Ogłoszenia
Ogłoszenia
- PILNIE, PILOT na 21.05.2024 POSZUKIWANY
- B.P.ITAKA w C.H.M1 w Czeladzi zatrudni
- Przewodnik po Podobozach Auschwitz (Kraków,...
- Opiekun na wycieczkę
- Specjalista ds. turystyki Poznań
- Poszukuję autokaru 10-14.06
- Specjalista ds. turystyki
- Pilotaż 27 maj/ z Łodzi do Suntago
- Specjalista ds. turystyki
- Specjalista ds. turystyki Warszawa
La Rotisserie w Mamaison Hotel Le Regina Warsaw na liście najlepszych restauracji w regionie
5 czerwca 2011, podczas ceremonii zamknięcia “Dining Guide Food Show" w Budapeszcie, ogłoszono po raz pierwszy listę 10 Najlepszych Restauracji w Europie Środkowo-Wschodniej. La Rotisserie jako jedyna polska restauracja znalazła się na tej prestiżowej liście.
Cieszący się największym uznaniem na Węgrzech magazyn o turystyce kulinarnej, Dining Guide, opublikował po raz pierwszy ranking restauracji w Europie Środowko-Wschodniej, które będą walczyć o nagrodę CEEfood (Central and Eastern Europe Food). Celem organizatorów jest ustanowienie dorocznej tradycji wręczania statuetek najlepszym restauracjom w regionie, na wzór 7th Hungarian TOP 10.
W dwufazowym konkursie wzięły udział restauracje z dziesięciu państw: Bułgaria, Czechy, Chorwacja, Polska, Węgry, Rumunia, Serbia, Słowacja, Słowenia oraz Turcja. W pierwszej fazie eksperci nominowali najlepsze restauracje ze swojego kraju, które następnie zostały poddane dogłębnej ocenie i testom przez międzynarodowe jury CEEfood.
CEEfood jest całkowicie niezależną organizacją, której jury anonimowo odwiedza restauracje, testuje je i płaci za wszystkie posiłki. Aby wziąć udział w konkursie restauracja nie musi spełniać żadnych szczególnych wymogów, sprzedawać konkretnych produktów, ani też przedstawić długiej historii swojej działalności lub listy wcześniej zdobytych nagród.
.
W dziesięciostopniowej skali oceniane były między innymi również: technologia, atmosfera w restauracji, prezentacja. Zwycięzca CEEfood zostanie ogłoszony pod koniec roku.
Zwieńczeniem Węgierskiego Dining Guide Food Show była ekskluzywna, niedzielna gala, w której uczestniczyły restauracje Hungary’s Chateau Visz oraz Arany Kaviár, zaś szefowie kuchni topowych restauracji ze Słowacji, Czech, Turcji, Serbii i Słowenii przygotowali wyszukaną kolację degustacyjną dla wszystkich uczestników wieczoru. Wśród popisowych dań znalazły się specjały kuchni regionu, między innymi wędzony jęzor wołowy z groszkowym purée, suszonymi jabłkami i pieczoną cebulką z majerankiem; gotowana na wolnym ogniu jagnięcina nadziewana liśćmi winogron podawana z jogurtem i domowym, słodkim sosem chilli.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Elektroniczne faktury zaczną obowiązywać za 2
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział dla turystów:
Kto skorzysta z Programu Wsparcia
Kwietniowy rekord w Katowice
Strajk na lotnisku może wykluczyć odpowiedzialność za opóźniony
Starsze aktualności:
Wynajmujesz turystom to musisz mieć
Silesia Convention Bureau dołącza do
Gdzie Polacy wypoczywają lecąc z
Niemiecki pomysł na oswojenie
Polska zyskuje w oczach
Zawrócono lot z Grecji do
Flixbusem dojedziesz do
Upały i rosnące koszty życia zapoczątkują zmiany w
Zadłużenie branży turystycznej jest
Tramwaj wodny nie zatrzyma się w Sopocie?
Podlaska Regionalna Organizacja Turystyczna nagradza i szkoli
UEFA chwali organizację EURO 2012 w Polsce
Nowinki techniczne dla biur podróży
Konferencje gastronomiczne na targach
W restauracjach WOOK pragnienie gasi Pepsi
Dokąd wybierają się Polacy na długi weekend?
Krakow Business Run urósł dwukrotnie
Sekret długowieczności kryje się w serze
Ofensywa zakupowa linii lotniczych
Lotnisko Chopina rządzi... na Twitterze
Rozkład jazdy PKP Intercity: uwagi pasażerów w tysiącach