Orientalne bary skontrolowane
Pod lupą łódzkich inspektorów handlowych znalazło się 16 restauracji serwujących swoim klientom kuchnię egzotyczną.
Inspektorzy handlowi skontrolowali lokale gastronomiczne m.in. w Łodzi, Zduńskiej Woli, Tomaszowie i Piotrkowie. Łącznie wypisali 15 mandatów na kwotę 2500 zł.
W jednym z barów gotowe dania były nieodpowiednio przechowywane (w temp. 15 stop. C, nie zaś w chłodni). Inspektorzy wytknęli restauracjom również wszędobylski brud, m.in. w zamrażarkach, w których trzyma się surowe mięso. W innym barze, serwowano klientom tańsze gatunki mięsa w cenie i pod nazwą cielęciny.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział dla turystów:
Udany pierwszy kwartał w Porcie Lotniczym
IGHP: Wielkanoc dobra, majówka będzie jeszcze
LOT zapowiada nowe połączenie z
Starsze aktualności:
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Prawie 75 mln wyjazdów turystycznych
Czy konsolidator usług hotelowych może rozliczać się wg procedury VAT
Wyspy Wolin i Uznam lepiej połączone z resztą
Kraków wprowadza ograniczenia sprzedaży
1/5 Polaków nie ubezpiecza się przy
POT podpisała deklarację w sprawie promocji
Dreamliner - niespodziewana wizyta w Gdańsku
Tel Awiw: eksplozja w autobusie
Będą zmiany w ustawie o usługach turystycznych
Europejskie Centrum Konsumenckie o reklamacjach po wakacjach
Warszawa: w wakacje kursy promów codziennie
Zwiedzanie Krakowa oferta współpracy
4You Airlines zwróci pieniądze za bilety
Ranking hoteli - gdzie najtaniej, gdzie najdrożej
Polskę odwiedzi 14 mln turystów
Bingo Airways: no to zaczynamy...
Orbis publikuje sprawozdanie finansowe
Sfinks: wyniki finansowe za 2011
Co Polacy wiedzą o ekoturystyce?