Subskrypcja
Subskrypcja



Szukaj
Szukaj





Premiera Żółtego Przewodnika Gault&Millau 2017

W ostatnią niedzielę odbyła się oficjalna gala premierowa Żółtego Przewodnika Gault&Millau 2017.


Premierowa gala Żółtego Przewodnika Gault&Millau odbyła się w Łodzi. W najnowszej, III edycji Żółtego Przewodnika znalazło się 460 restauracji z całej Polski, jest to o 220 więcej niż podczas pierwszej edycji przewodnika. Wyróżniono również 160 produktów regionalnych i miejsca gdzie można je dostać. W przewodniku znalazło się dodatkowo 120 miejsc noclegowych, które są szczególnie wartych uwagi.

Na niedzielnej gali przyznano nagrody w pięciu kategoriach. Nagrodę Szefa kuchni tradycyjnej otrzymał Andrzej Polan, restauracja Mała Polana Smaków w Warszawie, tytuł Kobiety Szefa otrzymała Katarzyna Daniłowicz, restauracja Olszewskiego 128, we Wrocławiu, kategorię Młody Talent wygrał Łukasz Budzik, restauracja Mennicza Fusion we Wrocławiu, tytuł Szefa Jutra otrzymał Ernest Jagodziński, restauracja Cucina 88 w Poznaniu i tytuł Szefa Roku otrzymał Andrea Camastra, restauracja Senses w Warszawie.

Żółty Przewodnik Gault&Millau dostarcza informacji o miejscach, w których warto zjeść. Pierwszy egzemplarz powstał ponad 50 lat temu we Francji. Wydana w tym roku edycja jest dwujęzyczna, również w języku angielskim.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)



Tagi:




Ta strona używa COOKIES. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Szczegóły w regulaminie.
OK, zamknij