAT
Wyspy Wolin i Uznam lepiej połączone z resztą
Kraków wprowadza ograniczenia sprzedaży
1/5 Polaków nie ubezpiecza się przy
POT podpisała deklarację w sprawie promocji
Hotelarze z Turcji w Zakopanem
Pasażerowie będą mogli korzystać z telefonów podczas lotu
Biura: Kto sprzedaje najtaniej?
Gdynia: ruszyła budowa hotelu na Polance Redłowskiej
LOT skontroluje całą swoją flotę
Mercure włącza do sieci kolejne obiekty
Jak Grecy celebrują Wielkanoc?
Powódź odcięła Fidżi od świata. Trwa ewakuacja turystów
Egipt: próba reanimacji branży turystycznej
Nie będzie centralnego lotniska dla Polski