Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Szukamy pilota na 05.12 Gniezno-Bydgoszcz
- Specjalista ds. turystyki
- PRODUCT MANAGER/ FRONT OFFICE REPRESENTATIVE
- Itaka Toruń- G. Copernicus - doradca ds....
- Zainwestuje w biznes braza turystyczna
- pilotaż Kraków 10.12-12.12.2025
- Touroperator PRIMA HOLIDAY poszukuje pracownika
- Praktykant - obozy sportowe Hiszpania
- Specjalista ds. turystyki WAKACJE.PL Zduńska Wola
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej -...
Aż 5 kazimierskich restauracji znalazło się w nowym "Lukullusie"
Wydawnictwo Arkady wydało nowy przewodnik "Lukullus w sarmackich progach. Przewodnik po restauracjach w Polsce - dobra kuchnia, ciekawe wnętrza". W tym luksusowym przewodniku znalazło się pięć restauracji z Kazimierza!
Część przewodnika , który opisuje polskie luksusowe lokale gastronomiczne w Kazimierzy nosi tytuł Kartka z Kazimierza. Opracowana została przez Teresę Kokocińską i Tomasza Zieję. Część pod tytułem "Kazimierskie koguty pieją rano" traktuje o Domu Restauracyjnym Barbary i Cezarego Sarzyńskich, w którym stołowało się m.in. pięciu premierów Szczytu Wyszehradzkiego. O "Faktorii" znajdującej się przy ulicy Krakowskiej dowiemy się więcej z tekstu pod tytułem "Stukot miedzianego tygielka" - tytuł nadany nieprzypadkowo bowiem podaje się tam 150 rodzajów kawy! "Farelki u golibrody" zaprasza nas do restauracji "U Fryzjera" na faszerowanego karpia z rodzynkami i migdałami. "Tajemnice herbacianego świata" to oczywiście zaproszenie do herbaciarni "U Dziwisza" - jest to doskonały lokal dla wielbicieli herbaty. Natomiast tekst pod tytułem "Salon zielonego cienia" opowiada nam o Zielonej Tawernie, w której można zakosztować sosu pomidorowego przyrządzanego według przepisu Boba Guccioniego.
Na zakończenie warto wspomnieć, że wszystkie z wymienionych kazimierskich lokali otrzymały wysokie noty od znawców tematu pracujących przy wydaniu "Lukullusa"
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
S3 gotowa w całości. Pomorze Zachodnie czeka na czeskich
Cel: Innowacje, Technologie i Zrównoważony Rozwój w
Dział hotele, pensjonaty:
Triverna: rośnie popularność świątecznych
Starsze aktualności:
Śmierć trójki Polaków na
Accor pokazuje trendy w rezerwacjach na
Ecco Travel rozpoczyna WIELKĄ
Na ferie wyjedzie więcej
ECTAA ogłosiła Preferowany Kierunek Podroży na rok
POT: Ponad połowa Polaków wyjedzie gdzieś w
Kraków wśród wybranych przez
Które paszporty są
TSUE: Tożsamość płciowa klienta nie należy do danych niezbędnych do zakupu
Światowy Dzień Turystyki w warmińsko-mazurskim: "Turystyka szansą dla kobiet"
Iberia nie zwiększa sprzedaży bezpośredniej
Europa szykuje się do sylwestrowej nocy
Będzie informacja turystyczna na Dworcu Głównym w Krakowie
Nagroda Torchbearer dla Holiday Inn Warszawa Józefów
Brytyjscy turyści wyjątkowo chętnie przyjeżdżają do Polski
Certyfikat Kompetencji zawodowych - Testy i Zadania na Egzamin
Nowe rozporządzenie dotyczące obsługi naziemnej na lotniskach już obowiązuje
Sopot: bomby na terenie budowy Sheratona
Rekord Balic: 3 mln pasażerów w ciągu roku
Nowy wakacyjny rozkład jazdy PKP
Już w weekend Muzeobranie w całej Małopolsce
Rząd będzie miał prawo zakazać prywatyzacji polskich lotnisk
Ołówkowe szoł w Wiśle - slalom gigant dla narciarzy
Muzeum Luwr w Paryżu najczęściej odwiedzanym muzeum na świecie
Szanse i zagrożenia rozwoju regionalnego po akcesji
Pierogarnie na franczyzie Polskiego Jadła
