Premiera Żółtego Przewodnika Gault&Millau 2017
W ostatnią niedzielę odbyła się oficjalna gala premierowa Żółtego Przewodnika Gault&Millau 2017.
Premierowa gala Żółtego Przewodnika Gault&Millau odbyła się w Łodzi. W najnowszej, III edycji Żółtego Przewodnika znalazło się 460 restauracji z całej Polski, jest to o 220 więcej niż podczas pierwszej edycji przewodnika. Wyróżniono również 160 produktów regionalnych i miejsca gdzie można je dostać. W przewodniku znalazło się dodatkowo 120 miejsc noclegowych, które są szczególnie wartych uwagi.
Na niedzielnej gali przyznano nagrody w pięciu kategoriach. Nagrodę Szefa kuchni tradycyjnej otrzymał Andrzej Polan, restauracja Mała Polana Smaków w Warszawie, tytuł Kobiety Szefa otrzymała Katarzyna Daniłowicz, restauracja Olszewskiego 128, we Wrocławiu, kategorię Młody Talent wygrał Łukasz Budzik, restauracja Mennicza Fusion we Wrocławiu, tytuł Szefa Jutra otrzymał Ernest Jagodziński, restauracja Cucina 88 w Poznaniu i tytuł Szefa Roku otrzymał Andrea Camastra, restauracja Senses w Warszawie.
Żółty Przewodnik Gault&Millau dostarcza informacji o miejscach, w których warto zjeść. Pierwszy egzemplarz powstał ponad 50 lat temu we Francji. Wydana w tym roku edycja jest dwujęzyczna, również w języku angielskim.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Elektroniczne faktury zaczną obowiązywać za 2
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział hotele, pensjonaty:
Elektroniczne faktury zaczną obowiązywać za 2
50 lecie marki ważnej dla światowego
Enoturystyka rozwija się w
Starsze aktualności:
Komisja Europejska przedłużyła możliwość pomocy dla małych portów
Oburzenie na ceny biletu na Wawel, ale czy
TSUE: Przewoźnik odpowiada za nienależyte udzielenie pierwszej
Ankieta KE dla
Sezon nad morzem nie jest
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Poszukiwania turystów po wybuchu wulkanu
Sphinx otworzył nową restaurację w Sopocie
Turystyka rośnie pomimo terroryzmu
eNett rozszerza zakres obsługiwanych walut
Atrapa bomby powodem awaryjnego lądowania samolotu Air France
Nowe mapy turystyczne w Lublinie
Korzystanie z nielegalnie działających biur podróży bywa kłopotliwe
Więcej transakcji w systemie Merlin X
Enter Air zadebiutuje na giełdzie?