Subskrypcja
Subskrypcja



Szukaj
Szukaj





Francuzi a ser...

Według najnowszych statystyk, Francuzi jedzą coraz więcej sera. Podczas gdy w 1989 r. statystyczny mieszkaniec kraju nad Sekwaną zjadał w ciągu roku 15,2 kg sera, w 2002 r. - już 24,6 kg.


Tylko Grecy jedzą więcej tego nabiału - przeciętny Grek w ciągu roku pochłania 26,6 kg sera. Francuzi natomiast przodują w produkcji serów w Europie - w ciągu roku wytwarzają 1,830 mln ton. Niemcy w ciągu roku produkują 1,762 mln ton sera a Włosi 1,160 mln t.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)



Tagi:




Ta strona używa COOKIES. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Szczegóły w regulaminie.
OK, zamknij