Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Biuro Podróży Elit Tours
- Rezydent Hotelowy
- SPECJALISTA DS. KOMUNIKACJI I CONTENT MARKETINGU
- Specjalista ds.obsługi posprzedażowej Wrocław
- pilot Bawaria
- PILOT NA JAPONIĘ na przełomie kwietnia/maja 2026
- B. P. Okno na Świat (Warszawa) - Specjalista ds....
- Specjalista ds. Turystyki w salonie Wakacje.pl
- Specjalista ds turystyki - Stargard
- Specjalista / Specjalistka ds. turystyki
Sphinx zachęcą do spędzenia wakacji w Egipcie
W restauracjach Sphinx, sieci zarządzanej przez Sfinks Polska, 1 marca pojawi się najnowsze lifestylowe Sphinx Menu z Mariuszem Czerkawskim na okładce. W obszernym wywiadzie znakomity polski hokeista opowiada o życiu na lodzie, nowej sportowej pasji, jaką jest golf, a także o ulubionych daniach. Nowe Sphinx Menu, które od piątku będzie dostępne we wszystkich restauracjach Sphinx, zawiera również ciekawe przepisy i porady kulinarne, a także wspomnienia z wyprawy do Egiptu.
- Sphinx Menu jest połączeniem karty dań z interesującymi wywiadami i poradami, które bardzo spodobało się klientom naszych restauracji. Zabierając je ze sobą można w każdym miejscu i o każdej porze przeglądać ofertę potraw oraz napojów planując kolejną wizytę w naszych lokalach, a także zrelaksować się czytając o życiu znanych sportowców czy egzotycznych krajach. Jest to już jego piąta odsłona, po którą bez wątpienia z chęcią sięgnie wiele osób - mówi Dorota Cacek, wiceprezes zarządu Sfinks Polska, do której należy sieć Sphinx.
W Sphinx Menu znajdują się aktualne propozycje dań i napojów serwowanych w restauracjach Sphinx, w tym opisy kilkunastu nowości, które pojawiły się w nowym menu. Nie brakuje także ciekawych artykułów związanych z kuchniami świata. Do spędzenia wakacji w gorącej Afryce zachęcają wspomnienia ze szkoleniowej wyprawy pracowników Sphinxa do Egiptu. Kraj ten oczarował również szefa kuchni restauracji Sphinx, Klaudiusza Wachowiaka, który w wywiadzie opowiada, co go zafascynowało w Egipcie, także pod względem kulinarnym. Z kolei każdy, kto zechce spróbować bliskowschodnich smaków, może skorzystać z przepisów pełnych aromatycznych przypraw na humus, falafel i sałatkę tabbouleh. Natomiast dla tych, którzy zapragną przepysznych słodkich deserów, przygotowano przepisy na mus czekoladowy, brownie i czekoladowe ciasteczka. Ponadto sięgając do Sphinx Menu można uzyskać praktyczne rady i informacje odnośnie doboru wina do posiłku, a także dowiedzieć się więcej na temat różnych rodzajów steków i sposobów ich przygotowania.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Nad Bałtykiem Święta szansą na dobry koniec
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
Dział centra informacji i promocji:
W Polsce podróże są
a&o Hostels promuje turystykę młodzieżową w
Polska turystyka rośnie i będzie
Polacy wśród laureatów konkursu na najlepszy film
Starsze aktualności:
Intercity zadowolone z 2024
Picie na stokach potępiane
ACI EUROPE: Potrzebujemy zabezpieczenia przyszłości
POLREGIO przewiozło ponad 100 mln
Gdzie Polacy latali samodzielnie w
ETC publikuje wskazówki dla zrównoważonej
Accor ułatwia rezerwacje
Turystyka wspiera 33 finał
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
Costa Coffee rozpoczęła kampanię
Rośnie sprzedaż imprez autokarowych
8. Konferencja Inwestycje w Hotelarstwie 2011
Na 60-lecie Muzeum Żup Krakowskich - Solniczkowe Show
Obwarzanek krakowski zagrożony?
Pierwszy w Trójmieście condohotel sieciowy
Awarie ogrzewania utrudniają podróżowanie
Górale czekają na rosyjskich turystów
Lataj z Triadą w ofercie Czarter Mix
Persona non grata w samolocie?
Czartery z Łodzi. Sezon ruszył
Rainbow Tours: lepiej niż rok temu
Dreamliner szybko wróci do lotów?
