Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Project Manager (Katowice)
- Specjalista ds. rezerwacji w jęz. polskim
- Specjalista ds.turystyki - biuro podróży w...
- Sprzedam pensjonat Rabka Zdrój
- B.P. ITAKA w C.H.M1 w Czeladzi zatrudni
- NEKERA - Specjalista Wsparcia Sprzedaży
- Młodszy Specjalista ds. obsługi klienta
- Doradca klienta Biuro Podróży Itaka Kraków M1
- RAINBOW Doradca Klienta
- NEKERA - Flight Specialist
Konin: otwarto pierwszą w Polsce restaurację United Chicken
Sieć gastronomiczna United Chicken weszła na polski rynek. Pierwszą restaurację otwarto w Koninie w pasażu handlowym Fryderyk w centrum miasta.
Tym samym można w Polsce spróbować łagodnego kurczaka Buffalo, pikantnych skrzydełek Spicy Chicken Wings oraz soczystych polędwiczek. Nie zawiodą się także miłośnicy prawdziwych amerykańskich kanapek z chrupiącym kurczakiem, dodatkami i sosami. Serwowany w lokalu kurczak jest wcześniej marynowany i panierowany w mieszankach sekretnych przypraw, których korzenie sięgają roku 1954, kiedy to znany wynalazca L.A.M. Phalen wpadł na pomysł rewolucyjnej metody przygotowywania kurczaka pod nazwą "broasting", polegającej na połączeniu gotowania ciśnieniowego i koncepcji głębokiego smażenia. Wszystko dlatego, żeby kurczak był soczysty i jednocześnie zawierał mniej tłuszczu niż smażony tradycyjnie.
Sieć United Chicken czerpie z najlepszych amerykańskich tradycji Restauracji Szybkiej Obsługi (Quick Service Restaurants). Technologia Genuine Broaster Chicken, według której przygotowywane są kurczaki serwowane w sieci United Chicken, wykorzystywana jest w restauracjach w 44 krajach, z tego w USA w 5000 punktach.
- Kolejne restauracje United Chicken powstawać będą na zasadach franczyzy w miastach liczących ponad 50 000 mieszkańców - mówi Daniel Szczepański, wiceprezes Lorien Foodservice sp. z o.o. - Otwierane będą w samodzielnych obiektach, jak również w galeriach handlowych. W tym roku planowane jest otwarcie jeszcze czterech restauracji.
Komentarze
Tagi:
Komentarze:
W Polsce jest już pierwsza restauracja United Chicken
[2009-08-31 22:10 85.198.210.*]
"Sieć gastronomiczna United Chicken weszła na polski rynek."
Pierwsze zdanie i już kłamstwo. Komu na tym zależy? Skoro jest to sieć to proszę dziennikarza "copy/paste" o link do jakiejkolwiek strony www tej sieci oprócz strony polskiej. Szanujmy się. Jedna restauracja to nie sieć. odpowiedz »
Dział gastronomia:
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Starsze aktualności:
TSUE: Przewoźnik odpowiada za nienależyte udzielenie pierwszej
Ankieta KE dla
Sezon nad morzem nie jest
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Nowe samoloty Boeinga i Airbusa
Do Polski przyjechało już 6,7 mln turystów!
Nowe zniżki dla turystów z Warszawską Kartą Turysty
Gdańsk: na miejscu CEFARM-u powstanie hotel Qubus
Czeladź: otwarto czterogwiazdkowy hotel
Cypryjski rynek otwarty dla polskich przewoźników
Wrocław zdobędzie pieniądze na stadion
Hiszpania po raz pierwszy od 13 lat zanotowała spadek liczby turystów
Orbis liczy na dwucyfrowy wzrost przychodów w 2007 roku
10 kurortów na wiosenny wypad na narty
164 mln dla polskich przygranicznych regionów!
PKP Przewozy Regionalne zawiozą pasażerów z Bydgoszczy do Chełmży