Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista ds.turystyki - biuro podróży w...
- Sprzedam pensjonat Rabka Zdrój
- B.P. ITAKA w C.H.M1 w Czeladzi zatrudni
- NEKERA - Specjalista Wsparcia Sprzedaży
- Młodszy Specjalista ds. obsługi klienta
- Doradca klienta Biuro Podróży Itaka Kraków M1
- RAINBOW Doradca Klienta
- NEKERA - Flight Specialist
- NEKERA - Product Manager (Warszawa)
- pilot Wiedeń : 31.05-01.06.2024
Kto zwyciężył w Festiwalu Dobrego Smaku?
Dobiegła końca 10. - jubileuszowa edycja Festiwalu Dobrego Smaku. Tysiące łodzian przemierzyło Kulinarny Szlak, próbując festiwalowych dań.
Ocena zarówno łodzian, głosujących w konkursie smsowym, jak i jury była jednogłośna - konkurs na najlepszą restaurację wygrała restauracja Ato Sushi. Najlepszą kawiarnią okazała się Mebloteka Yellow - która również została podwójnym zwycięzcą Festiwalu.
Danie, które zapewniło zwycięstwo dla Ato Sushi to KILL BILL ROLL - czyli sushi z polędwicą wołową długo marynowaną w sosie sojowym z dodatkiem czosnku i imbiru, do tego czerwona bazylia, rukola i ostra papryczka jalapeño. Nagrodzeni dostali statuetkę Festiwalu Dobrego Smaku, pakiet oprogramowania dla gastronomii S4H o wartości 4 000 zł od Firmy Elpro, dostawę świeżych ziół od firmy Swedeponic i mrożonek od Hortexu, zestaw naczyń od Golden Gastro, 150 litrów wody od Kingi Pienińskiej oraz etui na sztućce od Europochette.
Drugie miejsce przypadło restauracji Street Art Deluxe za filet z pstrąga w zielonej panierce z młodymi ziemniakami i zielonymi warzywami, a trzecie Big Betty za kurczaka ze śliwkami. Wyróżnienie za najlepszą obsługę zdobyła restauracja Servantka.
Mebloteka Yellow zwyciężyła dzięki deserowi - Poisoned Apple & Prince Kissing, czyli czarnej kawie mlecznej z pianką i grenadyną. Kolejne miejsca na podium przypadły kawiarni Zbożowa za Waniliową kiść i kawę zbożową orkiszową oraz Artystycznej Kawiarnio-Cukierni Pani Cupcake za Cupcake Sernikowy Brownie w wiśniowym dressingu i kawę cappuccino.
Impreza została zorganizowana przy współudziale Urzędu Miasta Łodzi.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział nagrody i wyróżnienia:
Rozpoczyna się kolejna edycja Turystycznych Mistrzostw
Można składać oferty w Programie wsparcia
Kto dołączył do Polskich Marek
Chorwacja doceniona za osiągnięcia w rozwoju zrównoważonej
Starsze aktualności:
Sezon nad morzem nie jest
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Mamaison Hotel Le Regina Warsaw zyskał rekomendację Andrew Harper’a
Ile Polacy wydają na bilety lotnicze?
Przewodnik po lokalach przyjaznych gejom posłuży chuliganom?
Wyniki plebiscytu Najlepsza Linia Lotnicza 2010
Mazury - portal kompleksowej informacji turystycznej
Narcty w Alpach ze Startup'ami
Dreamlinerom okna nie wystarczą
OLT Express buduje główną bazę
Niebezpieczna podróż pociągiem
Aer Lingus odrzucił ofertę Ryanaira
Warszawiacy przesiądą się na komunikację miejską