Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista ds turystyki - Stargard
- Specjalista / Specjalistka ds. turystyki
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej -...
- Specjalista ds. Turystyki w salonie ITAKA
- OFERTA PRACY - Doradca / Konsultant ds. Turystyki
- Kraków - Specjalista ds. Turystyki
- Meble do biura podróży, wyposażenie salonu TUI na...
- SPECJALISTA DS. TURYSTYKI
- GRECJA: REZYDENT
- Specjalista ds. szkoleń i współpracy franczyzowej
Zobacz także
Polacy wśród laureatów konkursu na najlepszy film turystyczny
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też gastronomia
Zmiana sekretarza generalnego Światowej Organizacji Turystyki
Otwarcie Wielkiego Muzeum Egipskiego
Wojciech Modest Amaro wśród światowej elity współczesnej gastronomii
Polak, którego restauracja atelier Amaro jako pierwsza w kraju otrzymała gwiazdkę przewodnika Michelin, dołączył do światowej elity sław współczesnej gastronomii - najwybitniejszych kucharzy, którzy prezentują swoje dania w Muzeum Sztuki Współczesnej, w San Francisco.
Funkcjonująca w muzeum restauracja "inSitu", realizuje obecnie projekt, do którego zaprosiła mistrzów kulinarnych z całego świata. Ich dania - kulinarne "dzieła sztuki" - można zamówić i degustować na miejscu, doceniając talent i różnorodność poszczególnych szefów kuchni. Patrząc na listę sław, które są obok mnie, nie trudno nie poczuć wzruszenia, dumy i satysfakcji z tych wielu lat pracy. Jest to wydarzenie bez precedensu w moim życiu i jestem niezmiernie szczęśliwy, że piszę kawałek historii dla polskiej gastronomii. To sukces całego mojego zespołu. W grudniu będę w muzeum, w San Francisco, gdzie osobiście przygotuję kilka dań, a następnie zaserwuję autorską kolację w 3*** restauracji - mówi Wojciech Modest Amaro.
Amaro zaproponował swoją wersję wędzonego łupacza z sałatką z rukwi wodnej i kwiatów kopru, renklody i granity, na bazie ginu z nutami polskiego lasu - świerku i jałowca. Lista szefów kuchni, oferujących swoje dania w restauracji "inSitu", w Muzeum Sztuki Współczesnej, w San Francisco, dostępna jest na stronie: insitu.sfmoma.org
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
S3 gotowa w całości. Pomorze Zachodnie czeka na czeskich
Starsze aktualności:
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
POT przyznała rekomendacje na lata
Ryanair planuje przewiezienie 20 mln
eSky zachęca do wczesnego planowania
MSiT chce 10 strategii dla
UN Tourism: Turystyka odbudowała się po
Wizz Air rezygnuje z płatnej
Województwo pomorskie ogłosiło konkurs ofert na rozwój turystyki i
Emirates wprowadzają nowe uniformy dla obsługi pasażerów premium i
W poniedziałek rozpoczynają się ferie
Sfinks przejął największą sieć pubów w Polsce
Lotniskowe parkingi nie aż tak drogie jakby się mogło wydawać?
ECTAA: przepisy dot. podatku VAT dla biur podróży do szybkiej zmiany
UOKiK przyjrzy się działaniu aplikacji do zamawiania jedzenia
Zimowe wyjazdy na Wyspy Kanaryjskie znacznie tańsze niż przed tygodniem
Przewoźnicy zaczynają przywracać zawieszone połączenia kolejowe
Lotnisko Chopina: Zamów posiłek z dostawą
Bez kwarantanny z Bułgarii, Chorwacji, czy Cypru
WSA: zakazy działalności sprzeczne z konstytucją
Wicepremier zapowiada otwarcie ogródków restauracyjnych
Udane ferie w ocenie Travelist
Unia chce ujednolicenia systemów poboru opłat drogowych
Niemiecka turystyka ma się dobrze
